poze seara de carte perseverenta entuziasta nobila virtute
poze seara de carte perseverenta entuziasta nobila virtute

Seara de carte - Perseverenta entuziasta, nobila virtute

Bucuresti , Bucuresti. Joi 25 Octombrie 2012 19:00 - Joi 25 Octombrie 2012
Centrul Seeds for Happiness, Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16, sector 4, Bucuresti

Categorii: Conferinte si Seminarii

Numar min/max participanti: 10/50

Seara de carte este o intalnire cu oameni preocupati de cunoastere, care creeaza momente de interactiune sincere si valoroase in jurul unei pasiuni comune: lectura. Ne intalnim o data pe luna in principal pentru a discuta despre carti, dar mai ales pentru a ne cunoaste si a ne impartasi cunoastere, experiente, emotii.

"Seara de carte” ne aduce la Seeds for Happiness intr-un spatiu in care se poate creste si evolua, intr-un loc unde ne putem manifesta preocuparea pentru cunoastere si dezvoltare spirituala si unde gasim o sursa consistenta pentru a reusi in aceste directii.

Intrucat Centrul promoveaza in luna octombrie una din cele sase “perfectiuni”, cunoasterea si practica “perseverentei entuziaste” (Virya), am ales ca tema a serii “Perseverenta entuziasta, nobila virtute”.

"Efortul isi arata roadele dupa ce o persoana refuza sa se opreasca.“ – Napoleon Hill


Ce este? Energia justa, efortul corect, calitatea mintii tenace, viguroase si neobosite in a urma activ si a indeplini cu entuziasm actiunile virtuoase. Este atitudinea de a ne angaja cu bucurie si perseverenta in actiunile pozitive pentru sine si ceilalti. In cuvintele lui Geshe Rabten, “este bucuria resimtita cand practicam actiunile virtuoase.” Perseverenta entuziasta este antidotul direct al lenei.


Cum am putea incepe, concret, cunoasterea si practica acestei calitati a mintii? Tot in cuvintele lui Geshe Rabten gasim un raspuns: “Examintati diferitele feluri de energie si de lene, analizati calitatile energiei si raul pe care ni-l face lenea. Lenea este un defect prezent in mintea noastra. Energia este forta care i se opune. Ea este o calitate prezenta de asemenea in minte. Este indispensabil sa le identificam corect pe amandoua, astfel incat sa nu consideram drept energie pozitiva ceea ce nu e in fond decat o energie orientata gresit si, prin urmare, lene."

In aceasta seara vom aborda acest subiect prin prisma cartii “Comorile Dharmei” de Geshe Rabten, aparuta la Editura Herald. In urma unei tombole puteti castiga un exemplar al acestei cartii.



Tu ce crezi despre perseverenta entuziasta? Ai descoperit resursele necesare dezvoltarii acestui aspect din fiinta ta? Ce ai mai aflat pe drum? Ce carti te-au ajutat?



Daca esti interesat de subiect, vino joi 25 Octombrie, ora 19:00 la "Seara de carte" pentru a discuta despre tematica intalnirii. Sunt convins ca impreuna si prin ancora cartilor ne vom putea apropia de o intelegere mai profunda asupra tematicii.



Ne-am bucura sa aduci o carte preferata in care ai gasit sprijin si inspiratie pentru a discuta despre subiect. Orice este relevant, indiferent daca este vorba de un fragment sau cateva pagini de citit. In plus, in biblioteca centrului se gasesc destule carti care abordeaza aceasta tematica in toate aspectele ei.



Moderatorul intalnirii este Vlad Doroican. Are 26 ani, a studiat Comunicare si Relatii publice internationale. In prezent lucreaza la Editura Herald in functia de PR. Iubeste animalele si imbratiseaza copacii, studiaza si are cautari spirituale. Cartile i-au schimbat viata si impartaseste cu cei care s-au adunat in jurul lui, bucuria de a citi, de a studia si de a acumula cunoastere.


"Imi doresc sa calatoresc si sa vad lumea. Iubesc cartile si toata bucuria pe care o aduc ele in aceasta lume. Iubesc oamenii din spatele cartilor si pe cei care fac posibila existenta lor. Folosesc fiecare zi din viata mea daruind si recomandand cartea potrivita pentru fiecare, sperand ca aceasta ii va ajuta sa priveasca viata si Universul cu alti ochi. Cred ca viata fiecarui om este o carte deschisa pe care o traiesti pagina cu pagina, fara sa stii destinatia finala."


Contact : E-mail: vlad@seedsforhappiness.ro; info@seedsforhappiness; Telefon: 021 3374822; Mobil: 0760 907 466

Donatie sugerata: 10 RON

Sumele adunate sunt destinate exclusiv sustinerii cheltuielilor Centrului, contributia moderatorului fiind probono.

Mai multe detalii: http://www.seedsforhappiness.ro/evenimente/evenimente-pe-zi/icalrepeat.detail/2012/10/25/2694/-/Seara-de-carte---Perseverenta-entuziasta,-nobila-virtute

Pret bilet: 10 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1436

Eveniment postat de organizator

seeds

Adaugat in urma cu 4201 zile, 19 Oct. 2012

Adaugat de seeds

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 126

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 21 Apr 2024 - 21 Apr 2024
weekend live la dines in parcul carol

Weekend Live la Dines in Parcul Carol!

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
live music afternoon

Live Music Afternoon!

Bucuresti, Bucuresti. 20 Apr 2024 - 21 Apr 2024
italian lounge nights

Italian Lounge Nights

Bucuresti, Bucuresti. 19 Apr 2024 - 21 Apr 2024
  • Ai ceva de zis?

    .