poze globalworth district visual arts

Globalworth District Visual Arts

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 9 Iulie 2019 18:00 - Marţi 9 Iulie 2019
Gara Herăstrău 2-4

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 40/50

Te invităm la Globalworth District | Visual Arts să iei parte la o experiență outdoor colectivă, în care tehnologia întâlnește street art-ul într-un playground neconvențional, pe 9 iulie, la Globalworth Green Court (Gara Herăstrău 2-4), de la ora 18:00. Patru dintre cei mai cunoscuți artiști de street art românesc - Pisica Pătrată, Sweet Damage Crew, Mircea Popescu și George-Alexandru Stanciu vor reimagina spațiul exterior dintre cele trei clădiri Globalworth Green Court într-un hub de artă și tehnologie în care vei putea explora personaje, forme și culori cu ajutorul realității augumentate.

București, 2 iulie 2019: Globalworth District, primul cartier de art&tech din România, devine pe 9 iulie, începând cu ora 18:00, gazda unei expoziții colective de artă stradală amplificată prin intermediul tehnologiei. Evenimentul, care are loc în complexul de birouri Globalworth Green Court, aduce împreună artiști deja consacrați în peisajul de street art românesc precum Pisica Pătrată, Sweet Damage Crew și Mircea Popescu, dar și nume noi ca George Stanciu.

Pentru o seară, spațiul exterior dintre cele trei clădiri din Globalworth Green Court va reuni personaje, forme și culori ce vor putea fi explorate cu ajutorul tehnologiilor emergente.

Fiecare artist va avea o zonă dedicată pe care o va personaliza în propriul stil, iar participanții la eveniment sunt invitați să le descopere lucrările și prin intermediul realității augmentate, cu aplicația dARe by Samsung, disponibilă în Google Play și App Store, prin realitate virtuală sau instalații interactive.

“Cu fiecare nouă ediție din proiectul Globalworth District, ne continuăm promisiunea de a dezvolta o comunitate pentru oamenii din clădirile noastre, în care aceștia pot socializa și se pot bucura de experiențe care integrează tehnologia și arta. De altfel, reacția pozitivă a chiriașilor noștri față de edițiile anterioare a fost unul dintre motivele pentru care am gândit noi activări pentru următorul eveniment, prin intermediul cărora aceștia să fie implicați direct în transformarea spațiilor de birouri”, a declarat Georgiana Oltenescu, Head of Marketing and Communication la Globalworth.

Într-un spațiu de expoziție neconvențional, participanții se vor întâlni cu personajele imaginate de Pisica Pătrată sau Mircea Popescu și se vor putea plimba printre formele abstracte create de Sweet Damage Crew și George Stanciu. Toți cei prezenți vor avea posibilitatea să se alăture acestui demers cultural fie prin crearea propriei lucrări în realitate augmentată, fie testându-și abilitățile de artist alături de George Stanciu într-o creație colectivă realizată la eveniment.

În același timp, vor descoperi și o expoziție colectivă cu lucrări realizate chiar de comunitatea Globalworth District.

Implicarea angajaților din clădirile Globalworth, liderul pieței de birouri din România, vine în întâmpinarea promisiunii cartierului de artă și tehnologie, dezvoltat în luna februarie de companie și curatoriat de One Night Gallery, de a promova tânăra generație de artiști români și de a aduce evenimentele

culturale în comunitate, transformând spațiile de birouri în locuri neconvenționale care găzduiesc și susțin arta și tehnologia.

Evenimentele Globalworth District sunt construite în jurul a trei piloni: muzică, arte vizuale și design vestimentar, și pot fi experimentate pe durata întregului an dintr-o nouă perspectivă, cu ajutorul tehnologiei. Comunitățile stau la baza acestui concept, iar evenimentele sunt un mijloc de interconectare a oamenilor prin experiențe personalizate.

Sweet Damage Crew reunește șapte artiști contemporani ale căror lucrări pot fi recunoscute în București, Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara, precum și alte orașe. Echipa inițială a fost creată în 2010 de patru grafferi: Biex, Recis, Lost.Optics și Cage, iar pe parcurs s-au alăturat Pandele, Boeme și Shatran. De-a lungul timpului, lucrările lor au primit recunoașterea criticilor și numeroase premii, precum locul I la o serie de competiții ca Write 4 Gold Romania 2006, Street Heroes 2010, la I Love Festival 2011, și Portul Constanța - Street Art Contest 2014. Membrii Sweet Damage Crew care vor semna lucrări la Globalworth District – ediția dedicată artelor vizuale, sunt Lost Optics și Recis.

Pisica Pătrată sau Alexandru Ciubotariu este printre primii artiști de street art din București care a transformat spațiul public într-un loc de joacă, prin integrarea personajelor lui ușor recognoscibile în cele mai neașteptate colțuri ale orașului. Cap pătrat, dinți ascuțiți, față veselă ori furioasă, tristă, vag incomodată, înghesuită – acestea sunt trăsăturile după care ele pot fi recunoscute.

Mircea Popescu este doctorand la Facultatea de Arte și Design Timişoara, iar printre preocupările lui se regăsesc gravura, inovațiile tehnicilor de multiplicare a imaginii în contextul contemporan și eliminarea granițelor dintre genurile artistice. A expus în mai multe galerii din România, dar și internaționale.

George Stanciu sau ERPI1 este un tânăr artist bucureștean, autodidact, care a descoperit atractia pentru street art încă din copilărie, inspirat de periferia orașului și muzica hip-hop.

Parteneri: George. Primul banking inteligent. O inovație BCR, Samsung, Carrefour, glo și Bombay Saphire.

Parteneri media: Wall-Street.ro, Zile și Nopți București, Igloo media, IQads, FEEDER.ro, Modernism Punct Ro, The Institute, Radio Guerrilla, Radio România Cultural.

Despre Globalworth

Globalworth este o companie imobiliară listată la Bursa de Valori de la Londra, care activează în România și Polonia, unde a devenit principalul investitor pe piața imobiliară din cele două țări. În Polonia, compania deține o participație de 99,6% în Globalworth Polonia, un investitor care activează pe piața poloneză de real estate. Globalworth dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de aproape 200 de profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de 2,5 miliarde de euro, la 31 decembrie 2018. Peste 90% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 650 de companii naționale și multinaționale. Mai multe informații sunt disponibile pe www.globalworth.com și vă invităm să ne urmăriți pe Facebook, Instagram și LinkedIn.

Despre One Night Gallery

One Night Gallery este prima galerie de new media art din România care îmbină arta și tehnologia într-un nou concept de expoziție ad-hoc, susținând tinerii artiști și designerii români prin crearea unor experiențe artistice alternative, completate de inovație si tehnologie. Punte între artiști și tehnologie, One Night Gallery a facilitat crearea celei mai cuprinzătoare platforme de artă în realitate virtuală și augmentată, promovată până acum în cadrul a opt ediții, trei galerii pop-up și două expoziții colective.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1085

Eveniment postat de organizator

ana maria bau

Adaugat in urma cu 1745 zile, 05 Iul. 2019

Adaugat de Ana Bau

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1

Alte Evenimente din Bucuresti
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 12 Apr 2024 - 14 Apr 2024
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .