poze metaxa angels treasure secretul dezvaluit

Metaxa Angels Treasure- Secretul dezvăluit

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 27 Aprilie 2016 13:00

Categorii: Alte Evenimente

Casa METAXA își deschide larg ușile pivnițelor pentru a ne dezvălui tainele unei băuturi unice în ce privește procesul de creație și măiestria cu care este obținută.

Casa METAXA își deschide larg ușile pivnițelor pentru a ne dezvălui tainele unei băuturi unice în ce privește procesul de creație și măiestria cu care este obținută.
Cu un mister bine păstrat în cramele distileriei aflat la baza creației sale, METAXA ANGELS’ Treasure vine ca un dar oferit tuturor iubitorilor de băuturi fine.
Creată de Maestrul Metaxa Constantinos Raptis, ANGELS’ Treasure este o băutură de o concentrație intensă, cu un gust fin și o subtilitate a aromelor specifică stilului Casei METAXA.
----------------------------------------------------------------
O Comoară lăsată de Îngeri
Peste tot in lume, distilatele lăsate la maturat în butoaie interacționează cu mediul din jurul lor. Prin procesul de evaporare, apa și alcoolul pe care îl conțin se strecoară prin porii butoielor. În condiții de umiditate, în mod natural alcoolul se evaporă mai repede și mai usor decat apa, lăsand băutura aflată în procesul de maturare cu o concentrație mai mică de alcool. Evaporarea din timpul maturării se numeste „Angel’s share’ – Partea Îngerilor.
În pivnitele Casei METAXA din Attica, procesul de maturare decurge altfel.
Povestea este unică, aproape magică. În Attica umiditatea este redusă iar temperaturile sunt moderate și stabile de-a lungul anului. Drept urmare, în mod surprinzator, Îngerii tratează distilatele într-un mod diferit.
Evaporand o cantitate mai mare de apă, Îngerii lasa în urmă un amestec mai concentrat și mai intens aromat. Licoarea rezultată are un conținut de alcool semnificativ mai mare față distilatele puse inițial în butoi. Astfel amestecul de vinuri Muscat și de distilate pretioase, selectate cu meticulozitate și lăsate la maturat timp de zeci de ani, se transforma intr-o băutură unică, diferită de oricare alta. Lichidul de culoarea chihlimbarului este înnobilat de un parfum intens de coajă amară de portocale, fructe uscate, mirodenii, ciocolata, stejar, vanilie de Bourbon, gem de prune și imortele. Gustul este catifelat, mătăsos și complex iar notele de final sunt intense, cu un finish prelungit.
Este mai mult decat un dar al Îngerilor. Este o comoară rară.
METAXA ANGELS’ Treasure.
----------------------------------------------------------------
Arta de a surprinde spiritul Îngerilor
Maestrul Metaxa, Constantinos Raptis, s-a lăsat inspirat de fenomenul ce are loc în cramele Casei din Attica. Un om cu un talent de excepție, care se află în spatele creațiilor Casei de aproape trei decenii, cunoște toate poveștile despre Îngeri, așa cum erau spuse de Maeștrii de dinaintea lui. Fascinat de povestea acestui fenomenului unic, si-a dorit să îl pună în valoare și să îl surprindă intr-o creatie. Ideea l-a cucerit din ce în ce mai mult pe măsură ce au trecut anii, până când, în cele din urmă, a creat METAXA ANGELS’ Treasure, aducând astfel la lumină secretul unui proces unic.
“Obțin METAXA ANGELS’ Treasure dintr-un amestec de distilate învechite timp de câteva zeci de ani în mici butoaie de stejar Limousin, care sporesc fenomenul de evaporare a apei. Amestec distilatele maturate cu vinuri Muscat selectate, care provin exclusiv din insula Samos, iar apoi continui învechirea amestecului în butoaie mai mari de stejar în care fenomenul continuă să se producă, dar mai lent. Voi pune pe piață un singur lot limitat de METAXA ANGELS’ Treasure pe an”, a explicat Constantinos.

Atenția Maestrului rămane pe licoarea din butoaie mai degrabă decât „porția” ce s-a evaporat deja. Arome de mirodenii, nuci uscate și fructe predomină, toate îmbogățind această bautură ce poartă caracterul puternic, sofisticat al distilatelor învechite.
“METAXA ANGELS’ Treasure capătă o identitate mai puternică decât dacă ar fi fost maturată în orice alt loc din lume”, afirmă Constantinos.

O invitație creativă de interpretare a unei Comori
Pe punctul de a dezvălui METAXA ANGELS’ Treasure, Maestrul Metaxa a impărtășit unui prieten inspirația sa. Un om care îi completează talentul, expertul olfactiv Pierre Aulas, cunoscut pentru crearea unor parfumuri fine pentru prestigioase mărci de lux din lume.

Deschizându-i lui Pierre ușile pivniței, Constantinos a creat cadrul pentru un dialog artistic. Această întâlnire s-a dovedit a fi o interacțiune creativă cu un rezultat spectaculos.
Constantinos și-a îmbinat maiestria cu excepționalul savoir-faire al lui Pierre, reușind să interpreteze senzorial tainele pivniței.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 855
oana vasilescu

Adaugat in urma cu 2884 zile, 26 Apr. 2016

Adaugat de Shake Advertising

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 16

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .