poze rolul coachingului in revenirea de dupa divor

Rolul Coachingului în revenirea de după divorț

Bucuresti , Bucuresti. Joi 11 Octombrie 2018 18:30 - Joi 11 Octombrie 2018
SanThe Fitoceainarie, Strada Lipscani, nr. 104, in spatele bisericii Sf. Gheorghe

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 10/40

La întâlnirea din luna Octombrie a Coaching Support Group București, ne-am propus să abordăm și această temă, mai puțin discutată, dar nu mai puțin importantă, atât pentru activitatea unui coach, cât și pentru persoanele care au trecut printr-un divorț sau au fost atinse tangențial de efectele divorțului prin care au trecut persoane apropiate lor.

Astfel, am invitat-o pe doamna Dr. Gabriela Saulea, Preșendintele Asociației „Călătoria Divorțului” pentru a ne vorbi despre rolul coaching-ului în revenirea de după divorț.

Cum să explicăm suferința provocată de divorț fără să înțelegem ce impact are un divorț?

- Divorțul este o cauză majoră de stres și suferință, aducând schimbări radicale în toate domeniile vieții – emoțional, parenting, social, financiar – comparabil cu pierderea prin deces a unei persoane dragi.
- Divorțul este o situație de criză majoră în viața unui cuplu care afectează atât pe cei doi, pe copiii acestora, familia extinsă, prietenii și anturajul, cât și locurile lor de muncă și performanța în alte arii ale vieții.
- Divorțul este o traumă psihologică severă, o fractură a unei legături energetice puternice formate între cei doi soți de-a lungul anilor.

Procesul de revenire după divorț poate fi foarte dificil.

În perioada imediată divorțului 85% dintre decizii sunt luate emoțional, iar emoțiile preponderente sunt anxietatea, furia, gelozia, frustrarea, învinovățirea, depresia și multe altele.

Sunt momente în care totul în jur se prăbușește, toate lucrurile construite, amintirile și promisiunile frumoase, visele pentru un viitor împreună până la adânci bătrâneți se pierd pentru totdeauna și totul trebuie luat de la capăt.

În această perioadă mintea noastră este concentrată pe rezolvarea crizei, iar atenția, concentrarea și luarea deciziilor obișnuite sunt mult îngreunate.

În plus, unii “încearcă” să ajute cu încurajări de tipul: “Lasă că treci tu și peste asta, doar ești puternic” sau “Nu trebuie să te lași de dragul copiilor” amplificând presiunea socială.

În România divorțează anual 30.000 de cupluri, cu o rată a divorțului de 20-30% în ultimii ani, iar în alte țări această rată era deja de 50% (în Statele Unite) sau peste 60% în Belgia sau Spania.

De aceea, programele de revenire după divorț, deja implementate în multe țări, și-au dovedit eficiența, ajutând persoanele divorțate să depășească mai ușor perioada divorțului și să-și reconstruiască rapid echilibrul după divorț.

Un astfel de program, îmbogățit cu experiența personală a trainerului, precum și cu informații din psihologie și tehnici din NLP, validat de succesul obținut deja pe zeci de cazuri în Comunitatea Divorce Journey, va ajuta persoana divorțată să înțeleagă:

Care sunt etapele de după orice divorț și care sunt trăirile asociate fiecărei etape
În ce etapă se află persoana divorțată și cum o poate gestiona cel mai usor
Care sunt pașii pe care poate să-i facă pentru a-și găsi liniștea și echilibrul vieții de după divorț
Cum să-și creeze o serie de rezoluții realiste pentru primul an după divorț și să se asigure că ce și-a propus va fi dus la bun sfârșit
Ce metode testate de Divorce Journey au cel mai mare succes și mai ales, care sunt greșelile pe care să le evite orice persoană care trece printr-o despărțire/divorț.
Experiența acumulată de la sute de membri Divorce Journey, care au trecut cu bine prin etapele de după divorț, este o dovadă că divorțul poate fi depășit mai ușor, atunci când sunt alocate resursele potrivite și toate informațiile necesare.

Situația fiecărui divorț este unică! Fiecare caz în parte este diferit și trebuie susținut cu metode diferite.

Dar cel mai important, ajutorul oferit trebuie să țină cont că revenirea după divorț este o responsabilitate și o alegere personală!

Mai multe detalii: http://coachinginbucuresti.ro/rolul-coachingului-in-revenirea-de-dupa-divort-joi-11-octombrie/

Pret bilet: 30 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 573
Cuvinte cheie: Bucuresti

Eveniment postat de organizator

csg bucuresti

Adaugat in urma cu 2029 zile, 06 Oct. 2018

Adaugat de CSG Bucuresti

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 43

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .