poze cum aleg un vin bun curs si degustare 18 21 iunie

Cum aleg un vin bun? Curs şi degustare (18-21 iunie)

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 18 Iunie 2019 19:00 - Vineri 21 Iunie 2019
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 20/20

Cum alegi un vin de pe raftul din supermarket? Ce-ţi transmite eticheta unui vin? Ce arome cauţi în vinul pe care îl alegi în funcţie de felurile de mâncare de pe masă? Cum evaluezi un vin din punct de vedere senzorial? Cum vorbeşti despre vinuri fără a avea un limbaj pretenţios?

Dacă te frământă vreuna din aceste întrebări şi ai şi altele în plus, vino din 18 iunie la Cum aleg un vin bun? Curs şi degustare. Vor fi 4 seri, de marți până vineri, în care descoperi răspunsuri împreună cu somelierul Roxana Nicolaescu, care îți va împărtăși principii şi reguli de bază pentru degustarea vinurilor.

Atelierul se adresează oamenilor care sunt interesaţi de ceea ce beau la fel de mult ca de ceea ce mănâncă, celor care sunt dispuşi să investească timp şi pasiune în a înţelege vinurile; tuturor celor care cred că lumea vinurilor nu este rezervată doar unui cerc restrâns de iniţiaţi.

Cursul îți dă ocazia să-ți exersezi curiozitatea, să deguști diverse tipuri de vin, să descoperi și să încerci să definești gusturi. Vei face asocieri gastronomice şi culturale şi, în principiu te vei simţi bine în compania colegilor de grupă și a lectorului.

Temele cursului sunt:

1. O introducere în cultura vinului în general şi a vinurilor româneşti în special. Harta viticolă a lumii şi zonele viticole din România. Povestim un pic despre viticultură, geografie, climă şi soluri.Provenienţa unui vin este la fel de importantă ca soiul sau stilul de vinificaţie. Vinurile albe – ce căutăm într-un vin alb, cum se face vinul alb şi ce soiuri sunt celebre în lume. Soiuri autohtone.
Degustare de vinuri albe din România, restul Europei şi din Lumea Nouă. Asortarea vinurilor albe cu mâncarea.

2. Rozé şi roşu. Rozul este fashion, roşul este nemuritor. Despre cum se fac rozéurile, cum se consumă, în câte nuanţe de roz se pot produce vinurile rozé. De ce vinul roşu e rege în lumea vinurilor. Vinificaţia în roşu şi alchimia fermentaţiei malo-lactice. Zone celebre din lume pentru vinuri roşii. Soiuri autohtone. Degustare de Cabernet-uri, Syrah-uri şi Feteşti negre. Cu ce le asortăm când mâncăm.

3. Vinurile organice, biodinamice şi naturale. Sulfiţii explicaţi pe înţelesul tuturor. Întoarcerea la natură şi promovarea transparenţei în procesul de vinificaţie. Degustare de vinuri produse natural, din vie organică.

4. Spumante şi vinuri speciale. Şampania, cava şi prosecco. Diferenţe şi asemănări. De la complexitatea şampaniei, la insuportabila lejeritate a prosecco-ului.
Când vorbim despre vinuri speciale vorbim despre vinurile dulci şi vinurile fortifiate: Porto, Sherry, vinurile de Madeira şi altele asemenea. Despre magia restului de zahăr în căutarea desertului perfect. Degustare de spumante, vinuri dulci şi… ceva special.

Cursul are loc zilnic, din 18 până în 21 iunie, de la 18.30 la 21.00, la Fundația Calea Victoriei – str. C. A. Rosetti nr. 47, et. 1, București. Taxa de participare este de 440 de lei, înscrieri se fac pe adresa contact@victoriei.ro

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/introducere-in-cultura-vinului-2/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 202

Eveniment postat de organizator

daniela bratu

Adaugat in urma cu 128 zile, 11 Iun. 2019

Adaugat de Daniela-Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 685

Alte Evenimente din Bucuresti
premiera tudor gheorghe degeaba 30 la bucure ti

Premiera Tudor Gheorghe – „DEGEABA 30” la București

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 21 Decembrie 2019
pack show 2019

Pack Show 2019

Bucuresti, Bucuresti. 30 Oct 2019 - 3 Nov 2019
baby boom show 2019

Baby Boom Show 2019

Bucuresti, Bucuresti. 17 Oct 2019 - 20 Oct 2019
lucruri pe care le stiu ca fiind adevarate

Lucruri pe care le stiu ca fiind adevarate

Bucuresti, Bucuresti. 17 Oct 2019 - 17 Oct 2019
  • Ai ceva de zis?

    .