poze 1 decembrie 2016 la bucuresti

1 Decembrie 2016 la Bucuresti

Bucuresti , Bucuresti. Joi 1 Decembrie 2016

Categorii: Alte Evenimente

De 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, o întreagă desfășurare de forțe va avea loc în Piața Arcul de Triumf din București. Parada din acest an, când se împlineşte un secol de la intrarea României în Primul Război Mondial, va fi una a premierelor.

Pentru 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, peste 3.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informaţii, cu peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa începând cu ora 11.00, la Parada militară din Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Principala noutate a paradei va fi apariția pe cer a celor șase avioane F16 recent achiziționate de Aviația Militară.

Militarii străini vor fi din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Republica Italiană, Republica Federală Germania, Republica Moldova, Republica Polonă, Republica Slovacă, Spania și Statele Unite ale Americii.

La defilare vor participa detaşamente ale Asociaţiei Tradiţii Militare, Academiei Tehnice Militare, Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", Academiei Forţelor Aeriene "Henri Coandă", Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", Colegiului Militar Liceal "Dimitrie Cantemir" şi ale forţelor terestre, aeriene şi navale.

Elicopterele IAR-330 Puma SOCAT de la Flotila 90 Transport Aerian (Otopeni), Flotila 71 Aeriană (Câmpia Turzii) şi de la Flotila 95 Aeriană (Bacău) sunt primele formaţii care vor executa survolul.

Pentru prima dată la parada dedicată Zilei Naţionale a României va participa avionul de transport scurt mediu-curier C27 J SPARTAN. Acesta va fi însoţit de două avioane IAR-99 ŞOIM. De asemenea vor decola un avion C-130 Hercules, un avion IAR-99 ŞOIM, ultimul elicopter care survolează Piaţa Arcului de Triumf urmând să fie IAR PUMA NAVAL, care face parte din Grupul de Elicoptere al Forţelor Navale.

La paradă vor mai participa şi autovehiculule HUMVEE M-1165, URO VAMTAC, transportorul de trupe Piranha III C, maşina de luptă a infanteriei 84 M "Jderul", transportorul amfibiu blindat B 33 "Zimbrul", tancul TR 85 M1 "Bizonul", Sistemul de artilerie LAROM, Complexul antiaerian tractat 2 x 35 mm "OERLIKON", Complexul antiaerian autopropulsat "GHEPARD", Autostaţiile radio Harris/Chevrolet, Sistemul de rachete sol-aer cu baza la sol HAWK, Instalaţia Mobilă de Lansare (IML), ambarcaţiuni RHIB.

De asemenea, la Parada militară de 1 Decembrie organizată de Ministerul Apărării Naţionale vor participa peste 380 de angajaţi ai MAI, fiind expusă în premieră tehnica militară de care dispune Poliţia de Frontieră.

Ministerul Administraţiei şi Internelor va participa cu trei subunităţi de jandarmi şi pompieri, câte un detaşament de tehnică aparţinând Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi o formaţiune de cavalerie a Jandarmeriei, potrivit MAI, citat de Mediafax.

Cele patru detaşamente de tehnică cuprind nouă echipaje moto de poliţie, 16 autospeciale şi autolaboratoare, 17 autospeciale de transport şi trei echipaje moto folosite de jandarmi, trei ATV-uri, 13 autospeciale şi două ambarcaţiuni aparţinând poliţiştilor de frontieră, precum şi 12 autospeciale şi două bărci pneumatice folosite de pompierii militari în misiunile specifice (descarcerare, stingere incendii, intervenţie la înălţime şi la accidente colective).

Serviciul Român de Informaţii va fi reprezentat la paradă de un detaşament format din 59 de ofiţeri şi subofiţeri, urmat de autospeciale de intervenţie pentru executarea misiunilor de luptă.

La parada de 1 Decembrie ia parte şi Serviciul de Protecţie şi Pază, cu două dispozitive specifice pentru protecţia demnitarilor, una pentru oraş, cealaltă pentru zonele greu accesibile sau pentru deplasarea în condiţii de vreme nefavorabilă. La defilare urmează să participe şi cinci motociclişti care asigură escorta coloanelor oficiale.

De asemenea, va participa la paradă şi Detaşamentul Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul", Muzica Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, precum şi Muzica Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul".

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1600
ninja praetorianel

Adaugat in urma cu 2258 zile, 28 Nov. 2016

Adaugat de Praetorian

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1314

Alte Evenimente din Bucuresti
martisoare faurite in romania

Martisoare faurite in Romania

Bucuresti, Bucuresti. 30 Ian 2023 - 10 Feb 2023
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
petexpo targul dedicat animalutelor

PetExpo - targul dedicat animalutelor

Bucuresti, Bucuresti. 19 Mai 2023 - 21 Mai 2023
workshop de dezvoltare personala prin pictura de mandale la sed

WORKSHOP DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PRIN PICTURĂ DE MANDALE – LA SED

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 19 Februarie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .