poze introducere in istoria religiilor pove ti i obiceiuri

Introducere în Istoria Religiilor – Povești și obiceiuri

Bucuresti , Bucuresti. Luni 3 Iulie 2017 19:00 - Vineri 7 Iulie 2017
Strada Popa Soare nr. 40, et. 1, Fundatia Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Mii de oameni au ieșit în stradă și aruncă unii spre alții cu apă și pulbere colorată: roșu, cu portocaliu, cu verde, cu albastru și mov și roz și galben. Asta se-ntâmplă pentru că, în cultura lor, așa se sărbătorește ultima zi din an și începutul primăverii. Holi, sărbătoarea culorilor în hinduism, are legătură cu copilăria zeului Krișna și amintește de felul cum se juca acesta când era mic. Este o sărbătoare a veseliei și a jocurilor, dar dacă n-ai ști despre ce e vorba, ar putea să-ți pară un obicei ciudat, poate chiar te-ar înspăimânta.

Multe alte obiceiuri ale altor oameni ne par de neînțeles, iar scopul Școlii de vară ”Introducere în istoria religiilor”, organizată de Fundaţia Calea Victoriei în perioada 3-7 iulie, este să-ți prezinte pe înțeles lucruri interesante din istoria credinţelor religioase, de la contextul cultural la cel social-politic. Pe parcursul întâlnirilor, veţi discuta despre tradiţii religioase care au marcat profund lumea şi care au configurat spaţii culturale şi civilizaţii.

Cunoscând mai profund diferitele credințe religioase, momentul în care au apărut și cum au evoluat în timp, vom putea schiţa, la final, o poveste a umanităţii. Și vom reuși astfel să înţelegem mai bine unele momente din istoria îndepărtată sau recentă. Vom căuta să descifrăm împreună sensul şi funcţionalitatea miturilor asociate anumitor tradiţii religioase, a riturilor, dar şi a unor tabuuri de ordin religios.

Pe parcursul celor cinci întâlniri îți clarifici câteva noţiuni fundamentale: sacru, sacrificiu ritualic, totem, şamanism, interdicte religioase, gândire magică. Descoperi că unele mituri și povești se repetă în diferite religii - povestea potopului, de exemplu. Analizezi mai atent trei dintre cele mai cunoscute tradiții religioase: iudaism, creştinism, islam și afli care este punctul lor de legătură.

Ajungi să înțelegi și ce este cu ciclul reîncarnărilor, cum funcționează filosofia din Bhagavad Gita și în ce fel te poți regăsi în povestea prinţului Gautama Siddhartha (Budha).

Formele religioase politeiste din spaţiul european în perioada antică, care incită şi iau forme noi în prezent: miturile vechilor greci şi romani; pagânismul celtic şi ritualurile enigmatice ale druizilor; runele şi simbolurile sacre ale nordicilor sunt un alt capitol pe care îl vei studia la cursul de istoria religiilor.

Trebuie să mai știi că această școală de vară se desfășoară în București, la sediul Fundației Calea Victoriei, de luni 3 până vineri, 7 iulie, de la 19.00.

Taxa de participare este de 275 de lei, iar înscrierea se face pe contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/2017/introducere-in-istoria-religiilor/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 502

Eveniment postat de organizator

daniela bratu

Adaugat in urma cu 1008 zile, 27 Iun. 2017

Adaugat de Daniela-Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 750

Alte Evenimente din Bucuresti
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
starevolution dance festival

StaREvolution Dance Festival

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 9 Mai 2020
maximum rock festival 2020

Maximum Rock Festival 2020

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2020 - 14 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .