poze  vernisaj de la bucuresti la balcic

Vernisaj De la Bucureşti la Balcic

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 3 Aprilie 2012 18:30 - Marţi 3 Aprilie 2012
Str Academiei nr 15

Categorii: Conferinte si Seminarii , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 60/100

Elite Art Gallery (Galeriile de Artă ale Municipiului Bucureşti) vă invită marţi, 3 aprilie, ora 18, pe simezele din stada Academiei nr 15, la vernisajul expoziţiei De la Bucuresti la Balcic.

De la Bucureşti la Balcic este un drum fascinant pe care vă invităm să îl parcurgeţi în peisajul culorilor. În cadrul întâlnirii va fi prezentat publicului proiectul Balcic 5+1 la care participă cinci pictori şi un critic de artă.
Expun lucrări inspirate şi dedicate Bucureştiului cunoscuţii pictori Florin Bârză, Vitalie Butescu, Corneliu Drăgan -Târgovişte, Mihail Gavril şi Mihai Potcoavă, artişti care, împreună cu criticul de artă Marius Tiţa, vor lucra timp de o săptămână în grădinile Castelului de la Balcic, “Cuibul liniştit” al Reginei Maria.
De asemenea, la întâlnirea de marţi, 3 aprilie, Marius Tiţa, cunoscut publicist şi analist al pieţei de artă, vă invită la conferinţa-dezbatere “Viaţa creatorilor de artă în condiţii de criză. Artă, bani, valoare. Drepturile şi atribuţiile creatorului de artă”.
Proiectul Balcic 5+1 este organizat de Elite Art Gallery, care derulează în prioritatea absolută, din 2004, programul “Pictori români la Balcic”.

De ce “De la Bucuresti la Balcic”?

Bucureşti :
Pentru că expoziţia se constituie într-un periplu artistic care îşi propune să vă introducă, prin intermediul tuşelor, în atmosfera citadină a Micul Paris, care acum se vrea aliniat cosmopolitismului caracteristic capitalelor europene. Cu o geneză învăluită în mister, Bucureştiul rămâne oraşul care nu încetează să atragă şi să fascineze.
Bucureştiul a cunoscut de-a lungul timpului mai multe grade de dezvoltare, cultură şi civilizaţie. De la “Micul Paris” cu centru luxos, iluminat electric, al cărui pavaj era străbătut de trăsuri purtând oameni galanţi, la Bucurestiul modern, cu ritm alert care impresionează orice turist străin.

Pentru că expoziţia este dedicată celebrării Bucureştiului, dar în acelaişi timp, artiştii îşi iau rămas bun de la Micul Paris, e adevărat, doar pentru o săptămână, cât durează sejurul artistic de la Balcic.

Balcic:
Pentru că Balcicul este un oraşel romantic situat pe coasta Mării Negre, aşezare veche de 2600 de ani, care îşi păstrează şi azi autenticitatea multiculturala. Balcic, oraş preferat de boema românească şi de Regina Maria.
Pentru că Balcicul este un nume de legendă în istoria artei şi culturii româneşti, sfertul de secol în care s-a aflat în componenţa României fiind o perioadă de intensă activitate artistică în jurul frumuseţii şi luminii de la Balcic.

Pentru că din 2004 de la inţierea proiectului "Pictori români la Balcic", nu există expoziţie organizată de Elite Art Gallery fară o secţiune de peisaje din Balcic.
Elite Art Club UNESCO, prin preşedintele asociaţiei, Mihaela Dragomir, îşi propune să reînvie spiritul Balcicului în cultura românească.

De unde vine aceasta dragoste a artiştilor români pentru Balcic?

Un posibil răspuns vine de la istoricul de artă Adrian Silvan-Ionescu. Acesta crede că Balcicul a ţinut loc de sud al Franţei pentru pictorii români, care nu practicaseră la timp baia de lumina impresionistă. Dupa vizionarea expoziţiilor "Pictori români la Balcic", organizate de Elite Art Gallery, observăm ca nici un artist nu a surprins vreo furtună în acest oraş. Tablouri solare, mare, case inundate de lumină, urmele orientului, amintirea vremurilor Reginei Maria... Nici un nor, nici un strop de ploaie.

Va invităm, aşadar, la Elite Art Gallery (str. Academiei nr. 15) să pornim De la Bucureşti la Balcic, cu o expoziţie dedicată Capitalei României, lansarea proiectului Balcic 5 + 1 si conferinţa-dezbatere “Viaţa creatorilor de artă în condiţii de criză. Artă, bani, valoare. Drepturile şi atribuţiile creatorului de artă” propusă de dr. Marius Tiţa.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1079
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

eliteart galerie

Adaugat in urma cu 4411 zile, 28 Mar. 2012

Adaugat de EliteArt7623

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 25

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .