poze mari oratori ai istoriei

Mari oratori ai istoriei

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 1 Februarie 2022 19:00
str. C. A. Rosetti, nr 47, et. 1

Categorii: Conferinte si Seminarii

Talentul oratoric e una dintre cele mai importante calităţi ale marilor conducători din Istorie. Înscrie-te la cursul online Mari oratori ai istoriei. De la Cicero, la Abraham Lincoln şi Winston Churchill, susținut de istoricul Ionuț Mircea Marcu, la Fundația Calea Victoriei, și vei afla cum au reușit marii oratori, din antichitate până în contemporaneitate, să-şi convingă supuşii sau cetăţenii să meargă la război, să încheie pace sau să reziste în unele dintre cele mai dificile momente. Din 1 februarie, timp de 3 ateliere online organizate în serile de marți, de la ora 19:00, vei parcurge istoria omenirii prin prisma marilor discursuri.

Pentru fiecare întâlnire vor fi aleşi câţiva reprezentaţi emblematici ai epocii discutate, folosiţi ca studii de caz pentru a descrie şi înţelege procesele şi fenomenele istorice mai ample.

Ne vom concentra pe câteva elemente cheie: Cine este personajului istoric care a ţinut discursul respectiv şi în ce context? Ce a vrut să transmită şi ce mijloace oratorice a folosit? Ce ne spune fiecare discurs despre epoca şi societatea respectivă? Cum a fost receptat, inclusiv de-a lungul secolelor, fiecare dintre discursurile discutate?

Acest curs este unul interactiv. Acolo unde este posibil, vom utiliza înregistrări ale discursurilor analizate, dar şi interpretări cinematografice sau teatrale.

Temele generale, orientative, ale celor trei întâlniri sunt următoarele:
1. Mari discursuri ale Antichităţii
Vom începe cu apărarea modelului democraţiei ateniene în discursurile susţinute de Pericle şi Demostene, continuând cu discursul lui Alexandru Macedon în faţa soldaţilor săi revoltaţi. Vom încheia discuţia cu mari oratori romani, în special concentrându-ne asupra personalităţii lui Cicero, asupra modului în care Shakespeare imaginează discursul susţinut de Marcus Antonius la funeraliile lui Cesar.

2. Oratori în epoca modernă
În cadrul acestei întâlniri vom discuta discursuri precum cel susţinut de regina Elisabeta I în 1588 în faţa iminentei invazii spaniole, sau cel de la finalul mandatelor prezidenţiale ale lui George Washington. Vom compara apoi pe Robespierre, în contextul Revoluţiei Franceze şi al Terorii, şi Abraham Lincoln, în contextul Războiului Civil, pentru a înţelege cum definesc aceştia rolul istoric al popoarelor lor în momente de rapidă schimbare, încheind cu Garibaldi şi chemarea sa la luptă pentru unitatea poporului italian.

3. Discursuri politice în epoca contemporană
Ultima întâlnire va începe prin compararea a două mari personalităţi ale perioadei celui De-al Doilea Război Mondial: Winston Churchill şi Charles de Gaulles. Vom trece apoi în Statele Unite, pentru a vedea cum descriu John Kennedy, Martin Luther King sau Ronald Reagan modelul democraţiei americane şi rolul SUA în lume.

Dacă ai întrebări sau vrei să faci cadou acest curs, scrie un mesaj pe contact@victoriei.ro.

Cu o zi înainte de începerea cursului, toţi cei înscrişi (taxa achitată) vor primi un link, cu ajutorul căruia să acceseze cursul şi instrucţiunile de conectare la Zoom. Cursul este live, online, interactiv şi nu se înregistrează.

imagine: „The Peacemakers”, pictură de George P. A. Healy

Lector: Ionuț Mircea Marcu
Data: 1 februarie 2022
Ora: 19:00
Ateliere: 3
Frecvenţă: săptămânal, marți
Durata: o întâlnire durează 2h
Tip: Teoretic
Cost: 240 de lei, pentru 3 întâlniri

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/mari-oratori-ai-istoriei-de-la-cicero-la-abraham-lincoln-si-winston-churchill/

Pret bilet: 240

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 103

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 125 zile, 17 Ian. 2022

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1111

Alte Evenimente din Bucuresti
saga festival 2022

SAGA Festival 2022

Bucuresti, Bucuresti. 3 Iun 2022 - 5 Iun 2022
baby boom show editia de primavara 2022

Baby Boom Show - editia de primavara 2022

Bucuresti, Bucuresti. 26 Mai 2022 - 29 Mai 2022
cosmobeauty expo 2022

Cosmobeauty expo 2022

Bucuresti, Bucuresti. 27 Mai 2022 - 29 Mai 2022
curs de desen cu tema portret grupa 10 15 ani online

CURS DE DESEN CU TEMA PORTRET (GRUPA: 10-15 ANI) – ONLINE

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 25 Mai 2022
  • Ai ceva de zis?

    .