poze comunicat de presa avalanche on the rocks 2014 batalia pentr
poze comunicat de presa avalanche on the rocks 2014 batalia pentr poze comunicat de presa avalanche on the rocks 2014 batalia pentr poze comunicat de presa avalanche on the rocks 2014 batalia pentr

Comunicat de presa - Avalanche – On The Rocks 2014: Batalia pentr

Brasov , Poiana Brasov. Sâmbătă 27 Septembrie 2014 08:00 - Duminică 28 Septembrie 2014

Categorii: Sport si Excursii , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 0/200

Duminica, 28 septembrie 2014, la ora 13:00, mountainbikerii cei mai bravi si mai iscusiti iau din nou cu asalt creasta Postavarului pentru a dovedi cel mai complex traseu de concurs din tara, traseul Avalanche – On The Rocks.

Comunicat de presa - Avalanche – On The Rocks 2014: Bătălia pentru Postăvarul (NOU! Acum cu BONUS!)



Ne-aţi aşteptat, ne-am întors! Vă mulţumim pentru răbdarea voastră!

Duminică, 28 septembrie 2014, la ora 13:00, mountainbikerii cei mai bravi şi mai iscusiţi iau din nou cu asalt creasta Postăvarului pentru a dovedi cel mai complex traseu de concurs din ţară, traseul Avalanche – On The Rocks.

După cum bine ştiţi de anul trecut, Avalanche – On The Rocks este un eveniment unic în România: o competiţie de mountainbiking gravitaţional la cel mai înalt nivel, care îi atrage pe cei mai buni rideri din ţară şi nu numai. Startul concursului este în masă, iar cine ajunge primul în Braşov este marele câştigător!

Avalanche – On The Rocks rămâne o provocare pentru fizic şi psihic, pentru participanţi şi pentru susţinătorii care îi vor aclama pe concurenţi de-a lungul minunatelor poteci care şerpuiesc în jurul oraşului Braşov. Cei care îşi doresc să fie în vârful podiumului trebuie să amestece omogen îndemânarea, agilitatea, rezistenţa, îndrăzneala, dar trebuie să aibă şi o excelentă strategie.

Rămânem fideli startului electrizant de tip Le Mans, riderii fiind din nou nevoiţi să-şi croiască drum printre rivalii lor către bicicletele care îi vor aştepta cuminţi, pentru a-i purta până jos de tot, în vale.

Prima parte reprezintă garanţia spectacolului, fiindcă acolo riderii se vor duela cot la cot şi se vor cerne până la intrarea în pădure. Drumul Roşu, cu pietrele lui înşelătoare şi avid de viteză, este o încercare care nu trebuie subestimată!

Ne intrăm în rol şi ne lansăm din creastă, străbatem notoriul V al pârtiei Kanzel, atenţi la virajul de stânga, tăiem pârtiile Doamnei şi Ruia, parcurgem acul de păr din dreptul cabanei Julius Römer (Postăvarul) şi ne ducem aţă înspre partea superioară a Zidului Mare, ocolind lacul de acumulare din Poiana Ruia.

De acolo ne îmbrăţişează pădurea, dar şi urcările Drumului Cavalerilor, până în Crucurul Mare, de unde începem coborârea nemiloasă, pe singletrail-ul îngust şi aprig care duce în Valea cu Apă, o potecă la fel ca un vin bun, ce se rafinează cu timpul.

Nu ne lăsam păcăliţi de zonele de plat care alternează cu urcări şi secvenţe line de coborâre, spre Poiana Stechil şi Şaua Tâmpei, fiindcă şi ele ascund elemente naturale ce se vor biruite. Atenţie şi la liniile alternative, care pot oferi şi posibilităţi de depăşire nesperate!

Ultima bucată este un desert cu rădăcini şi piatră, aşa cum îi place oricărui mountainbiker complet, şi este reprezentată de coborârea supertehnică din Şaua Tâmpei, pe după grădini, până în zona de sosire de pe aleea de sub Tâmpa, în apropierea complexului Agrement, adică cireaşa de pe tortul evenimentului.

Întreg traseul este pe bună dreptate una dintre cele mai clasice rute ale mountainbiking-ului din România, fiind parcurs de peste 20 de ani de biciclişti, cu ai săi 12 km şi aproape 1100 m diferenţă de nivel, plus zonele de viteză mare, unde 60-70 km/h sunt ceva obişnuit. Provocarea pentru oricare mountainbiker cu pretenţii!

Participanţii vor accesa pagina oficială Avalanche – On The Rocks - www.OnTheRocks.ro pentru înscrieri şi le vor confirma la faţa locului, în zilele de vineri, 26 septembrie, şi sâmbătă, 27 septembrie, la Race Office. Atenţie! Numărul de participanţi este limitat la 150, deci e bine să vă înscrieţi din timp! Race Office-ul rămâne amplasat în zona de finish, de lângă complexul Agrement.

Traseul păstrează marcajele de anul trecut şi este unanim cunoscut, la îndemâna oricui doreşte să se antreneze.

Taxa de participare este de 100 RON şi în ea sunt incluse 3 urcări din Braşov până în Postăvarul, două pentru antrenamente şi una pentru concurs. Accesul se face din Braşov la intervale de jumătate de oră, cu autobuze special puse la dispoziţie, iar din Poiana Braşov cu telecabina Capra Neagră (“cabina mare”).

Pe traseu, arbitrii şi voluntarii vor îndruma atât riderii, la nevoie, cât şi publicul, înspre cele mai bune zone pentru spectatori, întru o desfăşurare cât mai bună a evenimentului.

Premiile au o valoare totală de 12.000 RON în bani şi produse şi se adresează celor mai rapizi trei din fiecare clasă de concurs: Fete, Juniori, Masters, Elite.

BONUS!

Surpriza de anul acesta este că vom contopi Avalanche – On The Rocks cu un Demo Day Cannondale în premieră pentru România! Cei interesaţi vor putea testa modele premium de la celebra marcă din Pennsylvania, pentru a-şi da seama pe viu ce separă un Cannondale de alte biciclete. Gama oferită spre test este compusă din binecunoscutele Scalpel, Trigger şi Jekyll, dar plusăm şi cu Synapse–ul din carbon, pentru pasionaţii de ciclismul rutier, şi cu noul 29er electric Tramount! Piese rafinate pentru oricine apreciază o bicicletă specială!


ORDINEA DE START

Bicicletele vor fi aşezate la start într-o ordine care ţine cont de rezultatele obţinute de rideri în cele mai relevante concursuri de mountainbiking care au avut loc în acest sezon. Vom lua în considerare cursele de downhill de la Piatra Neamţ, Dorna, Buscat, Harghita Mădăraş şi Cheile Grădiştei, pe cele de enduro de la Oradea şi Ciucaş şi vom acorda wildcard-uri strategice eventualilor doritori din lumea de anduranţă (maraton şi cross country). Participanţii la downhill la clasa Elite (clasa regină) vor avea o anumită grilă de punctaj, urmând ca cei de la Juniori să primească 80% din cuantumul acestor puncte, iar cei care au participat de-a lungul sezonului la clasele Masters şi Hardtail să primească 70% din cuantumul iniţial al celor de la Elite. Cei care nu au mai participat la curse în acest sezon vor fi aliniaţi în ordinea înscrierilor de pe site. Socotim că în acest fel cei mai rapizi rideri, care au demonstrat de-a lungul sezonul capacităţile lor, vor avea asigurat un loc în faţă, aşa cum este firesc, evitând astfel încurcăturile cu riderii entuziaşti aflaţi la prima lor cursă. Fiecare are o şansă! Organizatorii îşi asumă întrutotul acordarea wildcard-urilor pentru riderii de cross country şi maraton, precum şi dispunerea acestora în cadrul grilei de start.


ATENŢIE! Riderii se pot antrena sâmbătă, în ziua oficială de antrenamente, numai cu numărul de concurs! Numerele de concurs vor fi preluate odată cu pachetul de înscriere şi fiecărui număr de concurs îi este asociat un cip electronic care este indispensabil pentru cronometrare şi care va fi returnat imediat la sosire. Riderii sunt responsabili pentru cipurile primite, iar organizatorii nu îşi asumă pierderea lor. Sunt obligatorii două ture de antrenament şi ele vor fi confirmate pe numărul de concurs.

Din raţiuni de siguranţă, cu 15 minute înainte de start din creastă va pleca un deschizător de traseu care va anunţa cu un fluier special arbitrii din toate zonele că urmează să înceapă concursul. Tot din motive de siguranţă, un maratonist cu experienţă va pleca la 10 minute după concurenţi şi va parcurge la picior întreg traseul pentru a verifica orice neregulă de pe parcurs. În mod normal, orice participant ar trebui să fie mai rapid decât o persoană care merge pe jos.



PROGRAM

Vineri, 26 Septembrie:

15:00 – 19:00 – Confirmarea înscrierilor la race office-ul din Braşov, din zona de sosire, şi preluarea pachetelor de concurs care conţin numărul de start şi cipul

Sâmbătă, 27 Septembrie:

08:00 – 10:00 – Confirmarea înscrierilor la race office-ul din Braşov, din zona de sosire, şi preluarea pachetelor de concurs care conţin numărul de start şi cipul
08:00 – 15:30 – Acces cu autobuzul şi cu telecabina pentru antrenamente obligatorii
19:00 – 19:30 – Şedinţă tehnică cu toţi participanţii în zona de sosire de sub Tâmpa

Duminică, 28 Septembrie:

08:00 – 12:30 – Acces cu autobuzul şi cu telecabina în zona de start
13:00 – 13:30 – Alinierea bicicletelor şi a riderilor la start
13:30 – startul în concurs
Atenţie! Cine nu este la start până la ora 13:00 îşi pierde locul!
16:00 – 16:30 – Ceremonia de premiere


STATEMENT

Ca organizatori cu o vastă experienţă, vă aducem aminte că în ultimii patru ani am adus în România celebrul concurs de downhill PlayBike – On The Rocks de la Bunloc, un eveniment internaţional de primă mână, trecut în calendarele Uniunii Cicliste Internaţionale cu rangul C1, alături de numai 11 alte curse pe întreg globul. După trei ani de succes, motivaţi de feedback-ul excelent primit de la rideri şi de entuziasmul publicului participant, prioritatea numărul unu a rămas evoluţia. Ne-am hotărât anul trecut să ne mutăm înapoi acasă în Postăvarul şi să le arătăm tuturor ce potenţial are acest munte uşor accesibil şi presărat de zeci de poteci, care mai de care mai palpitante. În următorii ani, ne dorim să clădim şi mai mult pe temelia pe care deja am ridicat-o şi să dezvoltăm mountainbiking-ul în imediata apropiere a Braşovului, aşa cum este firesc şi aşa cum ne-am dorit dintotdeauna.

În mod evident, organizarea concursului este legată direct de demersul nostru de a pune bazele Bikepark-ului Postăvarul din primăvară, proiect care a avut ecouri nesperat de bune în cadrul comunităţii de mountainbiking şi şi-a depăşit chiar condiţia, reuşind să atragă susţinerea unei sumedenii de oameni din afara sportului. Le mulţumim din nou cu această ocazie!

Toate informaţiile despre concurs, formulare de înscriere, regulamente, liste de rideri înscrişi, comunicate, imagini şi aşa mai departe le găsiţi pe pagina oficială www.OnTheRocks.ro şi pe pagina noastră de Facebookwww.facebook.com/playbike.OnTheRocks

Le mulţumim partenerilor şi sponsorilor noştri: Primăria Municipiului Braşov, Schaeffler România, SRAM, RockShox, O’Neal, Troy Lee Designs, Nukeproof, Kali, Caprices, WePlay, Thunder Tools, Royal Compass, Vectra Racing şi DirtBike.ro.

Asiguraţi-vă prezenţa la concursul anului!
Echipa voastră Avalanche – On The Rocks

Mai multe detalii: http://www.ontherocks.ro/inscrieri/

Pret bilet: 80 Lei

Comenteaza pe Facebook
maria rus

Adaugat in urma cu 3495 zile, 24 Sep. 2014

Adaugat de divainbocanci

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4

  • Ai ceva de zis?

    .