poze parin i cu aripi copii cu zbor

Părinți cu aripi, copii cu zbor

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 29 Octombrie 2016 10:00
Impact Hub Bucharest, Strada Halelor, nr 5

Categorii: Alte Evenimente , Conferinte si Seminarii

Pe 29 octombrie la Impact Hub București va avea loc evenimentul „Părinți cu aripi, copii cu zbor”, Protejam Copilaria dând astfel startul primelor ateliere dedicate noii generații de părinți

Susținute de specialiști în psihologie și psihoterapie, atelierele îți vor prezenta noua abordare în parenting, care arată că un părinte împlinit, care are grijă de sine și acordă atenție intereselor proprii, va transmite starea de bine mai departe copilului. Printre temele abordate de psihologi, vor fi:

• Părinții și pregătirea personală pentru întâlnirea cu copiii lor
• Problemele și provocările parintelui singur sau care se simte singur în familie
• Probleme de cuplu atunci când apar copiii
• Orientarea în viață a copilului: de la dorința părintelui la putința copilului
• Care sunt semnele problemelor sufletești ale părinților și implicațiile asupra copiilor

Ca părinte, probabil simți uneori că ești grăbit, că nu prea ai timp de tine, sau că meseria de părinte îți ocupă tot timpul. Ritmul de viață alert, orele lungi de serviciu și nevoia de atenție a celor mici ne pot face să uităm că și noi avem nevoie de timp pentru noi.

Cu toate acestea, neglijarea propriilor nevoi poate conduce la apariția problemelor sufletești la părinți, care au un impact semnificativ asupra sănătății emoționale a copiilor și a relațiilor de cuplu. Studiile arată că mamele au parte doar de 17 minute pe zi doar pentru ele. Mai mult, peste jumatate din mame spun că trec prin săptămâni întregi fără un minut de relaxare, iar 3 din 4 simt că se concentrează mai mult asupra altor oameni, în defavoarea propriei persoane.
Psihologii indică faptul că presiunile moderne de a fi un părinte perfect, un soț model și de a întreține în paralel o carieră, ne permit din ce în ce mai puțin timp cu noi înșine și pot conduce la izolare emoțională, sau așa-numita “depresie parentală”.

„În ziua de astăzi se vorbește foarte mult despre educația copiilor, dar foarte puțin despre educația părinților. Părintele și copilul se dezvoltă în mediul comun al familiei, iar problemele emoționale ale părintelui pot fi ușor percepute de copii, chiar dacă doar la nivel inconștient. Este important să tratăm problemele sănătății emoționale cu aceeași grijă cu care ne ocupăm de sănătatea fizică, cu atât mai mult cu cât ele pot fi aparent invizibile sau ignorate de părinte”, declară psiholog Lavinia Țânculescu, Președinte al Asociației Salvați Părinții.

Înscrie-te la eveniment pe www.protejamcopilaria.ro/evenimente și vino pe 29 septembrie să vorbim despre provocările părintelui modern și strategiile care îți stau la dispoziție! Vino cu partenerul de cuplu și beneficiază de reducere la achiziționarea biletelor.

Programul complet al evenimentului și multe detalii găsești pe www.protejamcopilaria.ro.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1145753468804270/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 543
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

rms

Adaugat in urma cu 1323 zile, 19 Oct. 2016

Adaugat de roxanas

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 15

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .