Sushi: o poveste delicioasă despre gust, artă & tradiţie japoneză
Bucuresti , Bucuresti.
Miercuri 24 Februarie 2021 19:00 - Miercuri 24 Februarie 2021
str. C. A. Rosetti 47, et. 1, Fundația Calea Victoriei
Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente
Ceea ce a început acum peste o mie de ani ca metodă de conservare a peştelui a ajuns astăzi să fie sinonim cu un preparat lejer, gustos, sănătos şi foarte proaspăt.
Participă în 24 februarie, de la 19.00, la evenimentul online Sushi: o poveste delicioasă despre gust, artă şi tradiţie japoneză și află cum s-a întâmplat această transformare. Îți povestește despre sushi Adriana Sohodoleanu.
Sushi este făcut, vândut şi mâncat în stiluri diverse şi poate conţine carne de capră, brânză, durian, ciocolată sau orice altceva, de provenienţă japoneză sau nu şi, deşi această popularitate şi versatilitate îi bucură pe japonezi, ea creează şi o anxietate.
Mândria este temperată de modurile non-japoneze care fac din sushi o mâncare nerecognoscibilă în afara Japoniei. De aceea, vom discuta şi despre relaţia acestui preparat cu identitate naţională şi modurile în care guvernul japonez a ales să se implice şi să reglementeze activitatea restaurantelor din străinătate.
„Sushi Police” şi asigurarea unui training corect sunt unele dintre aceste proiecte. Procesul de instruire poate dura chiar şi zece ani şi este structurat în multe etape, toate fiind lăsate la aprecierea maestrului bucătar, de obicei proprietarul restaurantului unde are loc instruirea. Iată ce înseamnă aceasta, mai exact:
Anul 1: Spălare/ curăţare, livrare de alimente, sarcini legate de sala de mese
Anii 2-3: Fierberea orezului, prepararea fructelor de mare şi a peştelui mic, gătirea ouălor, pregătirea mâncării pentru personalul restaurantului
Anii 4-6: Asistenţă la tejghea, realizarea de maki şi alte rulouri
Anii 7-9: Fabricarea nigiri
Anul 10: Atestarea ca bucătar complet de sushi
În călătoria noastră ne vom ajuta printre altele şi de povestea lui Jiro Ono, subiectul unui film documentar care îl urmăreşte pe maestrul de 85 de ani în relaţie cu fiul şi potenţial succesorul său.
Afli istorii vechi şi noi, ingrediente şi condimente, şcoli, stiluri şi estetică, etichetă şi maniere, California rolls, nigiri, maki, sashimi, omakase şi conveyor belt. De fapt, vom vorbi despre gastronomie şi rădăcini, globalizare şi naţionalism, consum şi identitate, adică despre noi, iubitorii de sushi.
Taxa de participare este 60 de lei și o poți plăti online, direct de pe site. Cu o zi înainte de data începerii vei primi pe mail linkul unde vei urmări evenimentul.
Dacă vrei mai multe informații sau te gândești să faci cadou cuiva acest eveniment, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro
Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/sushi-traditie-japoneza/
Pret bilet: 60 Lei
Eveniment postat de organizator
Targul de carte Gaudeamus la Bucuresti - 2024
Bucuresti, Bucuresti. 16 Oct 2024 - 20 Oct 2024- Comentarii dupa (0)
- Poze & Video(0)
- Comentarii inainte (0)
- Participanti (0)
-
Ai ceva de zis?.Da-ti cu parerea