poze  vikingii viata si legenda in premiera la grand cinema more

“Vikingii – Viata si Legenda”, in premiera la Grand Cinema & More

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 6 Iunie 2014 12:00 - Joi 19 Iunie 2014

Categorii: Expozitii si Lansari de carte , Spectacole si Filme

Proiectia care darama mituri despre viata vikingilor va fi difuzata in doua variante: una pentru adulti si una pentru copii

Bucuresti, 22 mai 2014 – Grand Cinema & More prezinta in premiera in Romania una dintre cele mai asteptate proiectii din acest an, dedicata iubitorilor de istorie de toate varstele. “Vikingii – Viata si Legenda” este un tur virtual al expozitiei cu acelasi nume de la British Museum din Londra. Acesta prezinta viata legendarului popor nordic din perioada tarzie a secolului VIII pana la inceputurile secolului XI si extraordinara sa expansiune de pe taramurile scandinave pana la marea Mediterana.
Pentru a oferi o experienta pentru intreaga familie, proiectia va putea fi vizionata in doua versiuni: una pentru adulti si o alta varianta educativa pentru copii. In timp ce adultii vor putea urmari parcursul vikingilor peste patru continente, cei mici vor putea invata despre istoria, geografia, limba si chiar gastronomia acestora. Proiectia va rula pe ecranele Grand Cinema & More in perioada 6-19 iunie. “Vikingii – Viata si Legenda” a fost filmat in format HD pe data de 24 aprilie 2014, la British Museum din Londra.
Actiunea din turul virtual al expozitiei este concentrata in perioada dintre sfarsitul secolului VIII si inceputul secolului XI. Imaginile spectaculoase sunt insotite de explicatii din partea unor renumiti istorici si arheologi, ce prezinta influenta contactelor culturale asupra formarii si dezvoltarii culturii vikingilor. Prezentand marturii ale vietilor pline de actiune ale vikingilor, proiectia infatiseaza obiectele pe care le foloseau zi de zi, de la sabii si bijuterii, la schelete descoperite in mormintele din Dorset, dar si modul de viata al acestora.
Pe langa exponatele de la British Museum, spectatorii vor putea vedea pentru prima oara Roskilde 6, cea mai lunga corabie a vikingilor gasita vreodata, descoperita in urma escavarilor intr-un port danez. Desi construita pentru viteza si anduranta, corabia vikingilor era de o frumusete uluitoare. Replica acestei corabii se afla in centrul unui ritual stravechi de inmormantare al acestui popor, reconstituit in cadrul proiectiei.
Proiectiile expozitiei exceptionale “Vikingii” fac parte din stagiunea de vara a evenimentelor culturale gazduite de Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City.
Mai multe detalii pot fi gasite pe http://www.grandentertainment.ro/.

Comenteaza pe Facebook
people

Adaugat in urma cu 2142 zile, 22 Mai. 2014

Adaugat de PEOPLE

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 305

Alte Evenimente din Bucuresti
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
starevolution dance festival

StaREvolution Dance Festival

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 9 Mai 2020
maximum rock festival 2020

Maximum Rock Festival 2020

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2020 - 14 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .