poze programul mnir de zilele bucurestiului

Programul MNIR de Zilele Bucurestiului

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 19 Septembrie 2014 - Duminică 21 Septembrie 2014
Muzeul Naţional de Istorie a României

Categorii: Alte Evenimente

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) celebrează, şi în acest an, Zilele Bucureştiului, printr-o serie de activităţi educative şi de divertisment, ce vor avea loc la muzeu în perioada 19 - 21 septembrie a.c., program ce marchează împlinirea a 555 de ani de la prima atestare documentară a oraşului.

 


Vineri, 19 septembrie, vor fi organizate pentru copii, două tipuri de ateliere – unul de educaţie muzeală şi altul de creaţie.


Primul atelier – “Pe străzile de altădată ale Bucureştiului” - care va avea loc de la 10.00 la 11.00 şi se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, va prezenta istoricul unor clădiri de patrimoniu aflate în Centrul Istoric, adevărate monumente emblematice pentru Capitală, pe care participanţii le vor desena.


Atelierul de creaţie “Broderie din hârtie” se va desfăşura între orele 13.00 – 15.00, în cadrul expoziţiei „Haina îl face pe om. Şase secole de istorie vestimentară”, expoziţie ce rămâne deschisă spre vizitare până în data de 21 septembrie, inclusiv. Costumele prezentate în cadrul expoziției vor constitui o sursă de inspirație pentru micii “designeri”, care vor crea broderii din hârtie, cu care vor realiza colaje pe materialele de lucru puse la dispoziție. Creațiile finale vor putea fi păstrate de participanţi, atelierul adresându-se copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani.


Costul de participare la cele două ateliere este de 15 lei de participant, pentru fiecare atelier. Înscrierile se fac la adresa de e-mail pr.mnir@gmail.com.


Sâmbătă, 20 septembrie, muzeul va avea un program special de vizitare cuprins în intervalul orar 14.00 – 22.00. Vizitatorii vor fi întâmpinaţi de personaje istorice într-o paradă a costumelor de epocă, în expoziţiile muzeului.


Spre seară, în spatele clădirii MNIR, pe Strada Poştei, vor avea loc două demonstraţii de reconstituire istorico-militară ce vor cuprinde prezentări de uniforme, armament, echipament şi bătălii din Primul Război Mondial, susţinute de Asociaţiile Tradiţia Militară şi Deutsches Freikorps, la orele 19.30, respectiv 21.00.


Duminică, 21 septembrie, începând cu ora 11.00, în cadrul cursului multidisciplinar “Duminica la muzeu”, domnul dr. Cornel Ilie, coordonator al Secţiei Patrimoniu din cadrul muzeului va susţine o prezentare a istoriei oraşului Bucureşti. Preţul unui bilet de acces este de 7 lei de persoană.


Evenimente de Zilele Bucurestiului 2014

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 890
Cuvinte cheie: Bucuresti
ninja praetorianel

Adaugat in urma cu 1858 zile, 15 Sep. 2014

Adaugat de Praetorian

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1314

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii

Teatru pentru copii

Bucuresti, Bucuresti. 20 Oct 2019 - 20 Oct 2019
concert de colinde fuego la bucuresti

Concert de colinde Fuego la Bucuresti

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 3 Noiembrie 2019
cum influen eaza modul in care ai fost crescut rela iile tale

Cum influențează modul în care ai fost crescut relațiile tale

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 4 Decembrie 2019
concert annihilator

Concert Annihilator

Bucuresti, Bucuresti. Marţi 19 Noiembrie 2019
  • Ai ceva de zis?

    .