poze dansliteratura 02 cu paul dunca si robert elekes

Dansliteratura 02 - cu Paul Dunca si Robert Elekes

Bucuresti , Bucuresti. Duminică 30 Aprilie 2017 17:00
Carturesti Carusel, str. Lipscani

Categorii: Alte Evenimente

Fundația Gabriela Tudor a demarat în luna martie proiectul artistic interdisciplinar #dansliteratura, în cadrul evenimentelor prin care aniversează cei 20 de ani de activitate continuă pentru promovarea și dezvoltarea dansului contemporan în România.

Prezentat în parteneriat cu Librăria Cărturești Carusel, Centrul Național al Dansului București spațiul Ambasada din Timișoara și realizat cu sprijinul financiar oferit de Administrația Fondului Cultural Național, proiectul continuă demersuri anterioare de conectare a domeniului coregrafic la scena literară românească.

#dansliteratura este un proiect dinamic, în care se întîlnesc personalități artistice cu profiluri diferite, dar complementare, care extinde limitele unor istorii literare și coregrafice și caută să spargă tiparul de insularitate a dansului, deschizînd noi perspective de cercetare artistică interdisciplinară. Proiectul este realizat în continuarea rezidențelor pe care coregraful Cosmin Manolescu le-a inițiat în cadrul programului ArtistNe(s)t și al proiectului E-Motional.

Avînd un format modular, #dansliteratura include o serie de 3 mini-rezidențe cu durata a 7 zile, concepute ca niște laboratoare de lucru intensive și întîlniri cu publicul la care vor participa coregrafii Cristina Lilienfeld, Simona Deaconescu, Paul Dunca și poeții Adela Dragomir, Robert Elekes și Răzvan Țupa. Proiectul este curatoriat de poeta Andra Rotaru și coregraful Cosmin Manolescu, care au realizat selecția artiștilor participanți și vor modera cele trei întîlniri artistice, precum și evenimentele deschise publicului.

#dansliteratura continuă la București cu o noua mini-rezidența-laborator care se va derula la Librăria Cărturești Carusel în perioada 26 - 30 aprilie și la care vor participa coregraful și performerul Paul Dunca și poetul Robert Elekeș. Laboratorul artistic se va finaliza cu o prezentare informală deschisă publicului larg duminică, 30 aprilie, ora 17:00, la Librăria Cărturești Carusel. Rezidența și evenimentul public sunt organizate în conexiune cu Ziua Internațională a Dansului, care este sărbătorită în întreaga lume pe 29 aprilie, ziua de naștere a creatorului baletului modern, Jean-Georges Noverre (1727-1810). Intrarea este liberă.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 320
Cuvinte cheie: Bucuresti
lavi

Adaugat in urma cu 1006 zile, 28 Apr. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Bucuresti
duminica in familie

Duminica in familie!

Bucuresti, Bucuresti. 2 Feb 2020 - 2 Feb 2020
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 19 Ian 2020 - 31 Ian 2020
curs autocad lt 2019

Curs Autocad LT 2019

Bucuresti, Bucuresti. 19 Ian 2020 - 31 Ian 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 19 Ian 2020 - 31 Ian 2020
  • Ai ceva de zis?

    .