poze povestile trupului explorari psihosomatice

Poveştile Trupului – explorări psihosomatice

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 20 Mai 2022 19:45
str. C. A. Rosetti, nr 47, et. 1

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 14/14

Dacă vrei să ai o mai bună comunicare cu propriul corp pentru a-i înţelege mesajele referitoare la starea de sănătate și pentru a stabili o relație mai bună între minte, emoţii şi corp, Fundația Calea Victoriei organizează cursul Poveştile Trupului – explorări psihosomatice, susținut de lectorul Jeanina Cîrstoiu. Din 20 mai, timp de 5 ateliere desfășurate la sediul Fundației Calea Victoriei din București, în serile de vineri de la ora 19:00, vei descoperi poveștile secrete ale trupului tău prin exerciţii de introspecţie, tehnici creativ-expresive şi narative.

Pornind de la relaţia dintre trup şi suflet, acesta este un curs care se ocupă în mod special de trup. Şi nu orice fel de trup. Este vorba despre propriul tău trup, cel care a fost învestit cu rezolvarea problemelor sufletului şi a păstrat, gravat în interiorul sau pe suprafaţa sa, semnele victoriilor obţinute. Sau ale celor dorite.
Abordarea psihosomatică în medicină şi psihologie conectează trupul şi sufletul în explicarea apariţiei bolilor. Doar că aceste conexiuni sunt permanente, şi evidente şi în cazul corpurilor sănătoase. Forma corpului, dincolo de determinarea generică suferă influenţe din partea emoţiilor şi gândurilor noastre. Vă invităm, în acest curs, să privim împreună – în oglindă, şi/sau în oglinzile celorlalţi – legăturile fine care modelează reciproc trupurile şi sufletele.
Ce vom face:
1. Vom descoperi relaţiile dintre minte, emoţii şi corp şi vom înţelege modul în care putem acţiona din fiecare parte pentru a echilibra sistemul.
2. Povestim despre emoţii şi rolurile lor, despre exprimarea lor adecvată. Descoperim metaforele corporale şi le folosim pentru a construi poveşti despre corp.
3. Cu ajutorul fotografiilor şi poveştilor privim relaţia dintre corp şi timp. Ne onorăm istoria şi povestea personală şi ne construim o linie a timpului pentru trecut, prezent şi viitor.
4. Ne investigăm rezervele şi le transformăm în resurse. Toată frumuseţea neexprimată poate să iasă la iveală şi să se arate lumii. Nu este necesară nicio experienţă artistică anterioară.
5. Schiţăm strategii: îl transformăm pe ,,de ce” în ,,cum” şi ,,pentru ce”. Ne învestim istoria viitoare cu dorinţe şi obiective realiste şi satisfăcătoare.
Structura întâlnirilor este orientativă, în funcţie de nevoile, dorinţele şi obiectivele grupului pot surveni mici modificări, de la o întâlnire la alta.
Întâlnirile au loc la sediul fundaţiei, în Bucureşti.
foto: pexels.com
Lector: Jeanina Cîrstoiu
Dată începere: 20 mai 2022
Oră curs: 19:00
Număr ateliere: 5
Frecvenţă: săptămânal, vineri (o întâlnire durează 2h)
Tip: Practic
Varsta minimă: 16 ani
Cost: 375 de lei (total 5 ședințe)
Cursul se desfășoară la Fundația Calea Victoriei, str. C. A. Rosetti, nr. 47, București
Număr maxim persoane: 14

Mai multe detalii: https://www.fundatiacaleavictoriei.ro/povestile-trupului-explorari-psihosomatice/

Pret bilet: 375 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 434

Eveniment postat de organizator

calea victoriei

Adaugat in urma cu 721 zile, 03 Mai. 2022

Adaugat de Calea Victoriei

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 1116

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .