poze lansarea volumului de poezii despre sex dragoste i alte vicii

Lansarea volumului de poezii "Despre sex, dragoste și alte vicii"

Bucuresti , Bucuresti. Miercuri 16 Aprilie 2014 19:00
Str. Blănari nr. 14

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Editura Karth și întâlnirile PoetikA vă invită la lansarea volumului de poezii "Despre sex, dragoste și alte vicii" de Ioana-Cristina Teodorescu, miercuri, 16 aprilie, începând cu ora 19, în Club A bucurești, str. Blănari nr. 14 (Centrul vechi).

Evenimentul ca avea loc în cadrul serilor literare PoetikA (ediția a 12-a). Cartea va fi prezentată de scriitorii Cristina Nemerovschi și Leonard Ancuța.

PoetikA este un eveniment literar care aduce în fața publicului scriitori contemporani. Invitații acestei ediții sunt Octavian Soviany, Cosmin Perta, George Chiriac, Ioana Cristina Teodorescu, Radu Ștefănescu, Matei Fuioagă, Dan Călin, Tiberiu Neacsu.

„Între cea care strigă și cea liniștită de la fereastră, Ioana devine poezie, într-un exhibiționism ritmat al feminității. Conștientă, rațională până la sânge uneori (sau până la cicatrice), poezia Ioanei are dimensiunea lucidă a ludicului ascuns în detalii. Se vor regăsi multe femei în această carte, tinere femei, pentru că – și acesta este un aspect pe care l-am remarcat – în poeziile pe care le veți citi, tinerețea poetei e purtătoare de grijă, spaimă, dramă și iubire.
Înțelepciunea vine și scriind poezii… ”
(Alina Manole)

„Ioana-Cristina Teodorescu este un spirit sensibil. În verva unei ritmicități de esență muzicală, autoarea dă viață universului interior al propriei forțe afective. De la nuanțe parcă în surdină, exprimate adesea prin extatice metafore, la sonorități parcă declamate, cuvintele par a urma itinerariul unui crescendo în câmpul semantic. Cu alte cuvinte, între contemplație și experiență estetică, ea ne descoperă o specie lirică care, depășind natura sa estetică, devine necesitatea comunicării emoțiilor puternice care o însuflețesc. Poezia sa relevă, mai presus de toate, dragostea de comuniune și expresia unor nerostite trăiri.”
(Adrian Leonard Mociulschi)

„Poezia extraordinarului din ordinar Ioana Cristina Teodorescu ne arată că sub normalitatea, firescul și cumințenia ordinarului se află lucruri extraordinare. În volumul Despre sex, dragoste și alte vicii poezia este un microscop ce mărește suprafața obișnuitului pentru a vedea cît de diferit e lăuntric. Așa aflăm că în spatele senzației de dulce, a nevinovatelor dulcegării, pîndește un amar concret, matur, monstros în existențialitatea sa. Realitatea devine vicioasă. Asta veți citi în acest volum: despre suferința îmbrăcată în candoarea unei păpuși.”
(Leonard Ancuța)

Mai multe detalii: http://www.hergbenet.ro/produs/despre-sex-dragoste-si-alte-vicii-ioana-cristina-teodorescu

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 707

Eveniment postat de organizator

herg benet

Adaugat in urma cu 2246 zile, 11 Apr. 2014

Adaugat de HergBenet

Star_bg_grey Star_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 41

Alte Evenimente din Bucuresti
curs 3d studio max

Curs 3D Studio Max

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs autocad lt

Curs Autocad LT

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs profesional autocad 2d si 3d

Curs profesional Autocad 2D si 3D

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
curs adobe illustrator cc

Curs Adobe Illustrator CC

Bucuresti, Bucuresti. 25 Mai 2020 - 7 Iun 2020
  • Ai ceva de zis?

    .