poze dan puric lanseaza cartea fii demn
poze dan puric lanseaza cartea fii demn

Dan Puric lansează cartea “Fii demn!”

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 15 Noiembrie 2011 19:00
Teatrul de pe Lipscani - sala Rapsodia

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

vă invităm marți, 15 noiembrie 2011, orele 19.00, la Teatrul de pe Lipscani (din str. Lipscani nr 53) să luați parte la prezentarea, pe care actorul și regizorul Dan Puric o va face celei mai noi cărți pe care a scris-o, “Fii demn!”.

Structurată în șase capitole, cartea lui Dan Puric, scrisă la persoana întâi, este confesiunea unui om care se bucură de fiecare răsărit de soare și care, cu sensibilitate dar și cu luciditate, redecoperă, pentru sine dar și pentru noi, reperele necesare oricărui român: mama, pământul și martirii neamului.

Cu o scriitură simplă dublată de un fin simț al umorului, autorul cărții “Fii demn!” reconstruiește prin prisma unui demers personal o lume la răscruce, ce-și caută rostul dar care, în esența ei, nu și-a pierdut simțul valorii și credința.

Decupajele de viață, portretele, întâmplările relatate simplu, dar viu, versurile, poveștile și eseurile pregătitoare fac o lectură, aparent, ușoară a cărții.

Dar, abia după ce închizi cartea, îi înțelegi mesajul fascinant. Demnitatea nu se învață într-o lecție ci se deprinde din prima până în ultima clipă a vieții.

“Ce rău îmi făcuse mie pasărea aceea, ca s-o ucid? Nu-mi reproșa nimic. Atârna în mâinile mele mici ca și cum îmi dădea un sărut de adio. Am îngropat-o încet. Apoi bătrânul din mine a desenat pe moviliță o cruce. O lacrimă a căzut în mijlocul ei. Murea specia din mine și se năștea omul.De atunci, sufletului meu îi este hărăzit să cânte și să zboare, dar să și fie lovit de moarte. De atunci îmi îngrop veșnic sufletul ucis. Dar ce ciudat, de data aceasta, cu fiecare înmormântare devin mai tânăr. Da, pasărea mea de vis m-a iertat. Prin moartea ei nevinovată a ucis vânătorul din mine.”(Vrăbiuța, pag.59)

Mai multe detalii: http://www.companiadanpuric.ro

Pret bilet: 20 Lei

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1287

Eveniment postat de organizator

ppdp

Adaugat in urma cu 4556 zile, 07 Nov. 2011

Adaugat de managerdp

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 403

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .