poze regine si amante eleganta seductie si intrigi

Regine si amante. Eleganta, seductie si intrigi

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 11 Februarie 2015 19:00 - Miercuri 25 Februarie 2015
Str Popa Soare nr 40. etaj 1, sector 2

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 10/17

Fundatia Calea Victoriei va invita miercuri 11 februarie, incepand cu ora 19:00 la cursul: Regine si amante. Eleganta, seductie si intrigi, sustinut de istoricul Monica Neatu.

“Va invit sa le descoperim impreuna pe cele care au reusit sa castige favorurile regilor, sa devina regine ale elegantei, sa dea tonul in moda si arta, sa uimeasca sau sa enerveze prin vorbele si faptele lor. Vom incerca sa privim dincolo farduri, rochii si legende, in speranta ca vom deslusi chipul celor care au facut ca istoria sa nu fie o mare plictiseala.”-Monica Neatu
Fermecatoare, elegante, seducatoare si misterioase, reginele si amantele sunt cele care dau stralucire trecutului, ne trezesc curiozitati nebanuite, devenind cu usurinta sarea si piperul diverselor epoci istorice. Privite prin prisma puterii masculine, ele nu si-au gasit intotdeauna locul in ceea ce numim istorie oficiala. Vietile lor au fost rescrise in functie de legende romantice sau intunecate, stilul lor disecat si copiat de contemporani inspira si astazi creatorii de moda, iar capriciile lor de moment au creat adevarate imperii ale luxului. Anuntand vedetele secolului XX, aceste doamne sarmante ne ofera o perspectiva inedita asupra relatiei dintre putere si erotism, dar si un mod de intelegere a destinului feminin de-a lungul istoriei europene.
Temele celor trei intalniri sunt:
1. Puterea doamnelor: de la Aspasia si Messalina la reginele medievale. Sfarsitul evului mediu si aparitia titlului de favorita regala. Agnès Sorel scandalizeaza curtea Frantei. Reginele si favoritele Renasterii. Regina luxului si a otravurilor: Caterina de Medici, dincolo de legenda. Canonul frumusetii antice: Diana de Poitiers. Escadronul volant – sex si politica in timpul razboaielor religioase. Anna Boleyn - de la favorita la regina. Gabrielle d’Estrées si un portret celebru.
2. Regine si favorite la Versailles. Iubirile Regelui Soare. Doamna de Pompadour – iluministii si serbarile galante. Ultima favorita – doamna du Barry. Amoruri libertine. Regina modei – Maria Antoaneta si legenda ei. Sexualitate si putere – Ecaterina II a Rusiei.
3. Seductie si eleganta in secolul XIX. O imparateasa haute-couture – Eugénie de Montijo. Cuferele si parfumurile imperiale – Louis Vuitton si Guerlain. Marile orizontale de la mijlocul secolului: Contesa de Castiglione, La Païva, …. Cocotele din Parisul anului 1900 si cateva capete incoronate. Sfarsitul unei lumi – 1918. Un scandal interbelic – Doamna Simpson si o abdicare celebra

Lector: Monica Neatu
Data incepere: 11 Februarie 2015; Ora curs: 19:00
Numar ateliere: 3; Frecventa: saptaminal, miercuri
Varsta Minima: 18 ani
Cost: 150 ron; Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 135 ron
Locul desfasurarii: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Bisericii Sfanta Vineri-Blv Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2015/regine-si-amante-eleganta-seductie-si-intrigi/

Pret bilet: 150 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1790

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 3368 zile, 29 Ian. 2015

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .