poze bucuresti micul paris

Bucuresti - Micul Paris

Bucuresti , Bucuresti. Joi 12 Noiembrie 2009 18:30
Fundatia Calea Victoriei

Categorii: Conferinte si Seminarii

O conferinta cu istoricul Georgeta Filitti.

In aceasta intilnire vom discuta despre influenta franceza care a fost, in tara noastra, predominanta de la mijlocul sec 19 pina la al doilea razboi mondial. Noi am preluat in acea perioada de la francezi limba, literatura, moda, bucataria, ambientul, si - cel mai important - felul de a se comporta al francezilor. Lumea a numit Bucurestiul "Micul Paris" datorita unei atmosfere speciale si a unui mod de viata cosmopolit.

Vom povesti despre citeva dintre personalitatile care au marcat aceasta perioada din istoria Bucurestilor, cum ar fi personalitatea fascinanta a Reginei Maria. Vom afla fapte interesante din viata a trei femei fermecatoare din epoca, frumoase si destepte: Maruca Cantacuzino, Martha Bibescu (reprezentata in tabloul de mai sus) si Elena Sutzu.

In aceasta perioada Bucurestiul este descris ca o adevarata capitala europeana, atit prin circulatia in Europa a romanilor, care se simt acolo ca "acasa", cit si prin prezenta semnificativa a strainilor care traiesc in oras sau sint in trecere prin Bucuresti. A existat, in aceasta perioada, un institul francez la Bucuresti si in acelasi timp, o scoala romana la Paris.

Un alt personaj extraordinar din acea perioada, despre care vom povesti, este Nicolae Titulescu, diplomat si om politic roman care a avut o pozitie privilegiata in diplomatia mondiala prin faptele, inteligenta si eruditia sa. Vom aminti si despre curentele culturale aparute in aceasta perioada efervescenta, extrem de originala, cum au fost dadaismul, avantgardismul, suprarealismul si reprezentanii lor de seama: Tristan Tzara, Marcel Iancu, Geo Bogza, Gelu Naum, Gherasim Luca si altii.

Taxa: 30 ron - adulti /25 ron - elevi, studenti

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2783
iulia kacser

Adaugat in urma cu 5326 zile, 06 Oct. 2009

Adaugat de iulia.kacser

Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 5002

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .