poze expozitie mihai plaveti romanta florilor tarzii

EXPOZIŢIE MIHAI PLĂVEŢI - ROMANŢĂ FLORILOR TÂRZII

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 24 Decembrie 2014 10:00

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Locatia: InSpayer Bistro - Str. Batiştei nr. 24A, Bucureşti Armonizând forma şi culoarea, Mihai Plăveţi nu se dezice în nicio pânză de ţelul cel mai înalt al artistului, acela de a transpune echilibrul desăvârşit şi expresivitatea pură care subjugă ochii privitorului.

Coloristica și prospețimea florilor pictate, aerul de melancolie, dârzenia pensulei din autoportrete și curajul de avangardă sunt doar câteva elemente care rămân la o scurtă trecere în revistă a picturilor sale și care au putut fi admirate joi, 27 noiembrie, în cadrul vernisajului expoziției ”Romanță florilor târzii”.

Pictor și artist plastic, Mihai Plăveți s-a născut în Târgu Cărbunești, județul Gorj, la 3 martie 1974. A urmat cursurile liceului de arte plastice „Nichita Stănescu“ din Craiova și ale Universității de Arte și Design din Cluj-Napoca. A obținut, de asemenea, un masterat în pictură în cadrul aceleiași universități.

Activitatea sa profesională s-a împărțit până acum între vocația pedagogică – a fost profesor de educație plastică în Târgu Jiu și Târgu Cărbunești – și dorința de reiterare a valorilor spirituale, fiind colaborator conservare-restaurare pictură biserici. Numele său este legat de cinci expoziții personale: „Spontaneitatea” (1996, Craiova), „Lumea întunecată la începutul lunii albe“ (1997, Târgu Jiu), „Portrete“ (2001, Târgu Jiu), „Portret – spirit, materie – culoare“ (2003, Târgu Jiu), „Retrospectivă“ (2007, Târgu Jiu) și de numeroase expoziții colective naționale și internaționale.

Expresionismul lucrărilor sale își trage seva din clarobscurul marilor maeștri fără de care, astăzi, arta ar fi mai puțină și mai tristă: Rembrandt, Rubens, Tiziano și Corneliu Baba. În prezent, Mihai Plăveți își dedică întreaga activitate artei sale.

Puteți admira lucrările din cadrul expoziției ”Romanță florilor târzii” zilnic, în perioada 27 noiembrie 2014 - 4 ianuarie 2015, la Inspayer Bistro – în Str. Batiștei, nr. 24A – Palatul H. Spayer. Clădirea face parte din Ansamblul de arhitectură “Str. Batiștei”, o colecție de clădiri reprezentative de patrimoniu cultural. Intrarea este liberă.

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 621
Cuvinte cheie: Bucuresti
miriam miriam

Adaugat in urma cu 2001 zile, 06 Dec. 2014

Adaugat de Valpro

Star_bg_grey Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 3593

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .