poze descopera oradea orasul art nouveau

Descoperă Oradea, oraşul Art Nouveau

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 30 Ianuarie 2021 11:00 - Sâmbătă 30 Ianuarie 2021
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Merită să vizitezi Oradea! Despre acest oraș presărat cu clădiri istorice frumos restaurate şi puse în valoare îți vorbește sâmbătă dimineață – 30 ianuarie, ora 11.00 – istoricul Anita Sterea, la evenimentul online Descoperă Oradea, oraşul Art Nouveau.

Oradea e un oraş cu un patrimoniu architectural de valoare europeană, un oraş cosmopolit în care influenţa culturală a comunităţilor minoritare se îmbină cu tradiţia şi istoria. Este oraşul Art Nouveau al României.

De altfel, face parte din reţeaua europeană a oraşelor Art Nouveau, o reţea în care întâlnim oraşe precum Barcelona sau Budapesta. În plus, dacă îţi place să te plimbi şi accepţi provocarea de a te pierde câteva ore pe străzile cochete ale urbei bihorene, o să găseşti clădiri de patrimoniu în stil baroc sau romantic.

La acest eveniment online povestim despre patrimoniul lăsat de comunitatea evreiasca în oraş, explorăm Palatul Baroc – sau Palatul cu 365 de ferestre, una dintre cele mai frumoase clădiri din S-E Europei. Ne bucurăm apoi de bijuterii arhitecturale în stil Secession sau Art Nouveau: Palatul Vulturul Negru, Palatul Episcopal Greco-Catolic, Palatul Apollo, Palatul Primăriei din Oradea sau clădirea în care este astăzi Teatrul De Stat.

Ne plimbăm virtual şi prin cetatea Oradei, descoperim casa memorială a poetului Ady Endre şi parcurgem zona de promenadă de pe malul Crişului Repede. Explorăm singurul muzeu Art Nouveau din România, recent inaugurat şi povestim despre personalităţile marcante ale oraşului.

Pe scurt, descoperi de ce merită să treci pe lista cu destinaţii de vacanţă în România o vizită la Oradea. Pe parcusul conferinţei te vei bucura de imagini de arhivă şi imagini contemporane.

Taxa de participare este 60 de lei și o poți plăti online, direct de pe pagina evenimentului. Cu o zi înainte de data începerii, primești pe mail linkul unde vei urmări evenimentul.

Dacă vrei mai multe detalii sau vrei să faci cadou evenimentul despre istoria Oradei, scrie un mail pe contact@victoriei.ro

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/descopera-oradea-orasul-art-nouveau/

Pret bilet: 60 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 223

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 608 zile, 28 Ian. 2021

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
curs corel draw intensiv

Curs Corel Draw intensiv

Bucuresti, Bucuresti. 15 Sep 2022 - 29 Sep 2022
cleaning show 2022

Cleaning Show 2022

Bucuresti, Bucuresti. 4 Oct 2022 - 7 Oct 2022
expozitie in strada stelea spatarul

Expozitie in strada, Stelea Spatarul

Bucuresti, Bucuresti. 18 Sep 2022 - 1 Oct 2022
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .