poze in the street_art
poze in the street_art

In the STREET_ART

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 19 Octombrie 2013 11:00
Bulevardul Lacul Tei nr. 116

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Jocuri si Concursuri , Alte Evenimente

Numar min/max participanti: 100/0

Pictura murala 3D, permanenta, de mari dimensiuni.

Cand asfaltul solid de sub picioare se transforma in crater si zidul intreg al cladirii din fata pare daramat, este mai mult decat posibil sa ai in fata o forma de arta stradala: pictura 3D. Iar cu un street art 3D de mari dimensiuni pe un perete, sambata, 19 octombrie, scoala va arata ca poate fi si cool, iar educatia nonformala ii va invata pe copii si pe toti cei care vor trece pe acolo ca graffiti-ul nu e vandalism atunci cand rolul lui este sa infrumuseteze spatiul public.
Si astfel, in acelasi loc si pentru a doua oara luna aceasta, Asociatia Komunitas va organiza un alt eveniment la Scoala 31 din Cartierul Tei (Bulevardul Lacul Tei nr. 116), incepand cu ora 11.00. Proiectul In the STREET_ART va fi realizat cu sprijinul financiar al Administratiei Fondului Cultural National si este adresat tuturor categoriilor de varsta, ideea de la care a plecat fiind aceea de dezvoltare comunitară. S-a pus totodata in discutie reconsiderarea artei stradale, al carei rol este atat cel de imbunatatire a spatiului public mai putin prietenos, cat si de a servi drept pretext pentru interactiunea umana.
Si tot sambata continua, impreuna cu studioBasar si Cutia cu Scule, munca la bancutele construite pentru curtea scolii, iar peisagistii de la Asociatia Peisagistilor din Romania vor veni cu alte idei pentru zona verde. Cutia albastra si misterioasa de la Delivering Life va fi tot acolo, dar vom avea, in plus, ateliere noi de street art. La pauza de masa ne-a ramas alaturi pizzeria din cartier care livreaza in tot Bucurestiul, Pizza din Tei.
Pentru ca pictura de mari dimensiuni sa fie gata pe 19 octombrie, la ea va lucra timp de o saptamana un cunoscut artist timisorean, Jones (Flavius Roua), ajutat de entuziasti voluntari. Este prima lucrare de acest gen dintr-o scoala din Bucuresti, gandita totodata sa aiba si un caracter permanent.
Specificul picturilor 3D consta in faptul ca imaginea reprezinta o perspectiva la un punct de fuga. Daca lucrarea este privita dintr-o anumita zona, apare senzatia de tridimensional, iar privitorii pot deveni chiar parte componenta a imaginii.

Mai multe detalii: https://www.facebook.com/events/575684479133550/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 2346

Eveniment postat de organizator

olga gadea

Adaugat in urma cu 3852 zile, 15 Oct. 2013

Adaugat de olgata

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 4

Alte Evenimente din Bucuresti
teatru pentru copii la restaurant dines

Teatru pentru copii la Restaurant Dines

Bucuresti, Bucuresti. 5 Mai 2024 - 5 Mai 2024
duminica live cu ovidakis

Duminica Live cu Ovidakis!

Bucuresti, Bucuresti. 5 Mai 2024 - 5 Mai 2024
ambiental music

Ambiental Music

Bucuresti, Bucuresti. 5 Mai 2024 - 5 Mai 2024
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
  • Ai ceva de zis?

    .