poze scrierea proiectelor europene in perioada 2014 2020 si management

SCRIEREA PROIECTELOR EUROPENE IN PERIOADA 2014-2020 SI MANAGEMENT

Brasov , Poiana Brasov. Joi 12 Februarie 2015 15:00 - Duminică 15 Februarie 2015

Categorii: Conferinte si Seminarii

LECTOR INVITAT •• Adela VOICU •• Specialist in management financiar IN URMA EVALUARII SE OBTINE CERTIFICAT DE ABSOLVIRE pentru ocupatia „Expert accesare fonduri structurale si de coeziune europene”, Cod COR 242 213, recunoscut de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei Nationale.

I. LEGISLATIA RELEVANTA IN GESTIONAREA FINANCIARA A FONDURILOR EUROPENE STRUCTURALE SI DE INVESTITII:

1. Reglementari europene; 2. Reglementari nationale, acte normative si norme metodologice aprobate de Ministerul Finantelor Publice; 3. Reglementari specifice pentru domeniul proiectului, acte normative si norme metodologice aprobate de Autoritatile de Management; 4. Standardele Internationale pentru Practica Profesionala a Auditului Intern; 5. Codul de etica in auditul intern; 6. Ciclul de audit.

II. CADRUL INSTITUTIONAL III. MANAGEMENTUL PROIECTELOR FINANTATE DIN FONDURI EUROPENE (CICLUL MANAGEMENTULUI DE PROIECT):

1. Rol si utilitate; 2. Fazele ciclului de proiect; 3. Abordarea prin cadrul logic: analiza, planificare si exercitii practice; 4. Matricea logica: avantaje si dezavantaje; 5. Criterii de evaluare.

IV. EVIDENTA SI ASIGURAREA SURSELOR DE FINANTARE V. MECANISME DE PLATI VI. BUGETUL PROIECTULUI SI EXECUTIA BUGETARA VII. ELIGIBILITATEA CHELTUIELILOR:

1. Cheltuieli eligibile; 2. Cheltuieli neeligibile; 3. Conditii de eligibilitate a cheltuielilor; 4. Propuneri legislative privind eligibilitatea cheltuielilor 2014-2020.

VIII. PREFINANTAREA SI RAMBURSAREA CHELTUIELILOR:

1. Reguli de acordare, solicitare, utilizare si inregistrare a prefinantarii; 2. Rambursarea cheltuielilor;  Intocmirea cererii de rambursare/plata;  Elaborarea raportului de progres;  Documentele justificative care stau la baza cererii de rambursare. 3. Plata TVA aferenta livrarilor de bunuri, prestarilor de servicii si executiei de lucrari.

IX. AUTORIZAREA CHELTUIELILOR

X. ASPECTE LEGATE DE GESTIUNEA DOCUMENTELOR

XI. ERORI FRECVENTE DIN PERSPECTIVA AUTORITATII DE AUDIT

XII. INTREBARI. DEZBATERI

Mai multe detalii: http://www.proiect-contaplus.ro/scrierea-proiectelor-europene-perioada-2014-2020-si-managementul-financiar-al-acestora-3/

Pret bilet: 900 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 413

Eveniment postat de organizator

proiect contaplus

Adaugat in urma cu 1963 zile, 18 Ian. 2015

Adaugat de proiect_contaplus

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 378

  • Ai ceva de zis?

    .