poze regina maria si casele sale de vis

Regina Maria si “Casele sale de vis”

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 26 Septembrie 2015 11:00 - Sâmbătă 26 Septembrie 2015
Str Popa Soare nr 40, etaj 1,

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 30/50

Fundatia Calea Victoriei va invita simbata, 26 septembrie, de la ora 11:00, la un nou eveniment cu istoricul Georgeta FILITTI. Vom povesti despre PALATELE SI LOCUINTELE in care a trait Regina Maria si ne vom bucura de elegantul decor de la Grand Hotel Continental, una dintre cele mai bine conservate cladiri de patrimoniu ale orasului.

Personalitate marcanta a inceputului de secol XX, Regina Maria a fost o femeia puternica, eleganta, pasionata de arte, arhitectura, design interior si peisagistica. Spatiile in care a locuit au fost concepute, infrumusetate, renovate sau redecorate de aceasta doamna care si-a spus povestea prin elementele decorative pe care le regasim in fotografiile din epoca. In incaperile palatelor pe care le-a locuit, regasim elemente art-nouveau sau ale stilului neoromanesc, flori din abundenta – mai ales crini, obiecte orientale pretioase, elemente medievale reinterpretate, icoane ortodoxe si multe alte lucruri care au dat viata si o aura de mister spatiului.

Pornind de la marturiile istorice pe care le regasim in jurnale si documente din epoca, vom descoperi mai multe locuri extraordinare in care Regina Maria – si diversi membri ai familiei regale, apropiati sau personalitati culturale – au trait momente festive, istorice sau pur si simplu s-au bucurat de liniste, de cei dragi si de intimitate.

Vom poposi, cu ajutorul imaginilor de epoca, in atmosfera romantica a Castelului Bran, la fastuosul Castel Peles si delicatul Pelisor de la Sinaia, sau la Palatul de la Scrovistea, incercand se reconstruim parfumul Belle Epoque, de final de secol XIX si inceput de secol XX.

Vom calatori, de asemenea, pe malul Marii Negre, la Balcic, unde vom descoperi un spatiu intim si luminos, construit sub semnul Orientului, al simbolurilor spirituale si al unei mari iubiri pentru natura: gradini in trepte, invadate de flori, specii de plante exotice si copaci din diverse spatii geografice.

Palatul Cotroceni va fi, de asemenea, unul dintre spatiile istorice pe care le vom explora, remarcand darul reginei Maria de a transforma si de a innobila spatiile prin care a trecut, marturie si desfatare pentru noi azi fiind numeroasele poze cu Regina Maria la diverse virste, mereu demna si surizatoare.

Lector Georgeta Filitti
Data 26 Septembrie 2015; Ora 11:00
Numar ateliere 1
Varsta Minima14 ani
Cost 35 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari) 30 ron
Locul de desfasurare: Grand Hotel Continental, Sala Nicolae Grigorescu; Calea Victoriei nr. 56, intrare din str. I. Campineanu
Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2015/casele-de-vis-ale-reginei-maria/

Pret bilet: 35 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1095

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 3121 zile, 11 Sep. 2015

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .