poze ciocolata cafea si ceai delicatese si tabieturi

Ciocolată, cafea şi ceai - Delicatese şi tabieturi

Bucuresti , Bucuresti. Joi 14 Decembrie 2017 19:00 - Joi 14 Decembrie 2017
Fundația Calea Victoriei, str. Popa Soare nr. 40, et. 1

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Vremea rece ne-a adus în ultimul timp în preajma ceştilor aburinde de ceai, cafea sau ciocolată. Garnisite cu mirodenii, zahăr brun, miere, lapte sau frişcă, băuturile noastre fierbinţi reuşesc să conţină o adevărată istorie a gusturilor şi capriciilor europene. Descoperă povestea băuturii tale preferate la evenimentul pe care Fundația Calea Victoriei ți l-a pregătit joi, pe 14 decembrie, de la 19.00: Ciocolată, cafea şi ceai. Delicatese şi tabieturi în cultura europeană.

De la istoricul Monica Neațu afli nu doar drumul parcus de aceste delicatese prin istoria civilizaţiei europene, ci și reţete stranii (unele delicioase) cu care înalta societate de altădată se delecta la diverse ocazii.

Consumate la fel ca astăzi sau sub formă de lichioruri, aceste băuturi uimesc curţile europene, se transformă în daruri diplomatice şi generează apariţia unor piese noi în serviciile utilizate la servirea mesei. Considerate iniţial băuturi exotice şi asociate cu Asia (ceaiul), Orientul (cafeaua) şi America (cicolata), ele ilustrează curiozitatea europenilor faţă de civilizaţiile îndepărtate.

Degustate în cadrul unor adevărate ritualuri sociale sau în momentele de intimitate (toaleta), aceste băuturi sunt asociate şi diverselor teorii medicale.

Tot de istoria lor este legată şi apariţia primelor cafenele în Franţa domnului Voltaire. Servite în timpul discuţiilor de după masă sau a reuniunilor de tipul five o’clock, ele intră treptat în sfera tabieturilor, originea lor trece într-un plan secund, fiind adaptate tradiţiilor şi gusturilor europene.

Ca să nu ratezi momentul, înscrie-te din timp pe adresa contact@victoriei.ro. Taxa de participare este 50 de lei, iar evenimentul are loc la sediul Fundației Calea Victoriei, pe strada Popa Soare, la numărul 40.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/ciocolata-cafea-si-ceai-delicatese-si-tabieturi-in-cultura-europeana/

Pret bilet: 50 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 698

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 1880 zile, 11 Dec. 2017

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
martisoare faurite in romania

Martisoare faurite in Romania

Bucuresti, Bucuresti. 30 Ian 2023 - 10 Feb 2023
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
petexpo targul dedicat animalutelor

PetExpo - targul dedicat animalutelor

Bucuresti, Bucuresti. 19 Mai 2023 - 21 Mai 2023
workshop de dezvoltare personala prin pictura de mandale la sed

WORKSHOP DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PRIN PICTURĂ DE MANDALE – LA SED

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 19 Februarie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .