poze curs certificat de lobby

Curs certificat de lobby

Brasov , Brasov. Vineri 14 Martie 2014 09:00 - Duminică 16 Martie 2014
13 Decembrie, nr 17

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 15/25

La Bruxelles sunt peste 15.000 de firme de lobby acreditate, Romania are doar cateva persoane care fac lobby!

Activitatea de lobby se referă la influențarea legitimă a deciziilor politice, prin activități de comunicare profesionist realizate, care implică expertiză legislativă, tehnici discursive si abilități strategice.
Experţii spun că lobby-ul este o activitate multidisciplinară, motiv pentru care este şi greu să formezi specialişti. „70-80% din timpul alocat unei campanii este cercetare, muncă de birou. Se fac analize de drept comparat, se studiază actul normativ în sine, se fac studii de impact economic, bugetar, sociologic, social, risk management şi aşa mai departe. După aceea se caută argumente potrivite şi relevante. Toate astea înseamnă o muncă de cercetare aplicată şi riguroasă. Apoi urmează partea de analiză politică, şi anume stabilirea contextului în care vei acţiona. Dacă este oportun sau nu.
Academia de Advocacy si partenerul regional Alchemy Consulting&Training Brasov va invita la programul profesionist de formare în lobby şi advocacy pentru viitori lobbyişti din regiunea Centru si nu numai. Cursurile sunt certificate ANC [fost CNFPA] şi au ca grup ţintă functionari publici, reprezentanţi de sindicate, patronate, camere de comerț, asociaţii de IMM-uri, organizaţii neguvernamentale şi asociaţii de jurnalişti din regiunea Centru, experti in afaceri dunarene.
Stirea tv: http://www.mixtvbrasov.ro/24780-curs-de-lobby-la-brasov/
Compania brasoveana Alchemy Consulting & Training a fost infiintata cu consultanta din partea Ernst&Young si membru fondator al Centrului National de Competitivitate si Training SUERD – “Casa Verde a Dunarii” parte de C.L.D.R. (Platforma Comunitatilor Locale Riverane Dunarii in Romania) si centru de consultanta si in responsabilitate sociala, parte a retelei nationale RSC “Actionam Responsabil”.
Programul de formare se adresează membrilor societăţii civile şi partenerilor sociali din regiunea Centru şi prevede trei săptămâni de curs, in week-end-uri . Cursurile sunt certificate ANC, prima săptămână certificată în “Dialog social şi advocacy”, iar cea de-a doua ca “Specialist în activitatea de lobby”.
Ne propunem să pregătim în tehnici de lobby şi advocacy 800 de reprezentanţi ai grupurilor legitime de interese – oameni de afaceri, sindicalişti, jurnalişti, reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale. Aceştia vor ajunge să stăpânească tehnici şi mecanisme profesionale de intervenţie în dialogul social şi vor cunoaşte modalităţile legale de acces şi participare în procesul de luare a deciziei publice. Astfel, vor putea susţine argumentat poziţia celor pe care îi reprezintă în negocierile cu reprezentanţii decidenţilor politici.
“Este nevoie de formarea unei mase critice de specialişti, din rândul societăţii civile, care să stăpânească tehnici şi mecanisme profesionale de intervenţie în dialogul social, care să cunoască modalităţile legale de acces şi participare în procesul public decizional, respectiv care să poată susţine argumentat poziţia celor pe care îi reprezintă în negocierile cu reprezentanţii decidenţilor politici. Va exista o reţea naţională de lobby-işti şi persoane formate în advocacy care va putea genera schimbare”, explică Radu Nicosevici, liderul echipei de proiect şi preşedinte al Academiei de Advocacy.
Prin lobbying se înțelege activitatea unui grup (sau persoană) care încearcă să determine puterea legislativă sau executivă să adopte o poziție sau să ia o decizie care să servească interesele legitime ale respectivului grup. În plus, prin lobbying (activitatea de lobby), factorii decizionali -parlamentarii, reprezentanții administrației publice centrale și locale etc. – pot beneficia, prin intermediul acestor grupuri, de expertiza unor specialiști în diferite domenii. Dintr-un alt punct de vedere, lobbying-ul constituie un mecanism prin care se menține legătura dintre alegători și aleșii lor, pe durata mandatului acestora din urmă.

Cursul va incepe la Brasov in data de 14 martie si se va desfasura pe durata a trei zile: vineri, sambata si duminica, in trei saptamani succesive. Examenul va fi organizat in luna aprilie, iar absolventii vor primi certificatele de lobbyist.

Costurile sunt de 1000 euro/cursant, suma ce se poate achita in doua rate [in avans si pe parcurs]. Pentru grupuri, va rugam sa ne contactati pentru detalii.

Atentie! Participarea la curs nu presupune obtinerea diplomei de absolvire. Dorim sa certificam doar acele persoane care demonstreaza in mod clar dezvoltarea abilitatilor de lobbyist.

Inscriere: Sorin Peligrad [0730.830.760] si pe mail: peligradsorin@yahoo.com

Mai multe detalii: http://www.cursuri-calificare.eu/ce-iti-oferim/curs-certificat-de-lobby-si-advocacy/

Pret bilet: 4500 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 933

Eveniment postat de organizator

sorin peligrad

Adaugat in urma cu 3713 zile, 18 Feb. 2014

Adaugat de Sorin11832

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 6

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
targ de arta mestesugareasca editia a 36 a

Targ de Arta Mestesugareasca Editia a 36-a

Brasov, Brasov. 1 Mai 2024 - 5 Mai 2024
targul de paste brasov 2024

Targul de Paste Brasov 2024

Brasov, Brasov. 29 Apr 2024 - 29 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .