poze povestile castelelor si palatelor celebre din europa

Poveştile castelelor şi palatelor celebre din Europa

Bucuresti , Bucuresti. Joi 9 Noiembrie 2017 19:00 - Joi 9 Noiembrie 2017
Fundatia Calea Victoriei, str. Popa Soare nr. 40, et. 1

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Fotografiile tale de vacanță spun povești de care tu încă n-ai aflat nimic. Cum așa? Îți spune tot ce trebuie să știi despre acest lucru istoricul Monica Neațu, la cursul despre Castele și Palate celebre din Europa, ce va începe din 9 noiembrie, la Fundația Calea Victoriei.

Le-ai admirat cu siguranță în revistele glossy sau în albumele de artă, ai visat să le vizitezi, poate prin unele dintre ele te-ai plimbat deja. Dar ce istorie ascund şi care e semnificaţia castelelor şi palatelor care dau farmec continentului european și te încântă cu arhitectura lor deosebită?

Cursul va fi însoţit de nenumărate imagini, documente istorice şi îți va prezenta, într-o formă interactivă şi relaxată, o altfel de istorie a Europei.

Simboluri ale puterii politice şi economice, adevărate centre de influenţă culturală, ele şi-au lăsat amprenta asupra istoriei şi artei. Donjoanele modeste de la începutul evului mediu s-au transformat în Renaştere în splendori arhitecturale, pline de blazoane şi de reprezentări ezoterice.

Salamandre, culoare secrete, scări duble, fortificaţii proiectate de artiştii timpului, toate ilustrează dorinţa elitelor europene de a-şi lăsa amprenta asupra spiritului timpului. Știai că însuși Leonardo da Vinci a fost implicat în construirea frumosului castel Chambord?

Iar gloria curţii de la Versailles nu ar fi dăinuit de-a lungul secolelor, dacă nu ar fi fost însoţită de o construcţie pe măsură, ce a inspirat şi alţi monarhi europeni.
Uite care vor fi subiectele celor trei întâlniri de curs:

1. De la donjoanele medievale la palatele Renaşterii. Semnificaţia şi importanţa fortificaţiilor de la începutul evului mediu. Castelele din epoca gotică. De la castel la palat. Din Italia pe Valea Loarei. Gloria Italiei şi câteva palate pe măsura: Florenţa, Roma, Mantua, etc. Renaşterea franceză: Chambord, Chenonceau, Amboise, Fontainebleau.

2. Versailles – model politic şi cultural pentru monarhiile europeane. Semnificaţii politice şi culturale. Proliferarea modelului în cadrul curţilor europene: Anglia, Austria, Prusia, Rusia.

3. Palatele secolelor XIX-XX. Influenţe istoriciste, simboluri monarhice sau constituţionale. Complexe muzeale sau expoziţionale (Londra, Paris). Câteva mituri legate de palatele celebre.

Întâlnirile se întâmplă seara, de la 19.00, într-o casă cochetă de pe strada Popa Soare, mai exact la numărul 40, sediul Fundației Calea Victoriei. Taxa de participare este de 165 de lei, iar înscrierile se fac pe adresa contact@victoriei.ro.

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/povestile-castelelor-si-palatelor-celebre-din-europa/

Pret bilet: 165 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 699

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 2426 zile, 02 Nov. 2017

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
curs on line 2024 urbanism si amenajarea teritoriului

CURS ON-LINE 2024 URBANISM SI AMENAJAREA TERITORIULUI

Bucuresti, Bucuresti. 15 Iul 2024 - 19 Iul 2024
cursuri on line functionari publici 2024

CURSURI ON-LINE FUNCTIONARI PUBLICI 2024

Bucuresti, Bucuresti. 8 Iul 2024 - 12 Iul 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
festival nostalgia 2024

Festival Nostalgia 2024

Bucuresti, Bucuresti. 28 Iun 2024 - 30 Iun 2024
  • Ai ceva de zis?

    .