poze turneul roots revival romania 2014 la brasov

Turneul Roots Revival Romania 2014 la Brasov

Brasov , Brasov. Marţi 25 Februarie 2014 19:00

Categorii: Muzica si Concerte , Spectacole si Filme

Concertul Roots Revival Romania 2014 se va desfasura in data de 25 februarie 2014 la Sala Patria a Filarmonicii din Brasov.

Șase muzicieni din șase țări ale lumii se întâlnesc în România pentru a da viață unui proiect inedit, în care muzica tradițională și jazzul se îmbină într-o armonie perfectă. Ce înseamnă Roots Revival? Conceptul încearcă să înlăture toate prejudecățile legate de muzica tradițională prin oferirea unei noi perspective – o reinterpretare vie a lumilor sonore provenite dintr-un spațiu cu origini străvechi, cel folcloric. După cum o spune și titlul, Roots Revival invită să ne redescoperim rădăcinile prin accesarea tradițiilor care ne definesc și a ne revitaliza spiritual. Cum? Eliminând tot ce este comercial sau superficial și ajungând la esență, la valorile reale, universale.

Primul proiect Roots Revival Romania a reunit în 2013 muzicieni din diferite țări într-o tabără de creație din Maramureș. Timp de o săptămână, artiștii au creat spectacolul care a fost prezentat la Săpânța, loc în care tradițiile autohtone încă își păstrează autenticitatea, dar și la Sala Radio din Capitală, cu un succes extraordinar.

Acum, în 2014, Roots Revival capătă o nouă dimensiune, cea a unui turneu. Deoarece spontaneitatea, improvizația, îmbinarea tradițiilor și experiențelor artistice anterioare ale muzicienilor sunt cuvinte cheie ale proiectului, aceștia se vor întâlni la București cu o săptămână înainte de începerea seriei de concerte și vor crea spectacolul.

Este vorba despre Mehdi Aminian din Iran (ney), Monica Mădaș din România (voce), Mehmet Polat din Turcia (oud), Emmanuel Hovhannisyan din Armenia (duduk), Meg Hamilton din Marea Britanie (vioară) și Ruven Ruppik din Germania (percuţie), artiști pasionați în egală măsură de tradiție și inovație, de tehnică muzicală și improvizație jazz.

Turneul Roots Revival Romania 2014 are ca teme autohtone de inspirație sonoritățile tradiționale din zona Maramureșului, ritualuile de primăvară legate de Mărțișor și muzica Mariei Tănase: “Stiu că este o cântăreață extraordinar de apreciată aici, dar noi ne propunem să prezentăm muzica ei asa cum nu a mai fost auzită. Este de fapt un experiment în care șase muzicieni cu background-uri culturale diverse vor crea un spectacolul de la zero, care va fi cu siguranță o experiență sonoră inedită pentru public, dar și pentru fiecare dintre noi”, spune Mehdi Aminian.

Pret/ bilet:
Categoria 1: 50 lei
Categoria 2: 30 lei
Categoria 3: 20 lei

Mai multe detalii: http://www.bilete.ro/

Pret bilet: 20 Lei

Comenteaza pe Facebook
popadriana

Adaugat in urma cu 3712 zile, 28 Ian. 2014

Adaugat de popadriana

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 12566

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara - Asfalt 20 de ani

Brasov, Brasov. Duminică 14 Aprilie 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .