poze sun help curs gratuit de pregatire in caz de cutremur

Sun Help - curs gratuit de pregătire în caz de cutremur

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 29 Februarie 2020 10:00 - Sâmbătă 29 Februarie 2020

Categorii: Conferinte si Seminarii

Curs de pregătire în caz de cutremur susținut de ARCEN și Re:Rise

Dacă România ar fi lovită de un cutremur mare, mulți dintre noi am fi prinși nepregătiți. Pentru că un asemenea dezastru nu este previzibil, este momentul să înveți câteva reguli esențiale care îți pot salva viața ție și celor apropiați. Reprezentanții ARCEN și Re:Rise vor susține pe 29 februarie la Sun Plaza un curs gratuit de pregătire în caz de seism.
În repetate rânduri, oficialii au spus că România nu este pregătită pentru un cutremur asemănător celui din 4 martie 1977, care a avut magnitudinea de 7,2 pe scara Richter, mai ales din cauza numărului mare de clădiri cu risc seismic. Doar în București sunt peste 2200 de imobile vulnerabile la cutremur, potrivit calculelor Re:Rise privind rezistența clădirilor. De aceea, acum ai ocazia să înveți de la specialiști cum să reacționezi în cazul unui cutremur.
Cursul gratuit oferit de Sun Plaza cuprinde sfaturi concrete despre cum să te pregătești pentru un cutremur major și cum să îți pui la punct propriul plan de urgență. De asemenea, vei învăța ce să faci în timpul seismului, care sunt primii pași post-cutremur, dar și ce conține kit-ul de supraviețuire. În plus, vei afla cum poți beneficia gratuit de expertiza tehnică a imobilului în care locuiești și în ce condiții pot fi consolidate clădirile cu risc seismic prin programele finanțate de stat.
”Sun Help este platforma care aduce clienților o serie de workshop-uri gratuite,
gândite să vină în ajutorul comunității, pe teme diverse, utile, necesare în viața de zi cu zi, fără taxă de participare. Prima ediție a adus în atenția vizitatorilor Centrului Comercial cursuri despre acordarea primului ajutor la nou-născuți,cea de-a doua ediție fiind dedicată educației în caz de cutremur.”, spune reprezentantul Sun Plaza.
Cursul de pregătire în caz de cutremur are loc pe 29 februarie în Sun Plaza, la etajul 1, zona centrală. Evenimentul cuprinde trei serii, a câte două ore fiecare: 10.00-12.00, 13.00-15.00, 16.00-18.00. Pentru fiecare serie sunt disponibile câte 65 de locuri. Fiecare curs va avea o parte teroretică și una practică, iar, la final, cursanții vor primi câte o diplomă de participare.
Intrarea este gratuită, dar trebuie să te înscrii completând formularul de aici: https://www.sun-plaza.ro/sunhelp.Dacă te înscrii la curs, te rugăm să ajungi cu 10-15 minute înainte de ora începerii, pentru a te putea înregistra.
Mai multe detalii pe Facebook și pe website.

***

Sun Plaza
Inaugurat în luna februarie a anului 2010, Sun Plaza este centrul comercial dominant din zona de sud a Bucureștiului, având o suprafață construită de 208.000 mp. Centrul comercial este deținut de către S IMMO AG și administrat de către CBRE România.
Având patru etaje, două destinate exclusiv cumpărăturilor și cu o parcare subterană cu 2.000 de locuri care se întinde pe două niveluri, Sun Plaza este centrul comercial al tuturor, o oază a cumpărăturilor și relaxării.
Centrul comercial a încheiat în 2018 cel mai amplu proces de reconfigurare desfășurat pe piața de retail din București. Peste 20.000 de metri pătrați de spații comerciale au făcut obiectul reconfigurărilor, dintre care 11.000 într-o aripă nou construită în care au fost inaugurate peste 40 de noi magazine.
În plus, centrul comercial a trecut și printr-o acțiune de reîmprospătare a designului, fiind realizate două noi piațete, reconfigurate alte două, în timp ce pasajul de acces către stația de metrou Piața Sudului și alte spații din cadrul mall-ului au fost decorate cu creații grafice realizate de către Peter Kogler, artist austriac cu recunoaștere internațională și unul dintre pionierii artei generate pe computer. www.sun-plaza.ro

***

ARCEN
Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate este un ONG care a deschis și întreține zi de zi un dialog istoric pe tema viețuirii urbane de calitate, pentru „cultură și trăire cu rezon pentru București”. Direcțiile ARCEN de dialog și acțiune sunt: valorificare, revitalizare și activare prin cultură, memorie și patrimoniu, educație urbană, interconectare comunitară, implicare civică, legislație și intervenție.

***

RE:RISE
Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic este un ONG înființat în 2016 ca răspuns al oamenilor la nevoia urgentă de scădere a vulnerabilității seismice din România. Re:Rise funcționează ca o punte de legătură între persoanele expuse riscului seismic și, pe de altă parte, resursele tehnologice, financiare, administrative și umane aflate la dispoziție.

***

Parteneri media: DigiFM, Click pentru femei, Click sănătate


Mai multe detalii: https://www.sun-plaza.ro/event/sun-help-curs-de-educatie-pentru-protectie-caz-de-cutremur/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 539

Eveniment postat de organizator

alina lupuleac

Adaugat in urma cu 1520 zile, 24 Feb. 2020

Adaugat de AlinaDSP

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 51

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .