poze mosaic portrayal of diversity
poze mosaic portrayal of diversity poze mosaic portrayal of diversity poze mosaic portrayal of diversity

MOSAIC: Portrayal of Diversity

Bucuresti , Bucuresti. Marţi 30 Octombrie 2018 18:00 - Duminică 4 Noiembrie 2018
Piata Natiunile Unite nr. 3-5, bloc B2, parter, sector 4

Categorii: Expozitii si Lansari de carte

Numar min/max participanti: 50/0

MOSAIC: Portrayal of Diversity urmărește recuperarea și promovarea reperelor identitare a 5 minorități etnice din România prin realizarea a 15 portrete ale localnicilor și documentarea scrisă a istoriei personale și colective a fiecărei comunități.

Ne bazăm pe faptul că arta este un instrument facil de receptare a realității, un limbaj care unifică prin mijloacele de expresie. În acest fel, dorim să atragem publicul din zone rurale și urbane către valorificarea artei și istoriei, stârnind interesul față de conștientizarea și conservarea elementelor care compun identitatea națională deși la nivel de comunitate minoritățile se deosebesc prin dialect, tradiții, ocupație etc.

Proiectul se concentrează asupra contextului prezent al minorităților, temă de actualitate sociologică, antropologică, politică sau economică, însă se apropie de câte o figură reprezentativă sau familie, din perspectiva căreia caută să identifice valorile sedimentate la nivel individual și la nivel de comunitate. Proiectul are o componentă obiectivă, dată fiind partea teoretică, însă are și componenta subiectivă, dată de membrii comunității etnice, potrivit perspectivei personale asupra istoriei etniei și asupra experiențelor de zi cu zi, raportate mai ales la relația dintre majoritate și minoritate.
MOSAIC: Portrayal of Diversity este un proiect pilot. După încheierea primei ediții dorim să continuăm culegerea istoriilor locale, încurajând și alți membri ai minorităților etnice să împărtășească fotografii de familie, tradiții, povești etc.

Cinci artiști și un cercetător s-au deplasat în luna August 2018 în cinci sate identificate împreună cu partenerii proiectului astfel încât membrii comunităților minoritare să răspundă din punct de vedere al diversității culturale: comunitatea sașilor (Bod, Brașov), a armânilor (Pipera, Ilfov), a rușilor lipoveni (Slava Cercheză, Tulcea), a romilor (Sintești, Ilfov) și a maghiarilor (Ernei, Mureș) din România. Fiecare artist a cules alături de cercetător mărturiile gazdelor și ale locuitorilor, evidențe care vor constitui suportul portretelor atât din punct de vedere estetic, cât și conceptual. După perioada de cercetare, documentare și creare a schițelor, pe parcursul lunii Septembrie 2018, artiștii și cercetătorul finalizează portretele.

În luna Octombrie 2018 va fi organizată o expoziție la Elite Art Gallery, în cadrul căreia vor fi expuse picturile, dar și fotografii din timpul activității de cercetare. De asemenea, va fi lansată broșura proiectului (foto și text) care va fi disponibilă gratuit în print și în format electronic.

Cercetator: Carla Schoppel

Artiști: Otilia Cadar, Theodor Grigoraș, Eduard Andrei Simion, Nadejda Lungu, Daniela Donțu-Hașcevoi.


Un proiect realizat de Elite Art Club UNESCO și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Parteneri: Forumul Democrat al Germanilor din Comuna Bod, Comunitatea Armână din România, poveștisăsești.com, Asociația Istoria Artei, Comunitatea Rușilor Lipoveni Slava Cercheză, Asociația Matias, Alumnus Club UNESCO.

Mai multe detalii despre proiect pe:
https://www.facebook.com/MosaicPortrayalOfDiversity/

Mai multe detalii: https://www.eliteart-gallery.com/mosaic-portrayal-of-diversity/

Comenteaza pe Facebook
Icon_eye Nr.vizualizari: 1099

Eveniment postat de organizator

elite art gallery

Adaugat in urma cu 2017 zile, 19 Sep. 2018

Adaugat de elite_art_gallery

Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey Star-half_bg_grey
Evenimente Create: 38

Alte Evenimente din Bucuresti
concert umberto tozzi reprogramat

Concert Umberto Tozzi reprogramat

Bucuresti, Bucuresti. Miercuri 29 Mai 2024
concert coldplay la bucure ti in 2024

Concert Coldplay la București în 2024

Bucuresti, Bucuresti. 12 Iun 2024 - 13 Iun 2024
concert mariza

Concert Mariza

Bucuresti, Bucuresti. Sâmbătă 18 Mai 2024
concert ville valo

Concert Ville Valo

Bucuresti, Bucuresti. Luni 8 Aprilie 2024
  • Ai ceva de zis?

    .