poze terapie prin ras laughter yoga

Terapie prin râs / Laughter Yoga.

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 9 Aprilie 2014 19:00 - Miercuri 9 Aprilie 2014
incubator 107, Strada Traian nr. 107

Categorii: Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 6/45

Nu lăsăm râsul la voia întâmplării. Ce iese din exerciţii creative de râs şi atitudinea copilărească pe care o aveam când eram mici? O oră jumătate de râs susţinut, cu gura până la urechi şi o porţie bună de oxigenare a corpului. Beneficii: nelimitate.

Doctorul Madan Kataria din Mumbai, India a lansat primul club de Laughter Yoga din lume într‑un parc, în anul 1995, alături de 5 oameni.

Numele conceptului derivă de la tehnicile de respiraţie din Yoga (pranayama) şi exerciţiile de râs (laughter). Laughter Yoga combină râsul necondiţionat cu respiraţia. Fiecare dintre noi poate râde fără niciun motiv, fără să fie nevoie de umor, glume sau comedii. Râsul este stimulat printr-un exerciţiu fizic într-un grup, păstrând contact vizual cu ceilalţi participanţi şi o atitudine vioaie – astfel, râsul devine autentic şi contagios.

Conceptul de Laughter Yoga se bazează pe cercetări ştiinţifice – corpul nu poate diferenţia între râsul fals şi cel autentic – astfel încât ne bucurăm atât de beneficii psihologice, cât şi fiziologice – se măreşte aportul de oxigen în corp şi se întăreşte sistemul imunitar. Râsul stimulează inima şi circulaţia sângelui ajutând astfel respiraţia. Produce o relaxare adâncă, rupând astfel tensiunea care acţionează asupra noastră.

Într-un articol publicat în ziarul Orlando Sentinel, Ronald S. Miller spune că "dacă doar ne prefacem şi afişăm expresii faciale de fericire, creştem circulaţia sângelui spre creier şi stimulăm astfel descărcarea de neurotransmiţători favorabili".
Cu cine?

Sesiunea va fi ţinută de mine, Radu Constantin, Laughter Yoga Leader acreditat.

Am redescoperit râsul din întâmplare, datorită unei invitaţii la o sesiune de terapie prin râs anul trecut, şi din iulie 2013 transmit acest instrument cu beneficiile sale uimitoare tuturor doritorilor de porţii adevărate de râs.

Îmi place să mă dezvolt permanent, iar după 6 zile de curs Train of Trainers, am absolvit examenul şi acum pot spune că sunt şi trainer sau formator oficial.

Pun foarte mare pasiune în a-i învăţa pe oameni să râdă fără a apela la umor, deoarece cred cu tărie în puterea miraculoasă a râsului şi în beneficiile sale.

Cu ce?
Cu îmbrăcăminte lejeră, deoarece vom face exerciţii dinamice de râs care ne vor energiza, şi cu dorinţa de a lua o porţie sănătosă de râs.

Când?
miercuri@incubator107 , 9 aprilie 2014 de la 19:00 la 21:00
luni@incubator107 , 28 aprilie 2014 de la 19:00 la 21:00
vineri@incubator107 , 2 mai 2014 de la 19:00 la 21:00


Unde ?
Atelierul se ține în mansarda noastră din str. Traian 107 (Zona Hala Traian), sector 2, București. Dacă nu știi deja, află cum să ajungi: http://bucuresti.incubator107.com/contact.html.

Cum?
Înscrierea la atelier se face online. Apasă cu curaj aici, înscrie-te şi vino la atelier! Scrie-ne sincer de ce vrei să vii, zi-ne de unde ai auzit de noi și lasă-ne numărul tău de telefon.

Donaţia ta ajută incubator107 să supravieţuiască și ne încurajează meşterul. Sugerăm o donație de 30 lei pentru fiecare întâlnire și 20 lei pentru studenți și liceeni.

Dacă nu vă puteți permite, nu stați departe, ne puteți ajuta în alte feluri: să promovăm în companii Programul de descoperire a pasiunilor, să închiriem mansarda pentru alte traininguri sau evenimente, să atragem sponsorizări sau să umplem pur și simplu mansarda de bucurie - http://bucuresti.incubator107.com/colaborari.html.

Mai multe detalii: http://bucuresti.incubator107.com/atelier/Breasla%20Descoperitorilor/1172

Pret bilet: 30 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 912

Eveniment postat de organizator

incubator107

Adaugat in urma cu 3649 zile, 02 Apr. 2014

Adaugat de incubator107

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 33

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .