poze dinozaurii gigan i din negura timpului

Dinozaurii – Giganți din negura timpului

Bucuresti , Bucuresti. Luni 23 Iulie 2018 10:00 - Vineri 27 Iulie 2018
Sos. Kiseleff nr. 1, Bucuresti, sector 1

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 15/20

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani să participe la o fascinantă expediție în era „Dinozaurilor – Giganții din negura timpului”, un modul al Şcolii de Vară de la Antipa care va debuta pe 23 iulie 2018.

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 9 și 14 ani să participe la o fascinantă expediție în era „Dinozaurilor – Giganții din negura timpului”, un modul al Şcolii de Vară de la Antipa care va debuta pe 23 iulie 2018. Cursurile se vor desfășura de luni până vineri, între orele 10:15 și 12:15 în Sala Atelier de la etaj și vor fi susținute de către specialistul muzeului, Dr Tiberiu Sahlean.

Câți dintre noi nu ne-am dorit vreodată să putem construi o mașină a timpului cu care să vizităm misterioasele lumi pierdute din trecutul îndepărtat al Pământului? Modulul “Dinozaurii – Giganți din negura timpului” din cadrul Școlii de Vară de la Antipa ne va purta într-o adevărată călătorie în timp în care, folosindu-ne de rezultatele muncii a mai multor generații de oameni de știință, vom încerca să aflăm ce s-a întâmplat cu dinozaurii - giganții din negura timpului.

În prima parte a modulului, Dr. Tiberiu Sahlean ne va dezvălui ce sunt fosilele, cum se formează și unde pot fi găsite acestea iar apoi, cu ajutorul simulărilor filmate, vom asista la desfășurarea evenimentelor de-a lungul celor 4.57 miliarde de ani care au trecut de la formarea Pământului: vom privi mișcările scoarței terestre, vom observa forme de viață care au dispărut și vom fi martori la cataclisme care au schimbat cursul evoluției speciilor.

În cea de-a doua parte a modulului ne vom îndrepta atenția spre Era Mezozoică, supranumită și Era Dinozaurilor și vom discuta despre diversitatea de specii, de forme și de mărimi ale dinozaurilor, vom reconstitui lumea în care au trăit aceste animale, dar vom afla și despre alte specii de faună care au trăit alături de dinozauri și care, în mod surprinzător… nu au fost dinozauri! Participanții vor afla răspunsuri la întrebări precum: Care a fost cel mai mare dinozaur care a trăit vreodată? Dar cel mai mare dinozaur carnivor? Au existat și dinozauri mici și dacă da, ce dimensiune aveau? Cum arătau dinozaurii? Este adevărat că dinozaurii erau acoperiți cu pene? Cât de mare și de rapid era Tyrannosaurus Rex?

La finalul cursului, vom avea parte de câteva clipe de relaxare în care vom încerca să reconstituim și noi o lume pierdută sau un dinozaur!

Cursul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani şi se desfăşoară zilnic între orele 10:15 şi 12:15. Taxa de participare este de 150 lei/persoană sau 250 lei/2 fraţi.

Înscrierea participanţilor se poate face în limita a 15 locuri/modul.
Detalii pe pagina de Facebook a Muzeului Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.

Partener : DaVinci Learning
Parteneri media: Radio Romania Cultural, UnitedMedia, Calendar Evenimente, comunicatedepresa.ro, Centruldepresa.ro, Grădinite.com, Prokid.ro, GoKID.ro, mamica.ro, melc-codobelc.ro, agendacopiilor.wordpress.com, HotNews, SmartWoman, Mămica de azi, Mami, stiripentrucopii.com, kidsnews.ro, labucatarie.ro.

Mai multe detalii: http://antipa.ro/ro/categories/96/pages/839

Pret bilet: 150 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 944

Eveniment postat de organizator

muzeul antipa

Adaugat in urma cu 2081 zile, 17 Iul. 2018

Adaugat de florentinap

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 47

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .