poze bucharest photo week 2017

Bucharest Photo Week 2017

Bucuresti , Bucuresti. Luni 11 Septembrie 2017 19:00 - Duminică 17 Septembrie 2017

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Cea de-a patra ediție a Bucharest Photo Week, unul dintre cele mai importante festivaluri de fotografie din capitală, începe pe 11 septembrie.

Evenimentele din acest an se vor desfășura până în data de 17 septembrie, în mai multe spații din București, fiind în mare parte dedicate și de această dată fotografiei de stradă și celei documentare.

Pe lângă expoziții și ateliere, Bucharest Photo Week mai înseamnă și ocazia pentru iubitorii de fotografie de a se întâlni cu unii dintre cei mai populari și talentați fotografi din România și din străinătate.

Majoritatea evenimentelor se vor desfășura la Gallery, F64 și Education Point, dar și în spații puse la dispoziție de Studio Foto Ambrotipescu.

Gallery va fi Casa Bucharest Photo Week, locul în care participanții pot găsi trei dintre expoziții, dar și o serie de materiale promoționale și informații generale despre festival. Tot aici vor avea loc o parte dintre atelierele și prezentările Bucharest Photo Week.

De asemenea, se vor desfășura o serie de activități sub egida Bucharest Photo Week și la Craiova, la Biblioteca Omnia, unde vă veți întâlni cu “Oamenii și locurile din fotografia lui Cristinel Trancă”, din anii 1970-1980, într-o expoziție inedită de fotografie din colecția Trancă, aflată în curs de digitalizare și restaurare. Evenimentul este organizat de Omnia Photo împreună cu Fotoclubul Mircea Faria din Craiova.

Printre fotografii care participă anul acesta la Bucharest Photo Week se numără: David Gaberle (Cehia), Jan Bernhardtz (Suedia), Simon Johansson(Suedia), Cristian Crisbasan, Andrei Baciu, Cristina Irian, Irina Gache, Alexandra Crisbasan, Andreea Retinschi și membri ai grupului On Spot (atât din țară, cat și din străinătate) sau @celulafoto.

Spectatorii vor avea ocazia să participe la evenimente legate de Colecția Costică Acsinte, de daghereotipii împreună cu cercetătoarea Calina Bârzu și fotografie istorică vernaculară de călătorie împreună cu Cristina Irian, cu exemple de portretizări ale românilor în imagini de la sfârșitul secolului XIX până în anii 1940.

Vor fi prezente în festival și fotografii celebre, document, ale fotografului Victor Boldâr, din anii 1970.

Se vor desfășura ateliere creative de fotografie utilizând diferite tehnici de fotografiere și imagini de arhivă, organizate alături de Studio Ambrotipescu cu sprijinul lui Cezar Popescu, Colecția Costică Acsinte, precum și un atelier de printing organizat alături de Ciprian Furtună (AZERO/MyPoster).

De asemenea, va exista și o petrecere dedicată fotografilor, alături de DJ Ivanna Ravac și o altă seară cu muzică la închiderea festivalului, în compania celor de la Toutefois.

În perioada următoare, pe măsură ce definitivăm programul de activități, vom reveni cu noutăți atât pe site, cât și pe Facebook.

Majoritatea evenimentelor vor fi cu participare gratuită, în limita locurilor disponibile în sală.

Festivalul Bucharest Photo Week este organizat de Asociatia „Exposure”, în asociere cu ANAV (Asociatia Nationala pentru Arte Vizuale Contemporane) și Asociația Omnia Photo.

Dacă ești pasionat de fotografie, te așteptăm cu drag alături de noi, între 11 și 17 septembrie. Save the date!

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 919
Cuvinte cheie: Bucuresti
lavi

Adaugat in urma cu 958 zile, 22 Aug. 2017

Adaugat de v.tach

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3349

Alte Evenimente din Bucuresti
petexpo romania 2020

PetExpo Romania 2020

Bucuresti, Bucuresti. 24 Apr 2020 - 26 Apr 2020
concert celine dion in 2020

Concert Celine Dion in 2020

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Iulie 2020
starevolution dance festival

StaREvolution Dance Festival

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 9 Mai 2020
maximum rock festival 2020

Maximum Rock Festival 2020

Bucuresti, Bucuresti. 13 Iun 2020 - 14 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .