poze expozitia nascut in urss la galeria mora

EXPOZIŢIA NĂSCUT ÎN URSS LA GALERIA MORA

Bucuresti , Bucuresti. Vineri 5 Februarie 2010 18:16
bucuresti

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Numar min/max participanti: 10/100

expozitie moderna

Galeria Mora (Str. Grigore Mora nr. 39) şi Valeriu Schiau vă invită în perioada 21 ianuarie - 12 februarie 2010 să vizitaţi expoziţia NĂSCUT ÎN URSS. Vernisajul va avea loc pe 21 ianuarie, de la ora 19:00.

"Născut în URSS" este primul proiect artistic prezentat de Galeria MORA în cadrul programului său expoziţional Mora 2010.

"Perioada socialistă a imperiului sovietic de la început până în 1989 reprezintă subiectul lucrărilor mele, generaţiile care s-au născut şi care au crescut într-un sistem diferit de cel de astăzi, neavând posibilitatea de a se exprima liber." - Valeriu Schiau

Denunţând procesul oribil de ucidere a spiritului omului prin loviturile directe date celor mai firave exemplare ale speciei sale, copiii, lucrările lui Schiau ilustrează într-un mod direct, sensibil şi neaşteptat cuvintele unuia dintre cei mai mari criminali ai secolului trecut, Iosif Visarionovici Stalin: "Moartea unui om este o tragedie, moartea a milioane de oameni este doar o statistică."

Un soi de statistică este şi această expoziţie, o statistică plastică a unei perioade negre din istoria omenirii: "perioada socialistă a imperiului sovietic", cum o numeşte chiar autorul acestei serii de lucrări care s-au adunat într-un mod mai degrabă consecutiv decât premeditat în expoziţia "Născut în URSS".


Expoziţia pictorului român Valeriu Schiau este o mărturie a unei forme barbare, dar şi elaborate, de impunere a puterii, de modelare de destine prin mijloace inumane, o mărturie despre soarta unor copii despărţiţi de părinţi şi de propriile mijloace umane de exprimare, ca urmare a conformării faţă de o regulă impusă de un sistem monstruos.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 407
Cuvinte cheie: Arta , Expozitie , de , Evenimente Bucuresti
cenuse ion

Adaugat in urma cu 5228 zile, 21 Ian. 2010

Adaugat de scenic

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 10

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
metalhead meeting 2024 bucure ti

Metalhead Meeting 2024 București

Bucuresti, Bucuresti. 17 Iul 2024 - 20 Iul 2024
  • Ai ceva de zis?

    .