poze 9 days urban meditation retreat

9 DAYS URBAN MEDITATION RETREAT

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 9 Aprilie 2011 12:00 - Duminică 17 Aprilie 2011
Centrul Seeds for Happiness, Str Fabrica de chibrituri nr. 16

Categorii: Alte Evenimente

MEDITATIA - CALEA CATRE ECHILIBRUL INTERIOR – Prelegeri si Practica Meditativa sub indrumarea lui BILL KARELIS, unul dintre discipolii lui Chogyam Trungpa Rinpoche

La sugestia prietenilor Centrului, am conceput anul trecut impreuna cu Bill Karelis, un program ce reuneste sesiuni de meditatie (Mindfulness of Breathing si Walking Meditation – Meditatie asezat, cu atentie pe respiratie si meditatie in miscare) si prelegeri pe teme actuale, ce au la baza fundamentele budismului Tibetan, totul adaptat celor ce locuiesc la oras.

Iata cateva testimoniale ale participantilor la primul Urban Retreat sustinut de Bill la Centru in 2010:

“Participarea la Urban Retreat-ul sustinut de Bill Karelis m-a ajutat sa inteleg mult mai profund importanta practicii, a disciplinei si a determinarii de a urma o cale spiritual autentica. Retereat-ul de 9 zile mi-a deschis si mai mult mintea si inima spre invataturile budiste. Am inteles importanta comunitatii si puterea pe care aceasta ne-o da in calatoria individuala spre adevarata noastra casa. A fost o experienta minunata si multumesc Centrului Seeds for Happiness si lui Bill Karelis.” Teo
“Daca mi-ar fi spus cineva dinainte 'uite, ai sa meditezi atat' probabil i-as fi zis 'fugi domne de aici, n-am cum', dar uite ca am facut-o si pe asta si pot sa spun ca, dupa toate durerile de spate, de genunchi si carcei, A MERITAT! Atmosfera creata la Centru in tot acest timp a punctat la capitolul inedit fiind una de comunitate combinata cu cea de tabara cu profesor, in viziunea mea :)) Ma bucur foarte mult pentru ca am facut parte din acest program si multumesc tuturor celor care au facut acest lucru posibil. Numai bine!” Victor
“Bill is the kindest teacher one could possibly have. One of the most spiritual and at the same time most educated man I have ever met. He made my understanding of the beginning of the path a lot easier and for that I am truly grateful. I look forward to continuing to receive his teachings when he would hopefully return. Thank you.” Bogdan

Ce este un Retreat?
Retreat-ul sau Retragerea este o ocazie sa punem deoparte grijile si tumultul vietii de zi cu zi, pentru a fi o vreme doar cu noi insine. Lasam in afara spatiului de retragere zgomotul si dezordinea, pentru a ne regasi intr-o oaza de liniste, profunzime si constientizare. A participa la un retreat inseamna a ne oferi timp pentru ne (re)descoperi, pentru a intelege mai bine cine suntem cu adevarat, cum relationam cu lumea care ne inconjoara, ce este relevant pentru noi si cum ne putem apropia de o viata fara suferinta. De asemenea, este o ocazie minunata de a fi alaturi de oameni care ne inspira si care au aceleasi aspiratii, anume de a trai o viata cu sens si de a se ridica la potentialul lor cel mai inalt.

Programul propus de Bill Karelis pentru Retreat-ul Urban de la Centru este deschis tuturor celor interesati, indiferent de nivelul de experienta si include: meditatie, perioade de liniste, prelegeri, ateliere, discutii si interviuri private si este o ocazie rara in Romania, de a practica meditatia sub indrumarea unui invatator autentic, cu practica indelungata si experienta in a prezenta fundamentele budismului Tibetan, pe intelesul tuturor.

"MEDITATIA este calea unei vederi interioare, in sensul ca este un proces de trezire. Ne desteptam catre cine si ceea ce suntem, cum functioneaza mintea noastra, calitatea si adancimea emotiilor noastre, consecintele cuvintelor si faptelor noastre. Putem privi meditatia ca pe cel mai important proces de invatare din acest punct de vedere. Odata ce ne cunoastem pe noi insine, devine din ce in ce mai posibil sa ajungem sa cunoastem si lumea. Aceasta revelatie ne poate fi familiara de la filosoful grec Platon, care a trait cam pe vremea lui Buddha.

Daca vrem sa ne trezim din confuzie, din emotiile conflictuale, credintele limitative si sabloanele obinuintei de toate felurile, atunci practica meditatiei ne poate oferi cadrul pentru aceasta. Disciplina noastra invoca inteligenta care sa ne arate drumul." (Bill Karelis „Reflectii despre karma, meditatie, solitudine”, editata de Centrul Seeds for Happiness in 2010)

Detalii Program:

Varianta 1
PROGRAM INTREG
9 – 17 aprilie 2011

Sambata 9 aprilie, 12:00 – 19:00h
Duminica 10 aprilie, 8:45 – 17:00

De Luni 11 aprilie pana Vineri 15 aprilie, 18:30 – 21:00h

Sambata 16 aprilie, 8:45 – 17:00h
Duminica 17 aprilie, 10:00 – 13:00h

Cost participare: 650 ron (pentru studenti si pensionari costul este de 400 ron)
Pentru inscriere este necesara achitarea unui avans de 350 ron pana pe data de 1 aprilie.

REDUCERE! Cei ce se vor inregistra pentru programul intreg pana pe 1 aprilie vor achita numai 550 ron (pentru studenti si pensionari taxa pana pe 1 aprilie va fi de 325 ron).

Varianta 2
PROGRAM WEEKEND (valabil numai pentru weekend-ul 9 – 10 aprilie, ultimul weekend fiind deschis doar celor ce participa la programul intreg)
9 – 10 aprilie 2011

Sambata 9 aprilie, 12:00 – 19:00h
Duminica 10 aprilie, 8:45 – 17:00

Cost participare: 280 ron (pentru studenti si pensionari costul este de 150 ron)
Pentru inscriere este necesara achitarea unui avans de 150 ron pana pe data de 1 aprilie.

REDUCERE! Cei ce se vor inregistra pentru programul din weekend (studentii si pensionarii vor achita 100 ron) pana pe 1 aprilie vor achita numai 150 ron.


Varianta 3
PROGRAM de SEARA
11 – 15 aprilie 2011

De Luni 11 aprilie pana Vineri 15 aprilie, 18:30 – 21:00h

Cost participare: 40 ron/seara sau 160 ron/5 seri (pentru studenti si pensionari costul este de 20 ron/seara sau 80 ron/5 seri) Pentru inscrierea la toate cele 5 seri este necesara achitarea unui avans de 80 ron pana pe data de 1 aprilie. Cei ce doresc sa participe la una sau mai multe seri din aceasta saptamana pot achita taxa pe loc.

Alte detalii legate de program:

In weekend pauzele de pranz vor fi intre 13:00h – 14:30h, cu pauze de 15 min. la fiecare aproximativ doua ore in timpul programului, iar in timpul saptamanii va exista o pauza de aproximativ 15 min. la ora 19:30.
Pentru pauzele de pranz exista doua optiuni: pranzul la pachet sau la restaurantul din apropiere. Centrul va oferi participantilor, pe tot parcursul programului ceai, apa si dulciuri.
Avand in vedere structura programului, respectiv perioadele intensive de meditatie, avem rugamintea sa sositi cu 15 min. inaintea orei de incepere, iar daca intarziati, sa asteptati pauzele pentru a intra.
Va recomandam o tinuta lejera, in care sa va simtiti comfortabil si papuci sau sosete mai groase, pentru ca in sala se va intra fara incaltaminte.
Cei care au kit-uri de meditatie, sunt rugati sa vina cu ele.
ATENTIE! Prelegerile vor fi sustinute in limba engleza. In cazul in care veti fi prezent si doriti traducere in limba romana, va rugam sa ne scrieti din timp.

Testimoniale ale participantilor la primul Urban Retreat de 9 zile sustinut de Bill Karelis la Centrul Seeds for Happiness in perioada 2 – 10 octombrie 2010:

“Dintre toate scolile pe care le-am urmat, aceasta este singura in care am invatat despre deschidere, bunatate si neinfricare. Infruntarea cu mine insami este cel mai greu si in acelasi timp minunat lucru pe care l-am facut vreodata. Si care are sens…” Margareta

“Daca mi-ar fi spus cineva dinainte 'uite, ai sa meditezi atat' probabil i-as fi zis 'fugi domne de aici, n-am cum', dar uite ca am facut-o si pe asta si pot sa spun ca, dupa toate durerile de spate, de genunchi si carcei, A MERITAT! Atmosfera creata la Centru in tot acest timp a punctat la capitolul inedit fiind una de comunitate combinata cu cea de tabara cu profesor, in viziunea mea :)) Ma bucur foarte mult pentru ca am facut parte din acest program si multumesc tuturor celor care au facut acest lucru posibil. Numai bine!” Victor

“ Am invatat ca a sta jos, a asculta, a observa si a intelege poate fi un alt mod de a actiona. Am invatat ca totul este asa cum este, parte integranta a vietii noastre. Singurul conflict real din viata noastra este conflictul cu noi insine. Am invatat ca o comunitate de oameni aflati in cautarea propriului drum iti ofera conexiuni pline de inspiratie, sustinere, intelegere si deschidere; un spatiu in care fiecare floare din interiorul fiecaruia este atent udata cu bunatate si iubire neconditionata. Am invatat ca mai am multe de invatat.” Georgiana

“Tot ce a reprezentat acest retreat a fost desprins dintr-o experienta unica ce simt ca va sta la baza consolidarii noastre ca finite, atat individual cat si colectiv. A fost impresionant sa simt pe parcursul celor 9 zile cum, maret, in fiecare dintre noi s-a nascut ceva; eram fiecare mult mai constienti de propria prezenta si de magia acestui loc. Imi doresc sa intalnesc aceste priviri calde multa vreme de-acum inainte si sa ne putem construe impreuna ca unitate. Va iubesc si va multumesc tuturor pentru ambitie, perseverenta si inimile deschise!” Alexandra

“It was my first time retreat. I took the commitment to come for the whole program and I succeeded. It was a hard but fruitful time, to stay closer and closer with myself, my fears, my boredom, my physical pains, my sadness, wanting to escape many times but stayed on the cushion yet. Then joy and Gratitude arise from understanding the process of meditation. Bill was conducting the talks and the meditation with patience and mastery, giving also private interviews and physical exercises. The bonus was meeting closer beautiful people and starting to grow a community within us. Thank you Seeds for Happiness for this opportunity, in this clear and welcoming space of sacredness.” Grigorela

“The hours spent together meditating and receiving teachings from Bill, represent another way, an alternative or maybe another step I took on my journey exploring myself. Thank you for being here, Bill.” Raluca

Locuri limitate!

Participarea se face numai pe baza de inscriere prealabila!

Data limita pentru inscrieri: 1 aprilie!

Pentru detalii si inscrieri:
Telefon: 0721.269590 (Claudia Damoc)
Email: claudia@seedsforhappiness.ro
www.seedsforhappiness.ro



Mai multe detalii: http://www.seedsforhappiness.ro

Comenteaza pe Facebook
margareta

Adaugat in urma cu 4781 zile, 25 Mar. 2011

Adaugat de Margareta Mihailescu

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 31

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .