poze cristina nemerovschi la cenaklubul tiuk nr 7

Cristina Nemerovschi la CenaKLUbul Tiuk! nr. 7

Brasov , Brasov. Duminică 25 Martie 2012 18:30
Strada Lucian Blaga nr. 13

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

CenaKLUbul TIUK! vă invită la o întîlnire cu autoarea rockmanului „Sînge satanic”: Cristina NEMEROVSCHI, care va citi fragmente din romanul premiat de Tiuk, dar şi din „Pervertirea”, roman în curs de apariţie la aceeaşi editură: Herg Benet.

“Sânge satanic” a apărut în 2010 la Editura Herg Benet, fiind reeditat după numai câteva luni. Romanul a primit premiul Tiuk! pentru debut, premiul Proliteratura pentru Cartea anului 2011, nominalizare la titlul Cartea Anului 2010, fiind selecționat și pentru cea de-a 25-a ediție a festivalului francez Premiers Romans En Lecture. A fost inclus de Andrei Oișteanu în cea de-a doua ediție a cărții “Narcotice în cultura română. Istorie, religie și literatură” (Polirom, 2010).


“Sânge satanic ar putea chiar să devină o carte-cult, aşa cum au fost sau poate că mai sunt Trainspotting, de Irvine Welsh, ori Fight Club, de Chuck Palahniuk.” (Radu Voinescu)

“Un roman cu un umor nebun!” (Emil Brumaru)

“Sânge satanic e o carte excepţional scrisă, care nu seamănă cu nimic!” (Doina Ruști)

“Pervertirea”, noul roman semnat de Cristina Nemerovschi, apare în aprilie la Editura Herg Benet. Este un thriller filosofic despre artă, oameni și o nouă (i)moralitate.


Iată, în câteva cuvinte, ce vom putea citi în “Pervertirea”:

“Un artist ucide și lumea din jurul lui se schimbă.

Amalia, o adolescentă deloc banală, dispare într-o dimineață de decembrie. În căutarea ei pornesc trei prieteni care sunt, în același timp, și suspecți în cazul dispariției tinerei: un scriitor mizantrop și de succes, un pictor fascinat de lolite, dar și de septuagenare, o prostituată atrasă de tot ce înseamnă sex extrem. Revoltele sociale din februarie 2012 constituie, în premieră în literatura română, o parte din fundalul acțiunii. Căutarea Amaliei reprezintă pentru fiecare dintre cei trei o introspecție dură, o permanentă și caustică analiză a umanității degradate. Pe urmele Amaliei, pășim într-un București underground, cu cluburi dedicate sado-masochismului, dar și cu memorabila și fascinanta Cală, un loc desprins parcă din Călăuza lui Tarkovski.

În numele artei, se poate ajunge și la crimă?”

Prozatorul Alexandru Petria scrie despre thrillerul filosofic “Pervertirea”:

“Dacă prin romanul „Sânge satanic” Cristina Nemerovschi a creat controverse atât cu limbajul dezinhibat cât și cu filosofia extrem mizantropică și nihilistă, cu „Pervertirea” autoarea nu pare a se fi cumințit deloc.

Un suflu de o imoralitate adâncă animă artiștii din “Pervertirea”, care par a-și fi inventat un sistem propriu de valori, în răspăr cu cel agreat de societate. Deși supratema romanului este una asupra căreia s-a mai speculat – motivația artei, ce anume îl face pe artist să creeze, prozatoarea ne aruncă însă într-o situație-limită în care personajele, extreme și ele, ucid pentru a perpetua arta. Întrebarea cu care rămâi după: am merge până la crimă în numele artei autentice?”

Mai multe detalii: http://www.hergbenet.ro/cristina-nemerovschi-invitata-la-cenaklubul-tiuk-nr-7-bra%C8%99ov.html

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 370
herg benet

Adaugat in urma cu 2998 zile, 22 Mar. 2012

Adaugat de HergBenet

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 41

Alte Evenimente din Brasov
recital extraordinar eduard kunz

Recital Extraordinar EDUARD KUNZ

Brasov, Brasov. Miercuri 4 August 2021
concert directia 5 centrul cultural reduta

Concert Directia 5 @ Centrul Cultural Reduta

Brasov, Brasov. Joi 8 Octombrie 2020
festivalul mesterilor populari si produselor artizanale

Festivalul Mesterilor Populari si produselor artizanale

Brasov, Brasov. 2 Iul 2020 - 5 Iul 2020
  • Ai ceva de zis?

    .