poze fluturi vise amintiri

Fluturi, vise, amintiri

Bucuresti , Bucuresti. Luni 26 Martie 2018 18:30 - Luni 26 Martie 2018
Joie de Vivre - Str. Nicolae Paulescu, nr. 61 (zona Cotroceni)

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 0/25

seara caritabila, donatie, copii, Malawi

Îmi amintesc de primăveri la țară, cu o casă veche tradițională și străbunica în prispă. Uneori era și tata, când nu era la școală să predea sau nu era prin sat cu vreo treaba. Îmi amintesc perfect mirosul colbului și vântul cum îl ridica și îl făcea să danseze prin curte. Îmi amintesc zumzetul insectelor pe dealul din spatele casei, pe care îl coboram alergând la puț să iau apă sau când mă duceam cu Irina la gârlă, prietena mea din sat, nepoata vecinilor. Vaaai, ce leagăn aveau bunicii Irinei, seara mergeam la ei și ne dădeam amândouă, pe rând, bucuroase nevoie mare. Îmi mai amintesc ce bună era mâncarea făcută de străbunica, dar mai dura până să ne adunăm la masă, mai întâi hrăneam animalele, făceam curat pe prispă, aduceam apă proaspătă și abia apoi ne așezam cu toții la masă. Uneori, am așa… o nostalgie pentru momentele copilăriei petrecute la țară, cu toate că însumat, nu am stat chiar atât de mult acolo. Îmi amintesc ce frumoși erau fluturii vara…

Cred că prima și prima oară am vrut să fiu arheolog, apoi astronaut, apoi polițist. Am ajuns în cu totul alt domeniu, ba l-am mai și schimbat în anii după terminarea facultății. “Vocația” ți-o găsești mai greu uneori. Îmi amintesc însă că citeam cu savoare “Tartarin din Tarascon” când eram de-o șchioapă, aveam un fort în sufrageria bunicilor și unul pe balcon – aveau balcon mare bunicii – și “săpam” nevoie mare peste tot prin casă. Nu conta că nu găseam niciodată nimic, primisem un fluier magic sub forma unei păsări de la vecinii bunicilor – erau artiști – și mi-au zis că dacă fluier, voi primi imediat și surprinzător, obiectul la care m-am gândit în momentul în care am fluierat. De nu mi-am amețit bunicii cu atâta muzică în vara aia… de apărut, n-a apărut niciodată vreun obiect dorit, dar eu fluieram și săpam în continuare după ele – după comorile mele și după vise de mare explorator.

Fluturi, vise, amintiri – cu siguranță le ai și tu, amintirile copilăriei. Te-ai oprit când erai mic să admiri delicatețea, gingășia și culorile fluturilor? Ai fi vrut și tu să fii explorator sau poate aveai alte vise?

Ne adunăm luni seară să ne amintim de copilărie, să povestim, să împărtășim vise, să ne cunoaștem, să contribuim la împlinirea visurilor unor copii. Al doilea eveniment caritabil pentru strângerea fondurilor hrănirii copiiilor din Malawi. Am auzit poveștile lor, am aflat că și ei visează să devină arhitect, polițist, ba știi ce-a spus unul din ei – “Vreau să fiu președinte!"

Dar hai sa-ti povestesc despre Malawi, proiectul Nourish the Children si putin despre mine.

Salut, sunt Caroline! În 2016 am aflat despre Malawi. Bineînțeles, știam de la orele de geografie, însă nu știam prea multe. Malawi, numit și ‘The warm heart of Africa’, cu o populație de aproximativ 18.000.000 de locuitori și în jur de 2.000.000 orfani. Tot în 2016, am aflat din rapoartele UNICEF că un copil moare de malnutriție la fiecare 6 secunde. Este ceva ce încă nu pot asimila... Atunci am hotărât să aflu mai multe despre programul Nourish the Children, programul prin care, zilnic sunt hrăniți peste 130,000 de copii.

NTC furnizează copiiilor din Malawi VitaMeal, pungi cu mâncare special formulate pentru copiii malnutriţi sau pentru a fi folosită de întreaga familie şi este produsă chiar în zonele defavorizate, din ingrediente cultivate local.

Anul acesta am hotărât să încep o serie de evenimente menite adunării fondurilor necesare pentru a susține 5 copii în fiecare lună.

Hai să ne adunăm la eleganta ceăinarie Joie de Vivre luni seară, hai să ne cunoaștem, să vă povestesc despre minunățiile care se întâmplă în Malawi datorită VitaMeal! Mii de mulțumiri celor de la Joie de Vivre, deschiderea și căldura cu care au întâmpinat acest proiect este incredibilă! Mulțumesc tare mult pentru susținere!

Pentru a da ne frâu liber poveștilor copilăriei, la începutul serii voi împărți surprize, sharing is caring, vreau să vă ofer și eu ceva făurit cu drag, pentru voi.

Voi scrie – e liber la donații! Donația sugerată este de 15 lei.

Ne adunăm de la 18:30, astfel încât să ne așezăm confortabil, să comandăm bunătăți și la 19 să începem amintirile cu fluturi.

Numărul locurilor este limitat la 25, așa că vă rog să vă înscrieți pentru a vă ocupa locul și a ne organiza cât mai bine: carolinezgortea.art@gmail.com.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/365646740578676/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 999

Eveniment postat de organizator

caroline zgor ea

Adaugat in urma cu 2316 zile, 14 Mar. 2018

Adaugat de CarolineZ

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 15

Alte Evenimente din Bucuresti
curs on line 2024 urbanism si amenajarea teritoriului

CURS ON-LINE 2024 URBANISM SI AMENAJAREA TERITORIULUI

Bucuresti, Bucuresti. 15 Iul 2024 - 19 Iul 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
concert ed sheeran la bucure ti

Concert Ed Sheeran la București

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 24 August 2024
targul de carte gaudeamus la bucuresti 2024

Targul de carte Gaudeamus la Bucuresti - 2024

Bucuresti, Bucuresti. 16 Oct 2024 - 20 Oct 2024
  • Ai ceva de zis?

    .