poze ravasitul oilor bran 2013

Ravasitul Oilor Bran 2013

Brasov , Bran. Sâmbătă 28 Septembrie 2013 - Duminică 29 Septembrie 2013

Categorii: Alte Evenimente

Festivalul Branzei si al Pastramei la Bran

Sarbatoarea Ravasitul Oilor se muta cu fast pe Platoul Reginei, la poalele castelului Bran, locul unde s-a gasit caseta in care se odihneste inima reginei Maria.

Meniul sarbatorii contine dansuri si cantece populare, toate dupa ce musafirii si localnicii isi pun incarcatura de bulz “geto-dacic”, pastrame si felurite branze intens mirositoare in burti.
Branzeturile sunt reginele unei expozitii de maestrie culinara, zona de la poalele Bucegilor avand o productie mare de lactate. Branza la cetina, la cosulet, burduf, toate sortimentele specifice sunt expuse de producatori, cei care pe langa turisti asista la ravasirea oilor. Obiceiul ravasirii oilor vine in incheierea masurisului laptelui care are loc in primavara. Atunci fiecare proprietar de oi/vaci afla cata branza i se cuvine in toamna. Vizitatorii au ocazia sa admire si sa cumpere obiectele aduse aici de mesteri populari din intreaga Romanie. De la oua incondeiate si pana la obiecte vestimentare, paleta e extrem de variata, ca si programul evenimentelor si cel al obiectivelor.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1673
Cuvinte cheie: Bran
aleonte yasmine

Adaugat in urma cu 3882 zile, 12 Sep. 2013

Adaugat de cucubaubau13

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3708

  • Ai ceva de zis?

    .