poze mihai popoviciu glamour

Mihai Popoviciu @ Glamour

Brasov , Brasov. Vineri 23 Iulie 2010 22:00

Categorii: Cluburi si Discoteci

Glamour Lounge din Brasov

Mihai Popoviciu este considerat unul dintre cei mai buni producatori de muzica electronica din Europa de Est si probabil cel mai prolific producator pe care scena clubbing-ului romanesc il are.
Se simte atras de scena rave a anilor 90 si la varsta de 15 ani descopera muzica house si detroit-techno prin intermediul emisiunii "Berlin House" de la postul german de televiziune Viva. Dupa 4 ani in care este obsedat de muzica techno, se apuca de produs propriile piese. Intre timp ii cunoaste pe The Model si Masstyk si se hotarasc sa deschida impreuna propriul lor label intitulat Elektro.casnice, dar lipsa banilor ii face sa amane lanasarea cu cativa ani.

Productiile sale variaza de la un electropop melodios si melancholic la electrohouse, de la italo la ebm, de la disco la punk. Intra in familia Gigolo in 2004 cand trimite un demo in Germania si DJ Hell hotaraste ca piesa lui, "Sexy Spenders", sa apara pe "International Deejay Gigolos Compilation 8", alaturi de nume mari ale genului precum Tiefschwarz, Savas Pascalidis, David Carretta, Kiko, Mick Wills, Richard Bartz si altii.

Dupa cateva luni de la aparitia compilatiei, Mihai Popoviciu lanseaza EP-ul "Tales From The Moon" la aceeasi casa de discuri - Gigolo Records. Discul e apreciat de multi DJ de top cum ar fi Laurent Garnier, Mick Wills sau Dj Chloe.

Dupa o pauza de cativa ani, Mihai Popoviciu revine in forta in 2007 cu noi releasuri pe plastic la case de discuri precum: Pale Music International, Size Doesn"t Matter, Vokuhila sau Level Non Zero. Label-ul german Level Non Zero, al renumitului Pascal FEOS, a lansat la scurt timp un nou disc semnat de Mihai Popoviciu. Povestea acestui release a inceput cand Pascal a auzit piesa "Sharp", imediat contactandu-l pe Popoviciu si propunadu-i un contract pentru un EP care sa includa si piesa "Sharp". Pe disc mai apar inca doua piese: "First Contact" si "Capcana". Discul se bucura de aprecierea unor nume precum Chris Wood, Karotte, Bjorn Wilke, Eclec Sonde, iar piesa "First Contact" s-a aflat pe locul 2 in topul lui Pascal FEOS pe luna iunie, in 2007

Activitatea de DJ a lui Mihai Popoviciu include giguri in toate marile orase din tara precum si in strainatate in Germania, Polonia si Ungaria, mixand alaturi de nume mari precum Hell, Fisherspooner, Zombie Nation, John Selway, Kiko, Crossover sau Jor-EL.

La premiile Nights.ro din 2007 se claseaza pe locul 3 in topul DJ-ilor cu cea mai impresionanta ascensiune. Tot in aceasta perioada il cunoaste mai bine pe artistul neamt de origine romana, Markus Homm. In vara lui 2007, apare primul rezultat al colaborarii cu Hoom, adica EP-ul numit Ekutok/Wire. Acesta contine trei piese, printre care si un remix semnat Oliver Koletzki.

Mihai se alatura prietenilor Jay Bliss si Toygun, impreuna formand Hermannstadt Collective. Proiectul isi face debutul la label-ul Immigrant Digital, cu EP-ul "Ephedrine EP", care contine patru piese, dintre care trei piese originale si un remix.

Se spune ca doar EP-urile cu adevarat bune sunt scoase si pe vinyl. Cand vine vorba de Mihai Popoviciu, lista release-urilor pe vinyl pare a nu mai avea sfarsit. Din 2007 si pana in prezent, Mihai a lansat nu mai putin de 15 vinyl-uri fie singur, fie impreuna cu Hermannstadt sau Markus Homm.

In 2009 vine in ajutorul lui Pagal si lanseaza impreuna cu acesta si Jay Bliss EP-urile " Set you up" si mai apoi "Parfumului 47". Tot in aceasta perioada, intreprinde un turneu prin tara, impreuna cu Markus Homm, turneu ce cuprinde numeroase cluburi din tara.

Impresariat de Highrade Records, Mihai Popoviciu este, fara doar si poate, unul dintre cei mai reprezentativi romani in strainatate. Numarul gig-urilor pe care Mihai le are in tara este comparabil cu cel al solicitarilor din strainatate, lucru care spune enorm despre apreciarea de care se bucura artistul in radul clubberilor straini. Mihai Popoviciu ramane in primul rand un producator de exceptie, apreciat si respectat in industrie, in egala masura de clubberi si colegi sau specialisti.

Sursa: nights.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 730
Cuvinte cheie: Brasov
pop rodica

Adaugat in urma cu 5036 zile, 06 Iul. 2010

Adaugat de rodicarodica

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3509

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
targ de arta mestesugareasca editia a 36 a

Targ de Arta Mestesugareasca Editia a 36-a

Brasov, Brasov. 1 Mai 2024 - 5 Mai 2024
targul de paste brasov 2024

Targul de Paste Brasov 2024

Brasov, Brasov. 29 Apr 2024 - 29 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .