poze maratonul via maria theresia
poze maratonul via maria theresia poze maratonul via maria theresia poze maratonul via maria theresia

Maratonul Via-Maria-Theresia

Bistrita-Nasaud , Piatra Fantanele. Vineri 15 August 2014 05:00 - Sâmbătă 16 August 2014
Sat Piatra Fintinele, Str. Obcioara, nr.97, Comuna Tiha Bargaului, 427363, jud. Bistrita-Nasaud

Categorii: Jocuri si Concursuri , Sport si Excursii , Alte Evenimente

Maratonul Via-Maria-Theresia, care se va desfășura în Munții Călimani în data de 16 august, este la prima ediție și cuprinde probe de maraton și mountain-biking, pe o distanță de 42,195 km. De asemenea, competiția include și proba de semi-maraton, pe același traseu ca primele două, doar până la kilometrul 21,0975. Pentru traseul de maraton, diferența de nivel pozitivă este de 1671 m, iar diferența de nivel negativă este de 2108 m. În cea mai mare măsură traseul urmează vechiul drum istoric, numit al Mariei Theresia. Acest drum a servit odinioară aprovizionării frontului și se povestește că se circula pe el cu trăsura. Astăzi, drumul nu mai este la fel de larg, dar este ideal pentru competiții sportive, poziționarea lui pe curbele de nivel ale celor mai importante vârfuri ale crestei Călimanilor, conferind traseului o dificultate medie. Traseu este transversal, pe sub linia crestei, pornește din Bucovina și ajunge în Ardeal, mai exact din județul Suceava, ajungând în judetul Bistrița Năsăud. Aproximativ 80% din traseu se află în Parcul Național Călimani, de aceea respectarea regulilor de protecție a naturii de către sportivi este foarte importantă.

Maratonul Via Maria Theresia este o competiție outdoors cu caracter montan.
Traseul de maraton (42,195 km) se desfășoara pe poteci marcate turistic în masivul Călimani, fiind o cursă de dificultate medie.
Traseul Semi-maraton (21,097 km) este comun cu cel de Maraton de la start și până la Poiana Arsuri, reprezentând o variantă intermediară, cu dificultate moderata, pentru toți cei care au condiție fizică bună și doresc să descopere Munții Călimani.
Traseul Mountain-biking (42,195 km) este comun cu traseul de Maraton si are dificultate maximă.
Traseul de drumeție este unul ușor de trekking pe poteca tematică și este destinat familiilor cu copii, spectatorilor la maraton, începătorilor în practicarea sporturilor montane și iubitorilor de mișcare în natură.

Mai multe detalii: http://www.via-maria-theresia.ro/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1265
Cuvinte cheie: Piatra Fantanele
cristina

Adaugat in urma cu 3567 zile, 14 Iul. 2014

Adaugat de Maratonul VMT

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

  • Ai ceva de zis?

    .