poze requiem de g verdi

Requiem | de G. Verdi

Brasov , Brasov. Sâmbătă 8 Aprilie 2017 19:00
Filarmonica Brasov Sala Patria

Categorii: Muzica si Concerte

Sâmbătă, 8 aprilie 2017, de la ora 19.00, în Sala PATRIA, cu prilejul Sărbătorilor Pascale, Opera Brașov vă invită la o lucrare tulburătoare: „Requiem” de Giuseppe Verdi.

A fost compusă în memoria poetului italian Alessandro Manzoni, pe care Verdi l-a admirat foarte mult și a avut premiera pe 22 mai 1874, în San Marco – Milano, la un an de la moartea scriitorului. Compozitorul însuși s-a aflat la pupitrul dirijoral, ca de altfel și la reprezentațiile „Requiem”-ului din anii următori. Scriitorul și criticul muzical George Bernard Shaw a fost unul dintre cei mai mari admiratori ai acestei lucrări, iar pentru funeraliile sale, a ales unul din momentele de final – „Libera mea” - pentru a fi interpretat.
În contextul muzicii sacre, această lucrare este una dintre cele mai des cântate la nivel mondial, alături de „Requiem”-ul lui Mozart. Muzica compusă de Verdi se concentrează în ritmuri viguroase, melodii sublime și contraste foarte dramatice - așa cum a făcut-o în operele sale – pentru a exprima emoțiile puternice generate de text.
La Brașov, acest eveniment va fi unul unic, pe scena Sălii PATRIA, pregătindu-se o desfășurare impresionantă, peste 130 de artiști își vor uni cântul, vocal și instrumental, pentru a interpreta această capodoperă.
Soliștii acestei seri vor fi: Cristina Radu - soprană, Andrada Roșu (Opera Națională Română Cluj-Napoca) - mezzosoprană, Liviu Iftene – tenor și Dan Popescu – bass. În premieră, participă Corul Academic Radio (dirijat de Ciprian Țuțu), alături de Corul Operei Brașov (dirijat de Leonard Boga) și Orchestra Operei Brașov. Dirijorul „Requiem”-ului va fi maestrul Traian Ichim.

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380. Program: Luni - Vineri 10 - 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului, la Sala Patria (în cazul în care rămân bilete disponibile).

Pret bilet: 30 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 319
Cuvinte cheie: Brasov
lavi

Adaugat in urma cu 1155 zile, 06 Apr. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Brasov
recital extraordinar eduard kunz

Recital Extraordinar EDUARD KUNZ

Brasov, Brasov. Miercuri 4 August 2021
concert directia 5 centrul cultural reduta

Concert Directia 5 @ Centrul Cultural Reduta

Brasov, Brasov. Joi 8 Octombrie 2020
festivalul mesterilor populari si produselor artizanale

Festivalul Mesterilor Populari si produselor artizanale

Brasov, Brasov. 2 Iul 2020 - 5 Iul 2020
  • Ai ceva de zis?

    .