poze copiii explica istoria lanseaza la bucure ti edi ia a 3 a a lec i

Copiii explică istoria lansează la București ediția a 3-a a lecți

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 10 Noiembrie 2023 14:00 - Vineri 10 Noiembrie 2023
Strada Plugarilor 30, 040443 București

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 25/40

“Copiii explică istoria” lansează cea de-a 3-a ediție a proiectului

“Copiii explică istoria” lansează cea de-a 3-a ediție a proiectului, cu o nouă serie de lecții video povestite de copii, pe 10 noiembrie, ora 14:00, în Școala Step by Step din București. Proiecțiile video-urilor vor fi însoțite de discuții cu elevii protagoniști și profesorii implicați. După lansare, lecțiile vor putea fi urmărite pe site-ul www.copiiiexplicaistoria.ro de orice copil sau profesor dornic să învețe sau să predea altfel.

Proiectul Copii explică istoria a pornit de la dorința de a povesti trecutul umanității într-o manieră mai creativă, mai savuroasă decât cea prezentată în manuale, pe limba copiilor, astfel încât să le stârnească acestora curiozitatea de a descoperi și mai mult.

Teaser video: https://fb.watch/nRQUdx1N9F/

Platforma Copii explică istoria este o formă inedită și creativă de edutainment prin zece filme pe subiecte de istorie specifice programei de la clasa a VI-a.
Aflăm chiar de la elevii de gimnaziu despre: Marile descoperiri geografice, pe unde, cum și de ce au călătorit oamenii la sfârșitul Evului Mediu?, despre mari exploratori precum Henric Navigatorul, Bartolomeo Diaz, Vasco da Gama, Cristofor Columb, Amerigo Vespucci si Fernando Magellan.
Copii explică istoria colonialismului povestind despre conchistadori, civilizații dispărute, azteci, mayași, incași, dar și Istoria artei și civilizației, despre Umanism, crearea omului ca ființă de elită și punerea în valoare a demnității lui, despre Renaștere si artisti si personalitati de insemnatate culturala precum Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonarroti, William Shakespeare, despre Baroc și impresionantele opere de artă ale lui Caravaggio și despre Absolutism trecând prin viețile monarhiei europene și orientale, Ludovic al XIV-lea al Franței, Elisabeta I a Angliei, Petru cel Mare al Rusiei și Soliman Magnificul.
Religia este un subiect tratat de elevi cu seriozitate și ne vor povesti despre reforma religioasă și ideile lui Martin Luther care au înfuriat Biserica Catolică, despre Inchiziție și vânătoarea de vrăjitoare.

Evenimentul de lansare va avea loc în incinta Școlii Step by Step din București, unde echipa de filmare a proiectului, alături de micii protagoniști ai video-urilor vor prezenta ediția a III-a, se va proiecta una dintre lecțiile filmate în ultimile luni și un making of al ediției curente.

Pe Facebook evenimentul este aici: https://www.facebook.com/events/1375653220024013

Elevii participanți la proiect vor împărtăși publicului experiența lor împreună cu profesorul Ovidiu Iordache, unul dintre cei doi autori ai lecțiilor (alături de profesorul Radu Mihai Murariu de la Școala Gimnazială din Heleșteni) și coordonatorul elevilor din București.

Da, istoria se numără printre materiile mele preferate. Încă de când am învățat să citesc mă pasionează subiectele istorice, iar orele lui Ovidiu au reușit să-mi stârnească și mai mult interesul în legătură cu acestea. - Miruna, elevă Școala Gimnazială Step by Step din București

Proiectul s-a desfășurat în oglindă la Școala Gimnazială Oboroceni, jud. Iași, ce a avut lansare pe 27 octombrie.

Edițiile anterioare:
În primele două ediții ale proiectului s-au filmat 22 de lecții video de istorie ce acoperă materia pentru clasa a V-a în colaborare cu elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 din comuna Sohatu, județul Călărași, o zonă defavorizată a țării.

Puteți urmări proiectul atât pe pagina web: www.copiiiexplicaistoria.ro, cât și pe pagina de Facebook: www.facebook.com/copiiiexplicaistoria.

Organizator:
Proiectul e realizat de ELIZA ZDRU FILMS, o organizație care a pornind de la experiența profesională a fondatoarei sale - Eliza Zdru, regizoare de film documentar. Aceasta își propune realizarea unor producții video cu scop cultural: proiecte educaționale pentru tineri sau adulți, spectacole de teatru, campanii informative coordonate de ONG-uri, asociații sau instituții culturale, materiale educaționale destinate educației / formării continue în mediul online, campanii pentru susținerea drepturilor copiilor sau femeilor.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Român.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/1375653220024013

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 154
Cuvinte cheie: copii , elevi , istorie , video , Evenimente Bucuresti
andrei bucureci

Adaugat in urma cu 204 zile, 07 Nov. 2023

Adaugat de AndreiCreio

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4

Alte Evenimente din Bucuresti
bruce dickinson live 2024 bucure ti

Bruce Dickinson Live 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. Luni 3 Iunie 2024
concert ed sheeran la bucure ti

Concert Ed Sheeran la București

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 24 August 2024
saga festival 2024

SAGA Festival 2024

Bucuresti, Bucuresti. 5 Iul 2024 - 7 Iul 2024
concert megadeth la bucuresti

Concert Megadeth la Bucuresti

Bucuresti, Bucuresti. Luni 10 Iunie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .