poze on line reduta poetica bra ov 2021
poze on line reduta poetica bra ov 2021 poze on line reduta poetica bra ov 2021 poze on line reduta poetica bra ov 2021

ON-LINE: Reduta Poetică Brașov 2021

Brasov , Brasov. Vineri 5 Februarie 2021 21:00 - Vineri 5 Februarie 2021
Apollonia Hirscher nr. 8

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 100/300

Centrul Cultural Reduta prezintă în 5 februarie 2021, la ora 21.00: REDUTA POETICĂ BRAȘOV, 2021.

Centrul Cultural Reduta prezintă on-line „Reduta Poetică”, un spectacol de poezie înscenat și înregistrat pe scenă, care vrea să scoată la iveală atât textual, cât și vizual creativitatea, versatilitatea și vitalitatea poeziei brașovene contemporane.

,,Sub egida ,,Reduta pentru toți’’, la Centrul Cultural Reduta a fost înregistrat pe scenă, un spectacol care cuprinde lecturile a zece poeți și poete de talie locală, națională și internațională care trăiesc și scriu în Brașov.
Reduta Poetică Brașov, 2021 este primul eveniment din luna februarie, prezentat în mediul on-line, pe canalul Youtube și am fost bucuroși să găzduim realizarea acestei producții de poezie și performance’’, comunică Adrian Vălușescu, manager Centrul Cultural Reduta.

Curatorul proiectului și regizorul spectacolului este poetul și lectorul universitar brașovean Robert Gabriel Elekes. Înregistrarea și editarea materialului video este realizată de artista vizuală brașoveană Orsolya Bálint.

Participă cu lecturi:

Amalia Comănescu - poetă și absolventă a masteratului de Inovare Culturală a Facultății de Litere din cadrul Universității Transilvania. A publicat în revistele culturale Vatra, Astra și Arca.

Romulus Bucur - poet, traducător și profesor universitar, în 2020 a publicat la Editura Tracus Arte volumul de poezie „despre prieteni & singurătate”.

Vlad Drăgoi - poet, citește din volumul de poezie publicat în 2020 la Editura OMG intitulat „Aer, păsări, bere”.

Mihai Ignat - poet, dramaturg și profesor universitar, în 2020 a publicat la Editura Tracus Arte volumul de poezie „Forme de apus”.

Ioana Zenaida - poetă și absolventă a masteratului de Inovare Culturală al Facultății de Litere din cadrul Universității Transilvania. A publicat în revistele culturale Poesis Internațional, Astra și Arca.

Bogdan Coșa - poet, traducător, prozator, în 2020 a publicat romanul „Cât de aproape sunt ploile reci” la Editura Trei.

Dumitru Fanfarov - poet și rapper basarabean, absolvent al masteratului de Inovare Culturală al Facultății de Litere din cadrul Universității Transilvania. A debutat în volum în 2020 la Editura Casa de Editură Max Blecher cu cartea „Stepă și Transă”.

Mihail Vakulovski - poet, eseist, prozator și dramaturg, a publicat 7 volume de poezie în România și în Republica Moldova, în 2020 a publicat cartea „Tata mă citește și după moarte” la Editura Humanitas.

Denisa Păun - poetă și absolventă a masteratului de Inovare Culturală al Facultății de Litere din cadrul Universității Transilvania. A publicat în revistele culturale Poesis Internațional și Vatra.

Andrei Doșa - poet și traducător, citește din volumul de poezie publicat în 2020 la Editura OMG intitulat „Expectativa luminoasă”.

„Reduta poetică” este un excelent proiect artistic al Centrului Cultural brașovean, o formulă fericită și originală prin care poezia contemporană se comunică online vizual și performativ, păstrînd cât se poate de mult, sau chiar potențând uneori, ceea ce este specific acestei arte: vocea și respirația poetei/poetului, textul și corpul, prezența și atitudinea. Reușita s-a bazat pe gustul cultivat și talentul curatorului, poetul, artistul performativ și universitarul Robert Elekes și pe selecția excelentă a celor 10 poete și poeți brașoveni, din mai multe generații, diverși, unii cu operă semnificativă și mutipremiați, alții debutanți, dar având în comun exigența unei școli de literatură în care lucrează sau în care s-au format. Mai mult decît o mențiune specială se cuvine artistei video și fotografei Orsolya Balint, care semnează imaginea proaspătă a proiectului’’, declară dr. Adrian Lăcătuș, decan al Facultății de Litere, UNITBV.

Premiera: 5 februarie, ora 21.00, pe canalul youtube.


Afișul este realizat de Roxana Târziu.

Mai multe detalii: https://www.youtube.com/watch?v=LQpOKfMveoQ&feature=youtu.be

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 304

Eveniment postat de organizator

centrul reduta

Adaugat in urma cu 734 zile, 04 Feb. 2021

Adaugat de centrulreduta

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 13

Alte Evenimente din Brasov
februarie in zbor atelier de pictura cu acuarele pentru adulti

Februarie în zbor | Atelier de pictură cu acuarele pentru adulti

Brasov, Brasov. 11 Feb 2023 - 11 Feb 2023
aprilie in zbor atelier de pictura cu acrilice pentru adul i

Aprilie în zbor | Atelier de pictură cu acrilice pentru adulți

Brasov, Brasov. 22 Apr 2023 - 22 Apr 2023
inspira ie de mai atelier de pictura i desen pentru adul i

Inspirație de mai | Atelier de pictură și desen pentru adulți

Brasov, Brasov. 20 Mai 2023 - 20 Mai 2023
  • Ai ceva de zis?

    .