poze o carte frumoasa despre un om frumos

O Carte frumoasă despre un Om frumos

Bucuresti , Bucuresti. Sâmbătă 25 Septembrie 2021 20:15
Sala Palatului, strada Ion Câmpineanu 28, Bucuresti

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Spectacole si Filme , Alte Evenimente

Actrița Rodica Mandache va lansa în cadrul Festivalului George Enescu, la Sala Palatului, pe 25 septembrie, în pauza concertului Orchestrei Regale Concertgebouw din Amsterdam, „O carte frumoasă despre un om frumos. Ovidiu Iuliu Moldovan”, publicată în luna august 2021 la Editura Oscar Print, cu sprijinul JTI.

Cartea va fi prezentată la standul Cărturești, din foaierul Sălii Palatului, de către Ludmila Patlanjoglu, teatrolog și critic de teatru, profesor universitar doctor la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică. La evenimentul de lansare va fi prezentă autoarea, precum și Gilda Lazăr, Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova și Bulgaria.

În prefața volumului, artista scrie „Și eu și Ovidiu mulțumim tuturor celor care, cu voie sau fără voie, ne-au ajutat să dăm viață acestei cărți cu scrieri, cronici și fotografii. Suntem împreună!”.

Cartea – album cuprinde, pe lângă scrisul inedit al autoarei, cronici, amintiri, interviuri și texte de George Banu, Petre Țuțea, Radu Stanca, Andrei Șerban, Dan Pița, Liviu Ciulei și mulți alții, dar și fragmente din recenzii și fotografii din colecții private sau publice.

„Un asemenea volum înseamnă bucuria teatrului salvat de la uitare, prin nostalgie și mărturisire. O ființă cum nici un personaj scenic nu poate cuprinde, Rodica Mandache recurge la postura de spectator. Se regăsește, așadar, în ipostaza celor care privesc și admiră. Iar alături de ea, într-o sală imaginară, sunt mari personalități, reunite în numele aceleiași iubiri nobile. Ce dovadă de generozitate! Ce gest de tandrețe, într-o lume tot mai indiferentă față de teatru! Această carte este nu doar un portret, este o declarație de suflet, semnată parcă de o întreagă generație și dedicată unui actor princiar, unic: Ovidiu Iuliu Moldovan. Un Hamlet al spiritului, încununat acum de reverențele celor care au avut șansa de a-l vedea strălucind atunci prin talentul său uluitor. Clipele de grație ale scenei se convertesc în amintiri, iar amintirile în cuvinte, în pagini despre un trecut prelungit într-un prezent continuu. Este prezentul lecturii, primite în dar de la o actriță fără vârstă”. (Octavian Saiu profesor, cercetător și critic de teatru, despre volumul „O carte frumoasă despre un om frumos. Ovidiu Iuliu Moldovan” - https://oscarprint.ro/magazin/o-carte-frumoasa-despre-un-om-frumos-ovidiu-iuliu-moldovan/)

”Rodica Mandache este ingenua complexă: actriță, profesoară, jurnalistă de radio, scriitoare. E un om de cultură cum rar mai întâlnești astăzi, cu o curiozitate vie și un formidabil talent de scotocitor în suflete și biografii. Are o scriitură aparte, aparent simplă, dar cu miez și poezie, care îndeamnă la reflecție”, a declarat Gilda Lazăr, Director JTI. Cum bine o caracteriza Andrei Șerban,”ea e de fapt mama teatrului, căci nu mai există nimeni în teatrul românesc azi, care să fie mai adorat decât ea”.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 366

Eveniment postat de organizator

art production

Adaugat in urma cu 518 zile, 03 Sep. 2021

Adaugat de art-production

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 214

Alte Evenimente din Bucuresti
martisoare faurite in romania

Martisoare faurite in Romania

Bucuresti, Bucuresti. 30 Ian 2023 - 10 Feb 2023
evenin jazz

Evenin` Jazz

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 23 Iulie 2023
petexpo targul dedicat animalutelor

PetExpo - targul dedicat animalutelor

Bucuresti, Bucuresti. 19 Mai 2023 - 21 Mai 2023
workshop de dezvoltare personala prin pictura de mandale la sed

WORKSHOP DE DEZVOLTARE PERSONALĂ PRIN PICTURĂ DE MANDALE – LA SED

Bucuresti, Bucuresti. Duminică 19 Februarie 2023
  • Ai ceva de zis?

    .