poze conferinta nationala de educatie sexuala

CONFERINŢA NAŢIONALĂ DE EDUCAŢIE SEXUALĂ

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 19 Martie 2016 09:00 - Duminică 20 Martie 2016

Categorii: Conferinte si Seminarii

Invitata specială a evenimentului este Meg Hickling, una dintre cele mai de seamă personalităţi ale domeniului, care de peste 40 de ani militează pentru educaţia şi sănătatea sexuală.“Ca de fiecare dată, Parentime încearcă să înţeleagă care sunt nevoile tuturor celor care interacţionează cu copiii şi să aducă în România specialişti care să îi ajute pe părinţi şi profesori să îşi facă relaţiile mai frumoase cu copiii lor. Anul acesta este rândul celei mai renumite specialiste în sexualitate, Meg Hickling. Scopul acestei conferinţe constă în a ajuta părinţii şi dascălii să poată discuta cu copiii pe tema sexualităţii. Sexualitatea este o parte importantă a fiinţei umane şi studiile arată că acei copii care au şansa de a vorbi confortabil despre sexualitate cu adulţii din jurul lor sunt şi cei mai puţin predispuşi în a avea relaţii sexuale premature”, a declarat Miruna Pătraşcu, Managing Partner Parentime.

În mod constant, copiii sunt expuşi mesajelor cu conotaţie sexuală, iar majoritatea dintre ele nu promovează sănătatea sexuală. Copiii sunt înconjuraţi de mesaje comerciale care sunt mai degrabă centrate pe exploatarea sexuală şi vor înţelege informaţiile greşite. Dacă adulţii nu le vorbesc despre educaţia sexuală, mesajul pe care copiii îl vor înţelege este că despre sexualitate nu se poate vorbi într-o manieră sinceră, deschisă şi confortabilă.

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, discuţiile deschise şi sincere cu copiii pe tema sexualităţii nu reprezintă “nicio dovadă că educaţia sexuală încurajează experimentarea sau activitatea sexuală crescută. Dacă este să se observe vreun efect, aproape fără excepţie, este în direcţia amânării începerii vieţii sexuale şi folosirea eficientă a contraceptivelor”.

“Lansăm o invitaţie şi către ONG-urile care activează în domeniul drepturilor şi educaţiei copiilor, precum şi în domeniul educaţiei sexuale. Îi invităm să participe la acest eveniment şi să profite din plin de sfaturile şi experienţa doamnei Meg Hickling, pentru că îi va ajuta cu siguranţă în derularea activităţii dumnealor.” au mai declarat organizatorii.

Evenimentul va avea loc pe 19-20 martie, la Bucureşti, şi se adresează părinţilor, educatorilor, profesorilor, bonelor, psihologilor, specialiştilor în îngrijirea copilului, precum şi altor persoane implicate în educaţia copiilor. Pentru informaţii privind înscrierea şi programul complet accesaţi http://www.parentime.ro/conferinta

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 365
miriam miriam

Adaugat in urma cu 1776 zile, 11 Mar. 2016

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 7 Ian 2021 - 21 Ian 2021
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 7 Ian 2021 - 21 Ian 2021
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 7 Ian 2021 - 21 Ian 2021
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 7 Ian 2021 - 21 Ian 2021
  • Ai ceva de zis?

    .