poze butterfly effect night

Butterfly Effect Night

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 20 Martie 2010 22:00
Calea Plevnei No. 61

Categorii: Cluburi si Discoteci , Muzica si Concerte , Petreceri

Butterfly Effect Night

The Silver Church Club introduce un nou ciclu de evenimente: "Hedonistic Space". În cadrul acestor seri ingredientele cheie sunt fantasmele, visurile, aspiraţiile celor prezenți. Atitudinea, atmosfera, comunicarea, interacțiunile celor prezenți se amplifică semnificativ .
Nu inventăm nimic nou. Doar creăm pentru prima dată în Romania ceea ce alţii, în alte locuri din Europa au reuşit să aducă la nivelul de excelenţă: un spaţiu de manifestare a trăirilor interioare celor mai ascunse, un spaţiu de comunicare și de interacţionare. Un spațiu ce permite exprimarea activă a atitudinii individuale. Un spaţiu în care se renunţă conștient și asumat la conveniențele sociale proprii fără a le afecta pe ale celorlalţi. În sensul de a le respecta şi a ţine cont de ele, atunci când cei din jur o cer. Acest ciclu de evenimente "Hedonistic Space" se va constitui ulterior într-un manifest al libertăţii mentale. O mișcare ce promovează și încurajează culturile (și implicit comunitățile) alternative. De orice natură ar fi ele.

Una din temele acestei seri (și în general a evenimentelor din ciclul "Hedonistic Space") este antiteza. "Lust or chasity, vice or virtue, purity or depravity". Nu-i așa că în același timp sălășuiesc în noi ambele atitudini, diametral opuse? Nu-i așa că uneori avem impulsuri interioare contradictorii ce ne determină să avem o conduită oscilatorie, ezitantă, pasivă, pentru că nu putem să ne hotărâm în ce parte să înclinăm balanța? Eros sau logos, rațiune sau simțire, extrovertit sau introvertit, activ sau pasiv, negru sau alb, monogamie sau poliarmonie sunt clișee ce ne urmăresc toată viața. Și ne fac să ne învârtim într-un cerc vicios din care nu putem să ieșim prin forțe proprii. Ajutorul venit din exterior este în acest caz binevenit. Ajutorul nu constă dintr-o direcționare într-o parte sau alta (manipulare) ci din prezentarea obiectivă a variantelor posibile. Subiecții vor alege singuri. Dar în deplină cunoștiință.

A doua temă a acestei seri ( și implicit a evenimentelor din ciclul "Hedonistic Space") este atitudinea. Într-o seară de club, de orice fel ar fi ea, atitudinea unei persoane se poate manifesta în două feluri:
1. Prin comportament (atitudine socială, comunicare, dans, interacționare, generarea unei atmosfere plăcute, body-language, echilibru, determinare, motivație, distracție, interpretarea unui rol - în pielea unui personaj, extrovertism etc.)
2. Prin ținută. Înțelegându-se aici ținuta corporală (tipul de mers, gestica etc.) și tipul de îmbrăcăminte adoptat. Dresscod-ul. Semnalul pe care dorim să îl transmitem celor din jur. Zona de apartenență pe care dorim să o comunicăm non-verbal. În acest fel suntem identificați și putem la rândul nostru să identificăm cel mai corect oamenii din jurul nostru. "Nu haina îl face pe om" - este o zicală ce se aplică în ziua de astăzi din ce în ce mai puțin. Poate nu haina îl face pe respectivul om, dar haina sigur îl recomandă și îl identifică. De aici sfatul, recomandarea și rugămintea organizatorilor: pentru toate evenimentele din ciclul "Hedonistic Space", ce au loc în serile de sâmbătă, dresscod-ul recomandat este întotdeauna stylysh, glamour, fetish, kinky, carneval, uniforms, black tie, BDSM (lack, latex, leather), sexy, dress to impress.



Pentru că este ButterflyEffect Night, vei avea parte de o experiență nouă: Vei constata că poți fi regizorul piesei in care joci ca actor in fiecare zi (la serviciu, la școală, pe stradă, acasă). Întâi în club, apoi și în viața de zi cu zi. După un timp vei constata cu surprindere că modul de a percepe lucrurile ți s-a schimbat. Cei din jurul tău vor vedea la tine un singur lucru: că ai evoluat. Poate nu vor înțelege totul. Dar în nici un caz nu vor trece indiferenți pe lângă tine.



"The butterfly effect"- definiție, concept științific

"The butterfly effect" este un concept determinist a cărui baze au fost puse de matematicianul, fizicianul si filosoful francez Henry Poincare si de matematicianul francez Jaques Hadamard la sfârșitul secolului XIX.

Conceptul spune că ceea ce noi numim întâmplare e de fapt rezultatul unui proces precedent care genereaza o succesiune de evenimente ulterioare. În termeni foarte simpli, în universul material totul e cauză, efect si ordine. "The butterfly effect" se referă la faptul că bătaia aripii unui fluture poate crea un curent de aer ce se poate dezvolta (în mod teoretic și ipotetic) într-un uragan sau poate influența traseul unui uragan undeva în Insulele Caraibe.

“The flapping of a single butterfly's wing today produces a tiny change in the state of the atmosphere. Over a period of time, what the atmosphere actually does diverges from what it would have done. So, in a month's time, a tornado that would have devastated the Indonesian coast doesn't happen. Or maybe one that wasn't going to happen, does.” (Ian Stewart, Does God Play Dice? The Mathematics of Chaos, pg. 141).

Mai multe detalii: http://www.tscarena.ro/tsca/node/17255

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1316
silver church club

Adaugat in urma cu 5155 zile, 15 Mar. 2010

Adaugat de thesilverchurch

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 13

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .