poze white walls special providence adrian tabacaru cod

White Walls, Special Providence, Adrian Tabacaru, COD

Brasov , Brasov. Joi 12 Octombrie 2017
Rockstadt

Categorii: Muzica si Concerte

Biletele vor fi disponibile la pretul de 30 de lei, in numar limitat de 170 de bucati. Accesul sub 18 ani este interzis.

White Walls

De origine din Constanța, de pe malurile Mării Negre, trupa White Walls s-a înființat în 2009 și abordează un gen muzical mai rar întâlnit pe plaiurile mioritice: progressive metal. Muzica lor, un melanj de întuneric și lumină, riff-uri agresive și acorduri melancolice, explozii și implozii de dinamică, poartă influențe din numeroase alte genuri muzicale, și a fost comparată cu trupe diverse precum The Postman Syndrome, Textures, The Ocean, Between The Buried And Me, Opeth, Tool, Karnivool, Protest The Hero și Extol.
Etanșeitatea grupului este evidentă atât pe scenă cât și în afara ei, după cum devine evident în show-urile lor live fără de cusur, care le-au construit o reputație impresionantă într-un timp relativ scurt.
Albumul de debut White Walls, Mad Man Circus (Asiluum Netlabel, 2010), a fost primit ca o revelație și foarte aclamat, atât de presa de specialitate cât și de public, primind exclusiv recenzii pozitive din partea instituțiilor media din România și internaționale.
În 2013, după două veri petrecute cântând la cele mai mari festivaluri și pe cele mai mari scene ale României, trupa a intrat în studio pentru a înregistra urmașul lui Mad Man Circus. Albumul, numit Escape Artist, a fost înregistrat în trei studio-uri din România, Next Dog Studio și NoCity Studio în București, și Luna Recording Studio în Cluj-Napoca. Partea de mixing și recording a fost realizată de Marius Costache (studio148.ro), în vreme ce responsabil de master este Alan Douches (West West Side Music), cunoscut pentru lucrul cu Converge, Mastodon, Sepultura, Kvelertak și numeroși alți artiști. Ca și în cazul Mad Man Circus, de partea grafică pentru Escape Artist s-a ocupat Costin Chioreanu, un prolific artist român ce a mai lucrat, printre alții, cu At The Gates, Ulver și Leprous.

Special Providence

With their virtuoso yet easily digestable style, Special Providence from Hungary are one of the best known modern instrumental bands. With an emphasis on good tunes rather than endless flashy soloing, the band has created a unique style – a mixture of modern jazz, progressive rock/metal and electronica – which manages to impress and engage the listener both at the same time. Their dynamic stage presence makes them a captivating live act, with performances at the London Jazz Festival, Crescendo Festival, ProgSud, Prog-Résiste and countless other gigs around the world, sharing stages with such a bands like DREAM THEATER, SPOCK'S BEARD, STEVE HACKETT etc.
Following the release of their first album ’Space Cafe’ in 2007, they were invited to tour with the Jeff Andrews Trio. In December 2008 their 2nd album ’Labyrinth’ drew praise from reviewers worldwide and was quickly followed by their first live DVD titled ’Something Special’.
January 2012 saw the band release their 3rd album ’Soul Alert’ which has proven to be their biggest success so far. This album received unanimous praise and occupied the number 1 spot at the US Gagliarchives Progressive Chart for 9 weeks. After enthralling Japanese audiences in late 2012, the band undertook a tour of the EU with swedish prog outfit Beardfish in the autumn of 2013.
2014 marks an exciting new chapter for the band, joining forces with well established progressive rock label GEP. The remarkable new album ’Essence of Change’ has been released by GEP
on March30 /2015.

Adrian Tabacaru

Absolvent de Master al Universității de muzică din București, Adrian este recunoscut ca și toboșar, producător și compozitor pentru formațiile “TAINE și “SOUPTRIP“ și de asemenea ca și colaborator al artistului de muzică electronică “YVAT”.
Este cunoscut ca și producător și instrumentist de studio pentru diferiți artiști români.
Adrian este multiplu premiat ca “Cel mai bun toboșar“ și “Cea mai bună prestație live“ la diferite festivaluri din România.
Proiectul solo al lui Adrian este o sinergie între muzică, lumină și imagine, unde toate aceste elemente, perfect sincronizate, se contopesc într-o experiență audio-vizuală unică, ghidată de o varietate de culori și de structuri ritmice, împletite cu o diversă fuziune de stiluri muzicale ce pornește de la muzică clasică, Fusion-Jazz, Prog. Rock până la muzică Electronică și Dubstep.

C.O.D.

Trupa stabilita in Bucuresti-Romania, ce aduce pe scena romaneasca un sound original cu influente de un amestec fin al stilurilor, precum southern si stoner rock, cu urme de senzatie grunge…
Formata in Târgoviste in anul 2003, trupa a trecut prin diferite schimbari atat din punct de vedere al membrilor sai cat si din punct de vedere al stilului abordat (pornind de la heavy metal si hard rock).
Aceste calatorii au definitivat stilulpe care il reprezinta C.O.D. in prezent.
Aceste schimbari au dus la formarea unui grup matur cu o bogata experienta dobandita pe scenele a numeroase locatii din ţară (Bucureşti –Fabrica,Hard Rock Café, Arenele Romane, Fire, Kristall, Ageless, Big Mamou, Preoteasa, Twice, LMC, Iron City, DejaVu, Hazard, Bavaria; Tîrgovişte -Underground, Fiord, Offstage; Ploieşti –Valhalla), precum şi la festivalurile Ghost Gathering -Chapter II -The Call for Spirits(2013), RockInParc(2013), Freefest (2011, 2012), MuscelCloverFest(2012, 2011, 2010, 2009). Dovedind maturitatea pe scena mare in deschiderea formației Queensryche, 20 octombrie 2013

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 769
Cuvinte cheie: jazz , rock , Evenimente Brasov
aleonte yasmine

Adaugat in urma cu 2388 zile, 14 Sep. 2017

Adaugat de cucubaubau13

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3708

Alte Evenimente din Brasov
rockstadt extreme fest 2024

Rockstadt Extreme Fest 2024

Brasov, Brasov. 31 Iul 2024 - 5 Aug 2024
concert luna amara asfalt 20 de ani

Concert Luna Amara - Asfalt 20 de ani

Brasov, Brasov. Duminică 14 Aprilie 2024
concert trooper

Concert Trooper

Brasov, Brasov. Sâmbătă 25 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .