poze curs online mari personalitati din istorie

Curs online - Mari personalităţi din Istorie

Bucuresti , Bucuresti. Luni 9 August 2021 19:00 - Vineri 13 August 2021
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Uităm de prea multe ori că istoria este făcută de oameni. Oricât de adevărat ar fi că trăim cu toţii în interiorul limitelor epocii noastre, rolul marilor personalităţi din istorie nu trebuie subestimat.

Așa că te invităm, din 9 august, la un nou curs online marca Fundația Calea Victoriei: Mari personalităţi din Istorie. Cursul e live, online, are cinci întâlniri cu frecvență zilnică (luni 9 – vineri 13 august), de la 19.00 și e susținut de istoricul Ionuț Mircea Marcu.

Victoriile, înfrângerile, deciziile, eşecurile, erorile sau sclipirile lor de geniu au consecinţe asupra destinului societăţilor şi naţiunilor. Acest curs va prezenta şi analiza biografiile unora dintre cele mai importante personalităţi din istoria omenirii, din cele mai vechi timpuri până astăzi, pe parcursul a cinci întâlniri.

Fiecare personalitate va fi discutată în contextul epocii sale, punând accent în special asupra modului în care aceasta a schimbat (sau nu) cursul istoriei omenirii. Pornim din antichitate, ajungând până foarte aproape de zilele noastre, discutând biografii foarte diverse, de pe mai multe continente, din China în Europa şi Americi.

Temele orientative ale celor cinci întâlniri sunt:

1. Mari conducători ai Antichităţii

Pornim de la fondatori ai unora dintre cele mai mari şi importante imperii din istorie, Cyrus cel Mare, primul împărat persan, şi Qin Shi Huang Di, primul împărat chinez. Ne oprim apoi asupra cuceririlor lui Alexandru Macedon şi epocii elenistice, încheind cu reformele lui Octavian Augustus, creatorul unui nou tip de regim politic roman, Principatul.

2. Personalităţi istorice din perioada Evului Mediu

Prin intermediul discuţiei despre personalitatea lui Constantin cel Mare facem tranziţia de la Antichitate înspre Evul Mediu. Continuăm cu Carol cel Mare şi a sa încercare de refacere a unui imperiu „roman” în Occident. Depăşind întrucâtva graniţele cronologice clasice ale epocii medievale, vom compara două mari personalităţi feminine din istorie: Elisabeta I a Angliei şi Ecaterina cea Mare a Rusiei.

3. Decidenţi şi conducători militari în epoca modernă

Întâlnirea va debuta firesc cu Napoleon şi rolul său în istoria Europei. Vom ieşi apoi de pe continentul european, pentru a discuta biografiile a două figuri cu rol fondator foarte important: George Washington, primul preşedinte al SUA, şi Simon Bolivar, simbolul independenţei latino-americane. Ne întoarcem apoi în Europa pentru a-i da atenţie lui Bismarck, cancelarul care jucat un rol esenţial în unificarea Germaniei.

4. Leaderi politici în epoca contemporană (I)

Prima întâlnire despre epoca contemporană se va concentra asupra trei mari conducători politici, din trei ţări diferite. Churchill va fi exemplul luptei pentru democraţie în faţa nazismului. Personalitatea lui Charles de Gaulles va fi discutată în contextul dificultăţilor prin care a trecut Franţa în perioada războiului şi după acesta. Preşedintele american Franklin Delano Roosevelt ne va oferi un exemplu de leadership în context de criză şi război.

5. Leaderi politici în epoca contemporană (II)

A doua parte a discuţiei despre contemporaneitate se va concentra mai mult asupra unor leaderi politici din afara continentului european. Chiar dacă rolul lui Gorbaciov asupra Europei este de necontestat, impactul său asupra finalului Războiului Rece este cel puţin la fel de important. Vom discuta apoi despre Gandhi şi lupta sa pentru independenţa Indiei. Încheiem cu reformele lui Deng Xiaoping în China comunistă şi consecinţele lor asupra lumii contemporane.

Taxa de participare este 375 de lei și o poți plăti online, direct de pe pagina cursului. Cu o zi înainte de data începerii primești pe mail linkul unde vei urmări cursul. Dacă ai întrebări suplimentare, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/mari-personalitati-din-istorie/

Pret bilet: 375 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 232

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 425 zile, 30 Iul. 2021

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
expozitie in strada stelea spatarul

Expozitie in strada, Stelea Spatarul

Bucuresti, Bucuresti. 18 Sep 2022 - 1 Oct 2022
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
indagra

INDAGRA

Bucuresti, Bucuresti. 26 Oct 2022 - 30 Oct 2022
targul de turism al romaniei

Targul de turism al Romaniei

Bucuresti, Bucuresti. 11 Nov 2022 - 13 Nov 2022
  • Ai ceva de zis?

    .