poze eurobirdwatch 09 ziua europeana a observarii pasarilor

EuroBirdwatch 09 - Ziua Europeana a Observarii Pasarilor

Brasov , Dumbravita. Duminică 4 Octombrie 2009 10:00
Ieşirea din comuna Dumbrăviţa spre Satu Nou

Categorii: Sport si Excursii , Alte Evenimente

EuroBirdwatch (Ziua Europeană a Observării Păsărilor) este un eveniment anual organizat de partenerii naţionali ai celei mai mari organizaţii de protecţia păsărilor din lume - BirdLife International şi oferă o excelentă oportunitate de a admira frumuseţea păsărilor în mediul lor natural. Anul acesta evenimentul este coordonat de BirdLife Olanda, având ca temă necesitatea conservării habitatelor folosite de păsările migratoare în drumul lor din Europa spre Africa.

Sucursala Braşov a SOR va organiza în baza tradiţiei existente, o ieşire în aria protejată Dumbrăviţa, Sit Natura 2000 şi singura Zonă Umedă de Importanţă Internaţională din centrul ţării (www.dumbravita-natura2000.ro), aflată atât de aproape de Braşov. Ca în fiecare an, vom face cunoscută publicului larg această minunată zonă cu peisajele deosebite şi pasările aflate acum în drum spre locurile de iernare.

Speciile observate vor fi notate în fişe de observaţii standardizate, care vor fi trimise către SOR şi apoi centralizate la nivel european de coordonatorul european al evenimentului.

Aşadar, membrii SOR - Sucursala Braşov invită toţi iubitorii de natură să participe duminică 4 octombrie, la o ieşire în aer liber pentru a ne bucura de culorile toamnei şi de înaripatele pregătite de plecare spre ţările calde.

Întâlnirea va avea loc pe malul lacului, la ieşirea din comuna Dumbrăviţa spre Satu Nou, ora 10.

Păsările aflate la distanţă vor fi observate cu aparatură optică de apropiat (binoclu, lunetă), iar pasionaţii de fotografii vor avea ocazia imortalizării peisajelor şi faunei tipice zonei. Rugăm posesorii de binocluri să nu le uite acasă.

Pentru detalii, contactaţi organizaţia la adresa de e-mail: dionescu@unitbv.ro sau la telefon 0722 790881 (Dan Ionescu).

Conf. dr. ing. Dan Traian Ionescu
Coordonator: Sucursala Braşov a SOR

Mai multe detalii: http://www.dumbravita-natura2000.ro

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 647
Cuvinte cheie: Dumbravita
gabriel stan

Adaugat in urma cu 5352 zile, 29 Sep. 2009

Adaugat de Gabriel

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 394

  • Ai ceva de zis?

    .